Tyrnigraavattu lohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tyrnigraavattu lohi

Tyrnigraavattu lohi sopii juhlavaan kalapöytään. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

  • n. 12 annosta
  • yli 60 min
  • 70 kcal / annos (45g)

Ainekset

n. 12 annosta
    • n. 700glohifileetä
    • 1/2dltyrnitäysmehua
    • 2rklmerisuolaa
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlmustapippuria

Pinnalle

    • n. 1/2dlPirkka tyrnimarjoja (pakaste)
    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Valuta kalan päälle tyrnitäysmehu. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja pippuri. Käännä lihapuolet vastakkain. Kääri kala esimerkiksi pieneen muovipussiin ja folioon. Anna graavautua 1-1 1/2 vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.
  2. Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla tyrnimarjoilla ja tillillä. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 70 kcal298 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • Pudde14.12.2017

    Luuletteko, että sopii myös siian graavaukseen?

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2017

    Pudde, harmillisesti tyrnigraavausta ei ole testattu siialle. Jos kokeilet, kannattaa huomioida, että tyrnimehu saattaa värjätä vaalealihaisen siian.