• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiini-suklaakakku

Houkutteleva Jaffa-leivoskeksin makuinen appelsiini-suklaakakku on helppo valmistaa. Koristeluun voit käyttää myös loput suklaahipuista.
Appelsiini-suklaakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 570 kcal / annos (160g)

Ainekset

12 annosta

Kuorrutus

Koristeluun

    • 6-7kumkvattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat.
  2. Mittaa kaikki aineet suklaahippuja lukuunottamatta kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes massa on tasaista. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Kääntele suklaahiput joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle.
  4. Levitä appelsiinimarmeladi jäähtyneen kakun pinnalle. Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma höyryäväksi ja kaada suklaan joukkoon, älä sekoita. Anna suklaan sulaa noin 10 minuuttia ja sekoita seos tasaiseksi. Jäähdytä suklaaseosta huoneenlämmössä noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Valmis kuorrutus on paksua ja kiiltävää.
  5. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä niin, että suklaa valuu myös kakun sivuille. Koristele viipaloiduilla kumkvateilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Purista jäljelle jäävistä appelsiineista mehu juomaksi tai käytä mehu vaikkapa appelsiinikiisseliin.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 570 kcal2 410 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja61 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6