Appelsiinisilli
Jouluiseen kalapöytään sopii raikas appelsiinisilli, joka on maustettu tähtianiksella, kanelilla ja neilikalla.
10 annostayli 60 min186 kcal / annos (100g)
Ainekset
10 annosta
- 6kpl(n. 500 g)kevytsuolattuja sillifileitä
Marinadi
- 1appelsiini (kuori ja mehu)
- 3dlvettä
- 1 1/2dlsokeria
- 1kanelitanko
- 3-4tähtianista
- 5neilikkaa
- 10mustapippuria
- 1dlväkiviinaetikkaa
Valmistus
yli 60 min- Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen tulla vaaleanruskeaksi. Kuumenna vesi sokerin sulaessa ja sekoita varovasti sulatetun sokerin joukkoon. Lisää kattilaan kanelitanko, tähtianikset, neilikat ja pippurit. Sekoita edelleen, kunnes sokeri sulaa liemeen. Nosta kattila liedeltä.
- Lisää jäähtyneeseen mausteliemeen etikka, appelsiininmehu ja raastettu appelsiininkuori. Huuhdo sillifileet kylmällä vedellä ja leikkaa 1-2 sentin viipaleiksi. Lado sillipalat tölkkiin ja kaada päälle täysin jäähtynyt marinadi. Anna maustua kylmässä pari vuorokautta ennen tarjoilua.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 186 kcal780 kJ
- Proteiinia 9,6 g
- Hiilihydraatteja13,8 g
- Rasvaa9,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi