• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Inkiväärisilakat

Inkiväärisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 54 kcal / annos (50g)

Ainekset

10 annosta
    • 500gtuoreita silakkafileitä

Etikkaliemi

    • 4dlkylmää vettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1/2rklsuolaa

Marinadi

    • pala (n. 10 g)tuoretta inkivääriä
    • 2dlvettä
    • 1dlomenaviinietikkaa
    • 1dlsokeria
    • 1kanelitanko
    • 10neilikkaa
    • 1/2tlroseepippureita

Tölkkiin lisäksi

    • 1-2porkkanaa
    • 1punasipuli

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita etikkaliemen ainekset. Leikkaa silakkafileistä saksilla selkäevät pois ja pane silakkafileet etikkaliemeen. Anna marinoitua yön yli seuraavaan päivään.
  2. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuita viipaleita perunankuorimaveitsellä. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Anna marinadin jäähtyä ja sekoita joukkoon omenaviinietikka. Poista kanelitanko.
  3. Kuori porkkana ja punasipuli. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Valuta silakkafileet, kääri rulliksi ja lado lasitölkkiin kerroksittain porkkana- ja punasipuliviipaleiden kanssa. Kaada päälle täysin jäähtynyt marinadi mausteineen. Anna maustua kylmässä 1-2 päivää. Inkiväärisilakat säilyvät jääkaapissa 1-2 viikkoa.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 54 kcal223 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1