Tyrnigraavattu lohi
Tyrnigraavattu lohi sopii juhlavaan kalapöytään. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.
- n. 12 annosta
- yli 60 min
- 70 kcal / annos (45g)
Ainekset
n. 12 annosta
- n. 700glohifileetä
- 1/2dltyrnitäysmehua
- 2rklmerisuolaa
- 1rklsokeria
- 1/2tlmustapippuria
Pinnalle
- n. 1/2dlPirkka tyrnimarjoja (pakaste)
- tilliä
Valmistus
yli 60 min- Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Valuta kalan päälle tyrnitäysmehu. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja pippuri. Käännä lihapuolet vastakkain. Kääri kala esimerkiksi pieneen muovipussiin ja folioon. Anna graavautua 1-1 1/2 vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.
- Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla tyrnimarjoilla ja tillillä. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 45g100 g
- 70 kcal298 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Luuletteko, että sopii myös siian graavaukseen?
Pudde, harmillisesti tyrnigraavausta ei ole testattu siialle. Jos kokeilet, kannattaa huomioida, että tyrnimehu saattaa värjätä vaalealihaisen siian.