• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinibroileri uunissa

Appelsiinibroileri uunissa on mehevä uuniruoka, joka sisältää reilusti appelsiinia, valkosipulia, timjamia, oliiveja ja rucolaa. Tämäkin resepti vain n. 4,50€/annos*.
Appelsiinibroileri uunissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 510 kcal / annos (360g)

Ainekset

3-4 annosta

Pinnalle

    • 1ruukkurucolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta broilerit uunivuokaan. Mausta valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori kaksi appelsiinia terävällä veitsellä ja irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin. Ota lohkoista ja kalvoista irtoava hedelmämehu talteen. Purista yhdestä appelsiinista mehu. Sekoita appelsiinimehuun (noin 2 dl) kanafondi. Kaada neste vuokaan.
  3. Kypsennä broilereita 200 asteessa runsaat 30 minuuttia. Lisää vuokaan appelsiinilohkot, viinirypäleet ja oliivit. Kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista, kun broileri on kypsää. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai ohran ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Voit käyttää ruokaan kalamataoliivien sijaan valkosipulitäytteisiä oliiveja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 510 kcal2 130 kJ
  • Proteiinia56 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12