• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Oriental kanapeltiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Oriental kanapelti

Oriental kanapelti on loistava one pot-ruoka. Yhdellä pellillä valmistuu kätevästi kerralla koko ateria. N. 4,05€/annos*.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(n. 900 g)Pirkka broilerin rintaleikkeitä

Marinadi

    • 1Pirkka mieto punainen chili
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1/2appelsiinia
    • 2rklraastettua inkivääriä
    • 2rklPirkka soijakastiketta
    • 1/2dlrypsiöljyä

Lisäksi

    • 1rs(200 g)Pirkka ruskeita herkkusieniä
    • 1(400 g)Pirkka parsakaali
    • 300gPirkka punakaalia
    • 1/2appelsiinia
    • rouhittua mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin marinadi. Halkaise chili ja poista kanta ja siemenet. Hienonna chili. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise appelsiini. Raasta puolen appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa. Lisää rintaleikkeet ja kääntele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  2. Puhdista ja halkaise herkkusienet. Paloittele parsakaali. Leikkaa punakaali reiluiksi paloiksi. Lohko puolikas appelsiini.
  3. Levitä herkkusienet, kaalit ja appelsiinilohkot pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle merisuolahiutaleita ja rouhittua mustapippuria. Nosta päälle rintaleikkeet ja pirskottele joukkoon loput marinadista.
  4. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä ja kana on kypsää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua