• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohipastrami ja wasabikastike

Lohipastrami sopii hyvin alkupalaksi juhlavalle aterialle. Tarjoa pastrami ja wasabikastike esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Lohipastrami ja wasabikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 105 kcal / annos (50g)

Ainekset

15 annosta
    • 600glohifileetä (keskiosaa)
    • 1-1 1/2rklkarkeaa merisuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1tlviherpippuria
    • 1tlroseepippuria

Wasabikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohesta ruodot. Nosta lohi­filee kelmun päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria. Kääri filee kelmuun. Nosta kala jääkaappiin. Anna graavautua 1 vuorokausi.
  2. Pyyhi lohen pinnalta suolakiteet pois. Poista nahka. Leikkaa lohipala ruoto­viivan suuntaisesti pitkittäin 4 tangoksi. Rouhi viher- ja roseepippurit morttelissa. Mausta lohitangot pippurisekoituksella.
  3. Paista 1-2 lohitankoa kerrallaan kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli).
  4. Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta ne jääkaappiin ­vähintään tunniksi.
  5. Leikkaa tangot 1/2 cm:n viipaleiksi kelmun läpi hyvin terävällä veitsellä. Poista kelmut. Sekoita wasabi­kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa lisäksi salaattia.

Tiesitkö että...

VinkkI! Voit käyttää wasabin sijaan myös piparjuuritahnaa.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 105 kcal440 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5