Munaton ja maidoton kakkupohja
Munaton ja maidoton kakkupohja on juhlien pelastaja. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
- 8-10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
- 4dlsokeria
- 200gPirkka leivontamargariinia sulatettuna
- korppujauhoja
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (Ø 24-26 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
- Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kokeilin gluteenittomilla jauhoilla, mielestäni ei onnistunut. Myös liian makea. Koostumus kyllä ok, eli ohje kyllä muuten hyvä.
On liika sokeri.
Tein tämän vielä kaiken lisäksi gluteenittoman versiona tupareihin, oli todella herkullinen! Suosittelen, ja aioin tehdä tällä reseptiikalla jatkossa.
Voisitteko tehdä myös kääretorttupohjan ohjeen (vegaaninen)? Kokeilin tällä ohjeella, mutta rullaus ei onnistu vaan kakku murenee.
RullaBob, välitämme toiveesi eteenpäin reseptin tekijöille.
Voisiko tämän kakun tehdä isompana uunipellille? Olen tekemässä ylioppilasjuhliin joten haluan tehdä kakun isona suorakulmaisena. Ja kai tämän voi pakastaa ihan hyvin?
Vegeleipuri, K-Koekeittiössä ei ole kokeiltu, mutta kakkupohjan voinee paistaa myös uunipellillä ja pakastaa.
jos tää kakkupohja menee 24-26 halk. vuokaan ja siitä saa 3 osaa leikattua??
leipuri, kyllä, resepti on testattu K-Koekeittiössä.
Ois kiva jos ohjeissa jo lukisi myös sisältääkö SOIJAA.
Soija ja Kaneli allerginen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin.
Ompa vain ihania kakkuja mutta mietityttää nyt kuinka kakkupohjat kostutetaan ja mikä on määrä sillä kostutus liemellä? Joku on joskus kertonut että puoli desiä esim.mehua aina yhtä munaa kohden ja alimmaisesta aloitus...haluan tietää oikean määrän ettei tule kakkua joka täytyy leikata moottorisahalla/ tai se leviää kuin lehmän häntä liiallisella kostutuksella!!
Kakku tunari, kakun kostutuksen määrä riippuu hiukan täytteistä ja siitä kuinka kostea kakusta pitää. Hyvä perusohje on 1,5 dl kostuketta 4 munan kakkupohjaan. Hyvissä ajoin etukäteen täytetty kakku kaipaa kostuketta vähemmän kuin tarjoilupäivän täytetty kakku.
Tein tämän myös gluteenittomilla jauhoilla ja lopputulos oli todella kuohkea, toisin kuin munattomissa kakuissa yleensä. Tämä tumpeloleipuri, jolle tavallinen sokerikakkupohjakin on haaste, onnistui tällä ohjeella täydellisesti! Täydet 5 tähteä ja vielä yksi extra tähti päälle!
Tein Semperin gluteenittomilla jauhoilla. Paras gluteeniton, munaton pohja mitä olen onnistunut 20 vuoden aikana tekemään.
Teimme gluteenittomilla jauhoilla ja tuli tuli paras munaton ja gluteeniton kakku, mitä ikinä ollut. Todella kuohkea ja maukas pohja! Suosittelen!