Lohipastrami ja sahramikastike
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
600 g | lohifileetä (keskiosaa) tai |
1–1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1 tl | sokeria tai |
2 tl | kokonaisia viherpippureita tai |
2 tl | kokonaisia roseepippureita tai |
1 tl | kokonaisia mustapippureita tai |
1 tl | korianterinsiemeniä tai |
2 tl | tai |
Sahramikastike | |
---|---|
1 tlk (150 g) | tai |
1/2 maustemitallista | sahramia tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 080 kJ / 258 kcal |
Rasva | 18,4 g |
josta tyydyttynyttä | 5,4 g |
Hiilihydraatit | 3,5 g |
josta sokereita | 2,6 g |
Proteiini | 19,7 g |
Suola | 1,5 g |
Valmistus
Poista lohesta ruodot. Nosta lohifilee kelmun päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa ja sokeria. Kääri filee kelmuun. Nosta kala jääkaappiin. Anna graavautua 1 vuorokausi.
Pyyhi lohen pinnalta suolakiteet pois. Poista nahka. Leikkaa lohipala ruotoviivan suuntaisesti pitkittäin 4 tangoksi.
Rouhi pippurit ja korianterinsiemenet morttelissa. Sekoita juustokuminan kanssa lautasella ja pyörittele lohitangot mausteseoksessa.
Paista 1–2 lohitankoa kerrallaan kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli).
Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Jäähdytä jääkaapissa ja nosta pakastimeen noin tunniksi.
Leikkaa kohmeiset tangot 2–3 cm:n viipaleiksi kelmun läpi hyvin terävällä veitsellä. Poista kelmut. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa lohipastramin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Santa Maria viherpippuri 7gHinta 2,29/kpl327,14/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Korianteri 9 gHinta 1,89/kpl210,00/kg
- Pirkka juustokumina 23g jauhettuHinta 0,85/kpl36,96/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Meira sahrami 0,5g pussi mausteHinta 4,09/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −18 %Jozo karkea merisuola 500gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl4,50/kgIlman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 gHinta 2,95/kpl226,92/kg
- Meira Viherpippuri kokonainen 15gHinta 1,39/kpl92,67/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Santa Maria korianteri kokonainen 13gHinta 0,99/kpl76,15/kg
- Pirkka Korianteri 21g jauhettuHinta 0,69/kpl32,86/kg
- Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mausteHinta 1,15/kpl46,00/kg
- Pirkka Luomu juustokumina 27gHinta 2,55/kpl94,44/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Plussa-etu −20 %Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/2 kpl6,67/kgIlman Plussa-korttia 1,25/kpl (8,33/kg)
- Santa Maria Sahrami 0,5gHinta 3,79/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(109 arviota)
- yli 60 min4,0(66 arviota)
- yli 60 min4,2(36 arviota)
- yli 60 min3,4(32 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min3,9(74 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
Arvostele resepti
- M2 vuotta sittenIhan ok, vähennettäisin tai postaisin juustokumina kokonaan reseptistä (annos maistuu suurimmalta osalta siltä)
- Loistava2 vuotta sittenAivan huikean hyvä ohje ja ei voi epäonnistua. Tuli hittiruoka, kiitos.
- Kepsis2 vuotta sittenHoi! Toi on julkastu Yhteishyväs jå kymmene vuotta sitte..
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKepsis, resepti on julkaistu ensimmäisen kerran K-RuokaPirkka -lehdessä 4/2015 ja se on nyt kuvattu ja julkaistu uudestaa K-Ruoka -lehdessä 12/2021.