• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tillipestosilakat

Tilipestolla maustetut silakat tuovat vaihtelua kalapöytään. Tillipesto sopii hyvin erilaisten kalaruokien kaveriksi.
Tillipestosilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (90g)

Ainekset

10 annosta
    • 500gtuoreita silakkafileitä

Liemi

    • 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 5 1/2dlvettä
    • 2tlsuolaa
    • 2tlsokeria

Kastike

    • 3/4dl(45 g)kuorittuja manteleita
    • n. 2dl(75 g)tilliä hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • valkopippuria
    • 1 1/2dlrypsiöljyä
    • 3rklparmesaanijuustoa raastettuna
    • 2rklsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise silakkafileet selkää pitkin ja leikkaa pois selkäevä piikkeineen. Sekoita liemen ainekset ja pane fileet väljästi liemeen vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli. Fileet ovat kypsiä kun liha on kauttaaltaan valkoista ja läpikuultamatonta.
  2. Valuta fileet hyvin siivilässä. Jauha mantelit hienoksi jauheeksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää tilli, suola ja pippuri, jauha hienoksi. Lisää koneen käydessä öljy ohuena nauhana, parmesaaniraaste ja sitruunanmehu. Jos kastike on kovin sakeaa, lisää hiukan vettä tai öljyä.
  3. Purista ylimääräinen kosteus pois fileistä ja sekoita fileet tillipeston joukkoon. Anna maustua kylmässä pari tuntia. Koristele tuoreilla tillinoksilla.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 240 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia10,5 g
  • Hiilihydraatteja1,2 g
  • Rasvaa21,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille