Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Munaton ja maidoton kakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Munaton ja maidoton kakkupohja

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Munaton ja maidoton kakkupohja on juhlien pelastaja. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8–10 annosta
4 dl
 
sokeria
tai
8 dl
 
tai
4 tl
 
tai
2 tl
 
tai
4 dl
 
Pirkka kaurajuomaa
tai
200 g
 
Pirkka leivontamargariinia sulatettuna
tai
 
korppujauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 360 kJ / 325 kcal
Rasva
11,9 g
josta tyydyttynyttä
5 g
Hiilihydraatit
48,8 g
josta sokereita
24,6 g
Proteiini
4,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (Ø 24–26 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.

Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (128 arviota)

  • Tiu
    3 vuotta sitten
    Lisäsin taikinaan vähän kaakaojauhetta ja paistoin levynä pellillä, tuli ihan mehevä pohja mokkapaloihin! 😍
  • Anu
    3 vuotta sitten
    Kokeilin gluteenittomilla jauhoilla, mielestäni ei onnistunut. Myös liian makea. Koostumus kyllä ok, eli ohje kyllä muuten hyvä.
  • Alena
    4 vuotta sitten
    On liika sokeri.
  • Sarzaa
    4 vuotta sitten
    Tein tämän vielä kaiken lisäksi gluteenittoman versiona tupareihin, oli todella herkullinen! Suosittelen, ja aioin tehdä tällä reseptiikalla jatkossa.
  • RullaBob
    4 vuotta sitten
    Voisitteko tehdä myös kääretorttupohjan ohjeen (vegaaninen)? Kokeilin tällä ohjeella, mutta rullaus ei onnistu vaan kakku murenee.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    RullaBob, välitämme toiveesi eteenpäin reseptin tekijöille.
  • Vegeleipuri
    5 vuotta sitten
    Voisiko tämän kakun tehdä isompana uunipellille? Olen tekemässä ylioppilasjuhliin joten haluan tehdä kakun isona suorakulmaisena. Ja kai tämän voi pakastaa ihan hyvin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Vegeleipuri, K-Koekeittiössä ei ole kokeiltu, mutta kakkupohjan voinee paistaa myös uunipellillä ja pakastaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    leipuri, kyllä, resepti on testattu K-Koekeittiössä.
  • leipuri
    5 vuotta sitten
    jos tää kakkupohja menee 24-26 halk. vuokaan ja siitä saa 3 osaa leikattua??
  • Soija ja Kaneli allerginen
    5 vuotta sitten
    Ois kiva jos ohjeissa jo lukisi myös sisältääkö SOIJAA.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Soija ja Kaneli allerginen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin.
  • Kakku tunari
    5 vuotta sitten
    Ompa vain ihania kakkuja mutta mietityttää nyt kuinka kakkupohjat kostutetaan ja mikä on määrä sillä kostutus liemellä? Joku on joskus kertonut että puoli desiä esim.mehua aina yhtä munaa kohden ja alimmaisesta aloitus...haluan tietää oikean määrän ettei tule kakkua joka täytyy leikata moottorisahalla/ tai se leviää kuin lehmän häntä liiallisella kostutuksella!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kakku tunari, kakun kostutuksen määrä riippuu hiukan täytteistä ja siitä kuinka kostea kakusta pitää. Hyvä perusohje on 1,5 dl kostuketta 4 munan kakkupohjaan. Hyvissä ajoin etukäteen täytetty kakku kaipaa kostuketta vähemmän kuin tarjoilupäivän täytetty kakku.
  • Annika
    5 vuotta sitten
    Tein tämän myös gluteenittomilla jauhoilla ja lopputulos oli todella kuohkea, toisin kuin munattomissa kakuissa yleensä. Tämä tumpeloleipuri, jolle tavallinen sokerikakkupohjakin on haaste, onnistui tällä ohjeella täydellisesti! Täydet 5 tähteä ja vielä yksi extra tähti päälle!
  • Allergiaperheen äiti
    5 vuotta sitten
    Tein Semperin gluteenittomilla jauhoilla. Paras gluteeniton, munaton pohja mitä olen onnistunut 20 vuoden aikana tekemään.
  • Laura
    5 vuotta sitten
    Teimme gluteenittomilla jauhoilla ja tuli tuli paras munaton ja gluteeniton kakku, mitä ikinä ollut. Todella kuohkea ja maukas pohja! Suosittelen!