Inkiväärisilakat
Kypsennä silakat etikkaliemessä yön yli ennen marinointia. Anna silakoiden marinoitua 1-2 vuorokautta ennen tarjoamista. Inkiväärimarinadi antaa silakoille kivasti potkua!
10 annostayli 60 min54 kcal / annos (50g)
Ainekset
10 annosta
- 500gtuoreita silakkafileitä
Etikkaliemi
- 4dlkylmää vettä
- 1dlväkiviinaetikkaa
- 1/2rklsuolaa
Marinadi
- pala (n. 10 g)tuoretta inkivääriä
- 2dlvettä
- 1dlomenaviinietikkaa
- 1dlsokeria
- 1kanelitanko
- 10neilikkaa
- 1/2tlroseepippureita
Tölkkiin lisäksi
- 1-2porkkanaa
- 1punasipuli
Valmistus
yli 60 min- n
- Sekoita etikkaliemen ainekset. Leikkaa silakkafileistä saksilla selkäevät pois ja pane silakkafileet etikkaliemeen. Anna marinoitua yön yli seuraavaan päivään.
- Kuori inkivääri ja leikkaa ohuita viipaleita perunankuorimaveitsellä. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Anna marinadin jäähtyä ja sekoita joukkoon omenaviinietikka. Poista kanelitanko.
- Kuori porkkana ja punasipuli. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Valuta silakkafileet, kääri rulliksi ja lado lasitölkkiin kerroksittain porkkana- ja punasipuliviipaleiden kanssa. Kaada päälle täysin jäähtynyt marinadi mausteineen. Anna maustua kylmässä 1-2 päivää. Inkiväärisilakat säilyvät jääkaapissa 1-2 viikkoa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 54 kcal223 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi