Munaton ja maidoton kakkupohja
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Munaton ja maidoton kakkupohja on juhlien pelastaja. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8–10 annosta
4 dl | sokeria tai |
8 dl | tai |
4 tl | tai |
2 tl | tai |
4 dl | tai |
200 g | Pirkka leivontamargariinia sulatettuna tai |
korppujauhoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (Ø 24–26 cm). Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(67 arviota)
- 30 - 60 min3,7(123 arviota)
- yli 60 min4,4(46 arviota)
- yli 60 min3,8(170 arviota)
- yli 60 min4,3(18 arviota)
- 30 - 60 min3,4(94 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min4,2(233 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (119 arviota)
- Tiu1 vuosi sittenLisäsin taikinaan vähän kaakaojauhetta ja paistoin levynä pellillä, tuli ihan mehevä pohja mokkapaloihin! 😍
- Anu2 vuotta sittenKokeilin gluteenittomilla jauhoilla, mielestäni ei onnistunut. Myös liian makea. Koostumus kyllä ok, eli ohje kyllä muuten hyvä.
- Alena3 vuotta sittenOn liika sokeri.
- Sarzaa3 vuotta sittenTein tämän vielä kaiken lisäksi gluteenittoman versiona tupareihin, oli todella herkullinen! Suosittelen, ja aioin tehdä tällä reseptiikalla jatkossa.
- RullaBob3 vuotta sittenVoisitteko tehdä myös kääretorttupohjan ohjeen (vegaaninen)? Kokeilin tällä ohjeella, mutta rullaus ei onnistu vaan kakku murenee.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenRullaBob, välitämme toiveesi eteenpäin reseptin tekijöille.
- Vegeleipuri3 vuotta sittenVoisiko tämän kakun tehdä isompana uunipellille? Olen tekemässä ylioppilasjuhliin joten haluan tehdä kakun isona suorakulmaisena. Ja kai tämän voi pakastaa ihan hyvin?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVegeleipuri, K-Koekeittiössä ei ole kokeiltu, mutta kakkupohjan voinee paistaa myös uunipellillä ja pakastaa.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenleipuri, kyllä, resepti on testattu K-Koekeittiössä.
- leipuri3 vuotta sittenjos tää kakkupohja menee 24-26 halk. vuokaan ja siitä saa 3 osaa leikattua??
- Soija ja Kaneli allerginen4 vuotta sittenOis kiva jos ohjeissa jo lukisi myös sisältääkö SOIJAA.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSoija ja Kaneli allerginen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin.
- Kakku tunari4 vuotta sittenOmpa vain ihania kakkuja mutta mietityttää nyt kuinka kakkupohjat kostutetaan ja mikä on määrä sillä kostutus liemellä? Joku on joskus kertonut että puoli desiä esim.mehua aina yhtä munaa kohden ja alimmaisesta aloitus...haluan tietää oikean määrän ettei tule kakkua joka täytyy leikata moottorisahalla/ tai se leviää kuin lehmän häntä liiallisella kostutuksella!!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKakku tunari, kakun kostutuksen määrä riippuu hiukan täytteistä ja siitä kuinka kostea kakusta pitää. Hyvä perusohje on 1,5 dl kostuketta 4 munan kakkupohjaan. Hyvissä ajoin etukäteen täytetty kakku kaipaa kostuketta vähemmän kuin tarjoilupäivän täytetty kakku.
- Annika4 vuotta sittenTein tämän myös gluteenittomilla jauhoilla ja lopputulos oli todella kuohkea, toisin kuin munattomissa kakuissa yleensä. Tämä tumpeloleipuri, jolle tavallinen sokerikakkupohjakin on haaste, onnistui tällä ohjeella täydellisesti! Täydet 5 tähteä ja vielä yksi extra tähti päälle!
- Allergiaperheen äiti4 vuotta sittenTein Semperin gluteenittomilla jauhoilla. Paras gluteeniton, munaton pohja mitä olen onnistunut 20 vuoden aikana tekemään.
- Laura4 vuotta sittenTeimme gluteenittomilla jauhoilla ja tuli tuli paras munaton ja gluteeniton kakku, mitä ikinä ollut. Todella kuohkea ja maukas pohja! Suosittelen!