Munaton ja maidoton kakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Munaton ja maidoton kakkupohja

Munaton ja maidoton kakkupohja on juhlien pelastaja. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (Ø 24-26 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
  4. Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua
  • Allergiaperheen äiti1.6.2018

    Tein Semperin gluteenittomilla jauhoilla. Paras gluteeniton, munaton pohja mitä olen onnistunut 20 vuoden aikana tekemään.

  • Laura1.6.2018

    Teimme gluteenittomilla jauhoilla ja tuli tuli paras munaton ja gluteeniton kakku, mitä ikinä ollut. Todella kuohkea ja maukas pohja! Suosittelen!