Oriental kanapelti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (n. 900 g) | tai |
Marinadi | |
---|---|
1 | Pirkka mieto punainen chili tai |
2–3 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 | appelsiinia tai |
2 rkl | raastettua inkivääriä tai |
2 rkl | Pirkka soijakastiketta tai |
1/2 dl | rypsiöljyä tai |
Lisäksi | |
1 rs (200 g) | Pirkka ruskeita herkkusieniä tai |
1 (400 g) | Pirkka parsakaali tai |
300 g | Pirkka punakaalia tai |
1/2 | appelsiinia tai |
tai | |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 642 kJ / 153 kcal |
Rasva | 7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
josta sokereita | 3,3 g |
Proteiini | 17,2 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Valmista ensin marinadi. Halkaise chili ja poista kanta ja siemenet. Hienonna chili. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise appelsiini. Raasta puolen appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa. Lisää rintaleikkeet ja kääntele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Puhdista ja halkaise herkkusienet. Paloittele parsakaali. Leikkaa punakaali reiluiksi paloiksi. Lohko puolikas appelsiini.
Levitä herkkusienet, kaalit ja appelsiinilohkot pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle merisuolahiutaleita ja rouhittua mustapippuria. Nosta päälle rintaleikkeet ja pirskottele joukkoon loput marinadista.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä ja kana on kypsää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Chilipaprika punainen ulkomainenHinta n. 0,50/kpl24,95/kg
- Pirkka suomalainen punakaaliHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 2,09/kpl13,93/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka kanan rintaleike miedosti suolattu 3-4kpl/n.900gHinta n. 9,50/kpl10,55/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 4,15/kpl33,20/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- Chili Hottis punainen 50g Suomi 1lkHinta 2,49/kpl49,80/kg
- Parsakaali SuomiHinta n. 1,50/kpl4,99/kg
- Punakaali SuomiHinta n. 2,49/kpl1,99/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,79/kpl18,60/l
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- 30 - 60 min3,8(54 arviota)
- yli 60 min3,4(36 arviota)
- 30 - 60 min4,1(189 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- 30 - 60 min3,9(98 arviota)
- 30 - 60 min3,3(31 arviota)
- 30 - 60 min3,3(62 arviota)
Arvostele resepti
- Ärsyttää3 vuotta sittenKokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla, sitten ei edes ole laitettu kaikkia tuotteita listaan... ja tämä, Noin 3,60 €/annos.... juupa juu
- minä4 vuotta sittenOhjeessa ei kerrota, milloin parsakaali lisätään...Enkä myöskään usko rintaleikkeen kypsyvän 40 minuutissa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMinä, kiitos huomiostasi, korjaamme reseptin! Resepti on testattu K-koekeittiöllä kypsymisen suhteen.
- Mrrkku4 vuotta sittenSuolaa saa lisätä reilusti, ei mennyt top 10 ruokiin.
- EveliinaN4 vuotta sittenTodella maukas marinadi! Erityisesti punakaalista tuli herkkua :) Valmistin ruoan hieman soveltaen, parsakaali vaihtui sipuliin ja rintaleikkeiden sijaan käytin ohutleikkeitä, joten en pitänyt lihoja uunissa koko aikaa. Miedon chilin korvasin oman kasvihuoneen (kuivatulla) chilillä jonka vahvuudesta ei ole sen tarkempaa tietoa kuin että tulista on, yksi pieni riitti ohjeeseen hyvin.
- Umpu5 vuotta sittenTodella hyvää!