Munaton ja maidoton kakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Munaton ja maidoton kakkupohja

Munaton ja maidoton kakkupohja on juhlien pelastaja. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

 • 8-10 annosta
 • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Valmistus

yli 60 min
 1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
 2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (Ø 24-26 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
 3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
 4. Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua
 • Kakku tunari 22.2.2019

  Ompa vain ihania kakkuja mutta mietityttää nyt kuinka kakkupohjat kostutetaan ja mikä on määrä sillä kostutus liemellä? Joku on joskus kertonut että puoli desiä esim.mehua aina yhtä munaa kohden ja alimmaisesta aloitus...haluan tietää oikean määrän ettei tule kakkua joka täytyy leikata moottorisahalla/ tai se leviää kuin lehmän häntä liiallisella kostutuksella!!

 • K-Kuluttajapalvelu22.2.2019

  Kakku tunari, kakun kostutuksen määrä riippuu hiukan täytteistä ja siitä kuinka kostea kakusta pitää. Hyvä perusohje on 1,5 dl kostuketta 4 munan kakkupohjaan. Hyvissä ajoin etukäteen täytetty kakku kaipaa kostuketta vähemmän kuin tarjoilupäivän täytetty kakku.

 • Annika15.12.2018

  Tein tämän myös gluteenittomilla jauhoilla ja lopputulos oli todella kuohkea, toisin kuin munattomissa kakuissa yleensä. Tämä tumpeloleipuri, jolle tavallinen sokerikakkupohjakin on haaste, onnistui tällä ohjeella täydellisesti! Täydet 5 tähteä ja vielä yksi extra tähti päälle!

 • Allergiaperheen äiti1.6.2018

  Tein Semperin gluteenittomilla jauhoilla. Paras gluteeniton, munaton pohja mitä olen onnistunut 20 vuoden aikana tekemään.

 • Laura1.6.2018

  Teimme gluteenittomilla jauhoilla ja tuli tuli paras munaton ja gluteeniton kakku, mitä ikinä ollut. Todella kuohkea ja maukas pohja! Suosittelen!