• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marinoidut dijonsinappisilakkarullat

Marinoiduissa silakkarullissa maistuu mausteinen sinappi.
Marinoidut dijonsinappisilakkarullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 95 kcal / annos (75g)

Ainekset

6-8 annosta
    • 600gsilakkafileitä
    • 4rkldijoninsinappia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2dltilliä silputtuna

Marinointiliemi

    • 1dlsokeria
    • 2dlvettä
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 1dlväkiviinaetikkaa

Koristelu

    • 1punasipuli
    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa silakkafileistä selkäevä pois. Voitele matala uunivuoka, johon silakkarullat mahtuvat yhteen kerrokseen.
  2. Levitä fileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Sivele fileet sinapilla. Ripottele päälle suola ja tillisilppu. Kääri fileet rullalle pyrstöpäästä alkaen. Nostele rullat vuokaan vieriviereen.
  3. Paista rullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kiehauta sekoittaen. Lisää etikka.
  5. Puolita isot silakkarullat. Käännä kaikki rullat kierre ylöspäin. Kaada päälle etikkaliemi. Peitä vuoka ja anna maustua kylmässä yön yli.
  6. Kuori ja viipaloi punasipuli. Nosta silakkarullat tarjoiluastiaan. Koristele punasipulilla ja tillillä. Tarjoa lisänä perunoita ja ruisleipää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 95 kcal398 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille