Talvinen kana-kasvispata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokonainen broileri sopii paloiteltuna myös pataruokiin. Juurekset ja lehtikaali tuovat väriä tähän lämmittävään talviseen pataan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 (n. 1,4 kg) | maustettu uunibroileri tai |
2 rkl | öljyä tai voita tai |
2 | sipulia tai |
5 | valkosipulinkynttä tai |
2–3 (300 g) | porkkanaa tai |
1 (n. 300 g) | palsternakka tai |
1–2 (350 g) | lanttua tai |
100 g | lehtikaalia tai |
1 | appelsiini tai |
6–7 dl | vettä tai |
1 | tai |
2 tl | timjamia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 736 kJ / 176 kcal |
Rasva | 10,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 6,2 g |
josta sokereita | 4,9 g |
Proteiini | 13,5 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele broileri ja kuivaa hyvin. Paloittele broileri 10–12 palaan. Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irrota siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Ruskista broileripalat rasvassa. Nosta sivuun.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko porkkanat sekä palsternakka reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori myös lanttu ja paloittele se. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Kuori appelsiinista kolme ohutta kuorisuikaletta.
Kuullota sipulit isossa padassa tai kattilassa. Lisää vesi, kanafondi, mausteet ja appelsiinin kuoriviipaleet. Nosta broilerit pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juurekset.
Hauduta pataa hiljalleen ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja kasvikset pehmenneet. Lisää lehtikaali ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.
Broilerin paloittelu: Väännä jalat nivelistään ja irroita veitsellä tai saksilla. Irrota koipipala reisipalasta. Irroita siivet. Leikkaa selkäranka saksilla pois. Halkaise rintaosa ja paloittele se neljään osaan. Paloittele myös selkäosa. Vinkki! Selkärangasta ja siivistä voit valmistaa kanalientä.