Luumu-rahkatorttu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
150 g | Pirkka leivontamargariinia tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Luumutäyte | |
1 ps (250 g) | tai |
1 1/2 dl | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 tl | tai |
2 rkl | sitruslikööriä tai tai |
tai | |
Rahkatäyte | |
2 prk (à 250 g) | tai |
2 dl | tai |
3 | kananmunaa tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
1/2 dl | Pirkka perunajauhoja tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
Valmistus
Paloittele luumut saksilla 2–3 osaan. Hauduta luumunpalat pehmeiksi (noin 10 minuuttia) sokerilla maustetussa omenamehussa. Mausta hieman jäähtynyt luumutäyte kanelilla ja liköörillä tai marmeladilla. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele taikina jauhotetuin sormin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita rahka, kerma, munat, vanilliinisokeri, sitruunanmehu ja raastettu kuori sekä sokerin kanssa sekoitettu perunajauho tasaiseksi täytteeksi. Levitä 1/3 rahkatäytteestä vuoan pohjalle. Lusikoi luumutäyte tasaisesti rahkan päälle. Kaada loppu rahkatäyte vuokaan.
Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 1 tunti ja 15 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Tarjoa kylmänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl