• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Chilisilakat

Chilisilakoista saat pienellä vaivalla maukkaan lisän joulun kalapöytään.
Chilisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 160 kcal / annos (85g)

Ainekset

12 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Mausteliemi

    • 5dlvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1rklsuolaa

Kastike

    • 2dlPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1dlöljyä
    • 1pieni Pirkka punasipuli

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita mausteliemen ainekset kulhossa. Pane silakkafileet mausteliemeen ja anna olla viileässä yön yli.
  2. Sekoita öljy ohuena nauhana tasaisesti chilikastikkeeseen. Viipaloi kuorittu punasipuli.
  3. Valuta silakkafileet hyvin. Poista selkäevät saksilla ja leikkaa fileet 2-3 osaan. Sekoita silakat kastikkeeseen punasipulirenkaiden kanssa.
  4. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi ennen tarjoilua. Silakat säilyvät 1-2 viikkoa kylmässä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 160 kcal669 kJ
  • Proteiinia9,2 g
  • Hiilihydraatteja3,7 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille