• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Luumu-rahkatorttu

Luumu-rahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 218 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 150gPirkka leivontamargariinia
    • 1/2dlsokeria
    • 1Pirkka kananmuna
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Luumutäyte

Rahkatäyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele luumut saksilla 2-3 osaan. Hauduta luumunpalat pehmeiksi (noin 10 minuuttia) sokerilla maustetussa omenamehussa. Mausta hieman jäähtynyt luumutäyte kanelilla ja liköörillä tai marmeladilla. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele taikina jauhotetuin sormin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita rahka, kerma, munat, vanilliinisokeri, sitruunanmehu ja raastettu kuori sekä sokerin kanssa sekoitettu perunajauho tasaiseksi täytteeksi. Levitä 1/3 rahkatäytteestä vuoan pohjalle. Lusikoi luumutäyte tasaisesti rahkan päälle. Kaada loppu rahkatäyte vuokaan.
  4. Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 1 tunti ja 15 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Tarjoa kylmänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 218 kcal912 kJ
  • Proteiinia5,97 g
  • Hiilihydraatteja27,3 g
  • Rasvaa10,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu