• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aprikoosi-pähkinäkakku kokkimaajoukkueen tapaan

Aprikoosi-pähkinäkakku kokkimaajoukkueen tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 viipaletta
  • yli 60 min
  • 176 kcal / annos (50g)

Ainekset

16 viipaletta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa aprikoosit kuutioiksi. Marinoi aprikooseja konjakissa noin tunti.
  2. Voitele ja korppujauhota pieni rengaskakkuvuoka (1,2 l).
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, appelsiinin raastettu kuori, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos ja kerma vuorotellen vaahtoon. Sekoita taikinaan rasva, marinoidut aprikoosit liemineen ja pähkinärouhe kevyesti nostellen.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 176 kcal735 kJ
  • Proteiinia2,52 g
  • Hiilihydraatteja21,4 g
  • Rasvaa7,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu