• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiinisilli

Jouluiseen kalapöytään sopii raikas appelsiinisilli, joka on maustettu tähtianiksella, kanelilla ja neilikalla.
Appelsiinisilli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 186 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta
    • 6kpl(n. 500 g)kevytsuolattuja islanninsillifileitä

Marinadi

    • 1appelsiini (kuori ja mehu)
    • 3dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1kanelitanko
    • 3-4tähtianista
    • 5neilikkaa
    • 10mustapippuria
    • 1dlväkiviinaetikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen tulla vaaleanruskeaksi. Kuumenna vesi sokerin sulaessa ja sekoita varovasti sulatetun sokerin joukkoon. Lisää kattilaan kanelitanko, tähtianikset, neilikat ja pippurit. Sekoita edelleen, kunnes sokeri sulaa liemeen. Nosta kattila liedeltä.
  2. Lisää jäähtyneeseen mausteliemeen etikka, appelsiininmehu ja raastettu appelsiininkuori. Huuhdo sillifileet kylmällä vedellä ja leikkaa 1-2 sentin viipaleiksi. Lado sillipalat tölkkiin ja kaada päälle täysin jäähtynyt marinadi. Anna maustua kylmässä pari vuorokautta ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 186 kcal780 kJ
  • Proteiinia9,6 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa9,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille