Hyppää sisältöön
Talvinen kana-kasvispataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Talvinen kana-kasvispata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokonainen broileri sopii paloiteltuna myös pataruokiin. Juurekset ja lehtikaali tuovat väriä tähän lämmittävään talviseen pataan.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 (n. 1,4 kg)
 
maustettu uunibroileri
tai
2 rkl
 
öljyä tai voita
tai
2
 
sipulia
tai
5
 
valkosipulinkynttä
tai
2–3 (300 g)
 
porkkanaa
tai
1 (n. 300 g)
 
palsternakka
tai
1–2 (350 g)
 
lanttua
tai
100 g
 
lehtikaalia
tai
1
 
appelsiini
tai
6–7 dl
 
vettä
tai
1
 
tai
2 tl
 
timjamia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
736 kJ / 176 kcal
Rasva
10,5 g
josta tyydyttynyttä
2,4 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
13,5 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Huuhtele broileri ja kuivaa hyvin. Paloittele broileri 10–12 palaan. Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irrota siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Ruskista broileripalat rasvassa. Nosta sivuun.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko porkkanat sekä palsternakka reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori myös lanttu ja paloittele se. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Kuori appelsiinista kolme ohutta kuorisuikaletta.
Kuullota sipulit isossa padassa tai kattilassa. Lisää vesi, kanafondi, mausteet ja appelsiinin kuoriviipaleet. Nosta broilerit pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juurekset.
Hauduta pataa hiljalleen ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja kasvikset pehmenneet. Lisää lehtikaali ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.
Broilerin paloittelu: Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irroita siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Vinkki! Selkärangasta ja siivistä voit valmistaa kanalientä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka suomalainen lehtikaali 100g
    Hinta 3,49/kpl
    34,90/kg