• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tyrnigraavattu lohi

Tyrnigraavattu lohi sopii juhlavaan kalapöytään. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.
Tyrnigraavattu lohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 annosta
  • yli 60 min
  • 70 kcal / annos (45g)

Ainekset

n. 12 annosta
    • n. 700glohifileetä
    • 1/2dltyrnitäysmehua
    • 2rklmerisuolaa
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlmustapippuria

Pinnalle

    • n. 1/2dlPirkka tyrnimarjoja (pakaste)
    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Valuta kalan päälle tyrnitäysmehu. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja pippuri. Käännä lihapuolet vastakkain. Kääri kala esimerkiksi pieneen muovipussiin ja folioon. Anna graavautua 1-1 1/2 vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.
  2. Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla tyrnimarjoilla ja tillillä. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 70 kcal298 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua