Munaton ja maidoton kakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Munaton ja maidoton kakkupohja

Munaton ja maidoton kakkupohja on juhlien pelastaja. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (Ø 24-26 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
  4. Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    -12 %2,503 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    0,95/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Pirkka kaurajuoma 0,75l
    Pirkka kaurajuoma 0,75l
    1,29/kpl1,72/l
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    1,89/kpl3,78/kg
  • Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,99/kpl3,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 80 arvostelua
  • Alena26.9.2019

    On liika sokeri.

  • Sarzaa26.8.2019

    Tein tämän vielä kaiken lisäksi gluteenittoman versiona tupareihin, oli todella herkullinen! Suosittelen, ja aioin tehdä tällä reseptiikalla jatkossa.

  • RullaBob7.6.2019

    Voisitteko tehdä myös kääretorttupohjan ohjeen (vegaaninen)? Kokeilin tällä ohjeella, mutta rullaus ei onnistu vaan kakku murenee.

  • K-Kuluttajapalvelu7.6.2019

    RullaBob, välitämme toiveesi eteenpäin reseptin tekijöille.

  • Vegeleipuri20.5.2019

    Voisiko tämän kakun tehdä isompana uunipellille? Olen tekemässä ylioppilasjuhliin joten haluan tehdä kakun isona suorakulmaisena. Ja kai tämän voi pakastaa ihan hyvin?

  • K-Kuluttajapalvelu20.5.2019

    Vegeleipuri, K-Koekeittiössä ei ole kokeiltu, mutta kakkupohjan voinee paistaa myös uunipellillä ja pakastaa.

  • leipuri14.5.2019

    jos tää kakkupohja menee 24-26 halk. vuokaan ja siitä saa 3 osaa leikattua??

  • K-Kuluttajapalvelu14.5.2019

    leipuri, kyllä, resepti on testattu K-Koekeittiössä.

  • Soija ja Kaneli allerginen25.3.2019

    Ois kiva jos ohjeissa jo lukisi myös sisältääkö SOIJAA.

  • K-Kuluttajapalvelu25.3.2019

    Soija ja Kaneli allerginen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin.

  • Kakku tunari 22.2.2019

    Ompa vain ihania kakkuja mutta mietityttää nyt kuinka kakkupohjat kostutetaan ja mikä on määrä sillä kostutus liemellä? Joku on joskus kertonut että puoli desiä esim.mehua aina yhtä munaa kohden ja alimmaisesta aloitus...haluan tietää oikean määrän ettei tule kakkua joka täytyy leikata moottorisahalla/ tai se leviää kuin lehmän häntä liiallisella kostutuksella!!

  • K-Kuluttajapalvelu22.2.2019

    Kakku tunari, kakun kostutuksen määrä riippuu hiukan täytteistä ja siitä kuinka kostea kakusta pitää. Hyvä perusohje on 1,5 dl kostuketta 4 munan kakkupohjaan. Hyvissä ajoin etukäteen täytetty kakku kaipaa kostuketta vähemmän kuin tarjoilupäivän täytetty kakku.

  • Annika15.12.2018

    Tein tämän myös gluteenittomilla jauhoilla ja lopputulos oli todella kuohkea, toisin kuin munattomissa kakuissa yleensä. Tämä tumpeloleipuri, jolle tavallinen sokerikakkupohjakin on haaste, onnistui tällä ohjeella täydellisesti! Täydet 5 tähteä ja vielä yksi extra tähti päälle!

  • Allergiaperheen äiti1.6.2018

    Tein Semperin gluteenittomilla jauhoilla. Paras gluteeniton, munaton pohja mitä olen onnistunut 20 vuoden aikana tekemään.

  • Laura1.6.2018

    Teimme gluteenittomilla jauhoilla ja tuli tuli paras munaton ja gluteeniton kakku, mitä ikinä ollut. Todella kuohkea ja maukas pohja! Suosittelen!