Munaton ja maidoton kakkupohja
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Munaton ja maidoton kakkupohja on juhlien pelastaja. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8–10 annosta
4 dl | sokeria tai |
8 dl | tai |
4 tl | tai |
2 tl | tai |
4 dl | tai |
200 g | Pirkka leivontamargariinia sulatettuna tai |
korppujauhoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 364 kJ / 326 kcal |
Rasva | 11,8 g |
josta tyydyttynyttä | 5 g |
Hiilihydraatit | 49,1 g |
josta sokereita | 24,5 g |
Proteiini | 4,9 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (Ø 24–26 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka kaurajuoma 1L UHTHinta 1,25/kpl1,25/l
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 4,15/kpl10,38/l
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pysyvästi edullinenOatly kaurajuoma kevyt 1l UHTHinta 1,79/kpl1,79/l
- Pysyvästi edullinenFazer Aito kaurajuoma Plus 1l UHTHinta 1,75/kpl1,75/l
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(88 arviota)
- yli 60 min3,9(184 arviota)
- 30 - 60 min3,4(123 arviota)
- yli 60 min3,8(21 arviota)
- yli 60 min3,9(313 arviota)
- yli 60 min4,1(289 arviota)
- yli 60 min3,8(37 arviota)
- yli 60 min4,1(58 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (138 arviota)
- Ihmettelijä2 kuukautta sittenMikä meni pieleen, kun noin 35 min paiston jälkeen kakku alkoi repeillä pinnasta? Siihen asti kohosi tasaisesti. Lämpötila ohjeen mukainen 175 astetta.
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenIhmettelijä, kakun kohoamiseen ja kypsymiseen vaikuttaa moni asia. On mahdollista, että uuni on ollut liian kuuma tai esimerkiksi jauhoja tai leivinjauhetta liikaa. Uunien lämpötilat voivat vaihdella paljonkin vaikka lämpötila on asetettu ihan oikein. Kannataa tarkistaa, että kakku on paistettu tasalämmöllä eikä kiertoilmalla ja uuni täysin lämmennyt ennen kuin kakku laitetaan paistumaan. Jauhojen ja leivinjauheen osalta taas kannattaa käyttää mittalusikoita ja mitata määrät mahdollisimman tarkasti.
- JonnaT4 kuukautta sittenVastaako tämä kuinka periaatteessa kuinka monen munan kakkupohjaa? Kun yleensä leivon viiden tai kuuden munan pohjia?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenJonnaT, arvion mukaan vastaa noin 4 munan kakkupohjaa.
- Tiu3 vuotta sittenLisäsin taikinaan vähän kaakaojauhetta ja paistoin levynä pellillä, tuli ihan mehevä pohja mokkapaloihin! 😍
- Anu4 vuotta sittenKokeilin gluteenittomilla jauhoilla, mielestäni ei onnistunut. Myös liian makea. Koostumus kyllä ok, eli ohje kyllä muuten hyvä.
- Alena5 vuotta sittenOn liika sokeri.
- Sarzaa5 vuotta sittenTein tämän vielä kaiken lisäksi gluteenittoman versiona tupareihin, oli todella herkullinen! Suosittelen, ja aioin tehdä tällä reseptiikalla jatkossa.
- RullaBob5 vuotta sittenVoisitteko tehdä myös kääretorttupohjan ohjeen (vegaaninen)? Kokeilin tällä ohjeella, mutta rullaus ei onnistu vaan kakku murenee.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenRullaBob, välitämme toiveesi eteenpäin reseptin tekijöille.
- Vegeleipuri5 vuotta sittenVoisiko tämän kakun tehdä isompana uunipellille? Olen tekemässä ylioppilasjuhliin joten haluan tehdä kakun isona suorakulmaisena. Ja kai tämän voi pakastaa ihan hyvin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVegeleipuri, K-Koekeittiössä ei ole kokeiltu, mutta kakkupohjan voinee paistaa myös uunipellillä ja pakastaa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenleipuri, kyllä, resepti on testattu K-Koekeittiössä.
- leipuri5 vuotta sittenjos tää kakkupohja menee 24-26 halk. vuokaan ja siitä saa 3 osaa leikattua??
- Soija ja Kaneli allerginen5 vuotta sittenOis kiva jos ohjeissa jo lukisi myös sisältääkö SOIJAA.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSoija ja Kaneli allerginen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin.
- Kakku tunari6 vuotta sittenOmpa vain ihania kakkuja mutta mietityttää nyt kuinka kakkupohjat kostutetaan ja mikä on määrä sillä kostutus liemellä? Joku on joskus kertonut että puoli desiä esim.mehua aina yhtä munaa kohden ja alimmaisesta aloitus...haluan tietää oikean määrän ettei tule kakkua joka täytyy leikata moottorisahalla/ tai se leviää kuin lehmän häntä liiallisella kostutuksella!!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKakku tunari, kakun kostutuksen määrä riippuu hiukan täytteistä ja siitä kuinka kostea kakusta pitää. Hyvä perusohje on 1,5 dl kostuketta 4 munan kakkupohjaan. Hyvissä ajoin etukäteen täytetty kakku kaipaa kostuketta vähemmän kuin tarjoilupäivän täytetty kakku.
- Annika6 vuotta sittenTein tämän myös gluteenittomilla jauhoilla ja lopputulos oli todella kuohkea, toisin kuin munattomissa kakuissa yleensä. Tämä tumpeloleipuri, jolle tavallinen sokerikakkupohjakin on haaste, onnistui tällä ohjeella täydellisesti! Täydet 5 tähteä ja vielä yksi extra tähti päälle!
- Allergiaperheen äiti6 vuotta sittenTein Semperin gluteenittomilla jauhoilla. Paras gluteeniton, munaton pohja mitä olen onnistunut 20 vuoden aikana tekemään.
- Laura6 vuotta sittenTeimme gluteenittomilla jauhoilla ja tuli tuli paras munaton ja gluteeniton kakku, mitä ikinä ollut. Todella kuohkea ja maukas pohja! Suosittelen!