• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Talvinen kana-kasvispata

Kokonainen broileri sopii paloiteltuna myös pataruokiin. Juurekset ja lehtikaali tuovat väriä tähän lämmittävään talviseen pataan. N. 1,85 €/annos.
Talvinen kana-kasvispata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 1(n. 1,4 kg)maustettu uunibroileri
    • 2rklöljyä tai voita
    • 2sipulia
    • 5valkosipulinkynttä
    • 2-3(300 g)porkkanaa
    • 1(n. 300 g)palsternakka
    • 1-2(350 g)lanttua
    • 100glehtikaalia
    • 1appelsiini
    • 6-7dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
    • 2tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa
    • ripaus mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele broileri ja kuivaa hyvin. Paloittele broileri 10-12 palaan. Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irrota siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Ruskista broileripalat rasvassa. Nosta sivuun.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko porkkanat sekä palsternakka reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori myös lanttu ja paloittele se. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Kuori appelsiinista kolme ohutta kuorisuikaletta.
  3. Kuullota sipulit isossa padassa tai kattilassa. Lisää vesi, kanafondi, mausteet ja appelsiinin kuoriviipaleet. Nosta broilerit pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juurekset.
  4. Hauduta pataa hiljalleen ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja kasvikset pehmenneet. Lisää lehtikaali ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Broilerin paloittelu: Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irroita siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Vinkki! Selkärangasta ja siivistä voit valmistaa kanalientä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 280 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua