• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkana-kardemummasalaatti

Porkkana-kardemummasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 75 kcal / annos (100g)

Ainekset

6 annosta

Porkkanoiden marinointiliemi

Lisäksi

    • 1ruukkuPirkka jääsalaatti
    • 10Pirkka kirsikkatomaattia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa rusinat kattilaan. Lisää mehu ja balsamiviinietikka. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna rusinoiden jäähtyä keitinliemessä.
  2. Kuori porkkanat ja viipaloi ne kuorimaveitsellä ohuiksi, leveiksi lastuiksi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää porkkanalastut ja suola (vettä sen verran, että porkkanat juuri peittyvät). Keitä kolme minuuttia. Jäähdytä porkkanat nopeasti kylmässä vedessä ja valuta hyvin.
  3. Sekoita marinointikastikkeen aineet sekaisin kulhossa tai kattilassa. Lisää porkkanalastut. Anna marinoitua noin 10 minuuttia.
  4. Huuhtele ja revi salaatit, halkaise kirsikkatomaatit. Pane salaattiainekset tarjolle kulhoon: pohjalle vihreitä salaatteja ja päälle kirsikkatomaatteja, valutettuja porkkanalastuja ja rusinoita.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 75 kcal315 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille