• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiiniglaseeratut broilerit ja uunikasvikset

Appelsiiniglaseeratut broilerit ja uunikasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 375 kcal / annos (340g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(n. 500 g)Pirkka marinoimattomia broilerin fileepihvejä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlrosmariinia
    • ripausmustapippuria
    • n. 1/2dlappelsiinimarmeladia (Euro Shopper)

Uunikasvikset

    • n. 600gperunoita (punainen pussi)
    • 2(200 g)sipulia
    • 2(200 g)punasipulia
    • 8valkosipulinkynttä
    • 1iso (250 g)appelsiini
    • 2rklöljyä
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin uunikasvikset. Pese perunat hyvin ja kuori halutessasi. Lohko perunat. Kuori ja lohko sipulit. Jätä kuoritut valkosipulinkynnet kokonaisiksi. Lohko hyvin pesty appelsiini. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kasvikset kulhoon ja pyöräytä ne öljyssä.
  2. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Puolita broilerit. Mausta ne suolalla, rosmariinilla ja pippurilla. Siirrä puolikypsiä kasviksia niin, että saat mahtumaan broilerit samalle pellille. Sivele puolet marmeladista broilereiden pintaan. Jatka paistamista 15-20 minuuttia, kunnes perunat ja broilerit ovat kypsiä.
  4. Sivele broilerit lopulla marmeladilla, jotta saat pintaan kauniin kiillon.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 375 kcal1 570 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille