Talvinen kana-kasvispataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Talvinen kana-kasvispata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokonainen broileri sopii paloiteltuna myös pataruokiin. Juurekset ja lehtikaali tuovat väriä tähän lämmittävään talviseen pataan.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 (n. 1,4 kg)
 
maustettu uunibroileri
tai
2 rkl
 
öljyä tai voita
tai
2
 
sipulia
tai
5
 
valkosipulinkynttä
tai
2–3 (300 g)
 
porkkanaa
tai
1 (n. 300 g)
 
palsternakka
tai
1–2 (350 g)
 
lanttua
tai
100 g
 
lehtikaalia
tai
1
 
appelsiini
tai
6–7 dl
 
vettä
tai
1
 
tai
2 tl
 
timjamia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
736 kJ / 176 kcal
Rasva
10,5 g
josta tyydyttynyttä
2,4 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
13,5 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele broileri ja kuivaa hyvin. Paloittele broileri 10–12 palaan. Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irrota siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Ruskista broileripalat rasvassa. Nosta sivuun.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko porkkanat sekä palsternakka reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori myös lanttu ja paloittele se. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Kuori appelsiinista kolme ohutta kuorisuikaletta.

Kuullota sipulit isossa padassa tai kattilassa. Lisää vesi, kanafondi, mausteet ja appelsiinin kuoriviipaleet. Nosta broilerit pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juurekset.

Hauduta pataa hiljalleen ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja kasvikset pehmenneet. Lisää lehtikaali ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.

Broilerin paloittelu: Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irroita siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Vinkki! Selkärangasta ja siivistä voit valmistaa kanalientä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka appelsiini
    Hinta n. 0,54/kpl
    1,99/kg
  • Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,19/kpl
    1,89/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kpl
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Lehtikaali 200g luomu Espanja 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Appelsiini
    Hinta n. 0,32/kpl
    1,19/kg
  • Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 g
    Hinta 2,15/kpl
    24,43/kg