• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Broilerinleikkeet ja appelsiinisalsa

Broilerinleikkeet ja appelsiinisalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 480 kcal / annos (320g)

Ainekset

3 annosta

Appelsiinisalsa

    • 2Pirkka Reilun kaupan appelsiinia
    • 1sitruuna
    • 1isotomaatti
    • 1/2punasipulia
    • 1-2rklöljyä
    • 2rklhunajaa
    • ripaussuolaa
    • n. 2dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

    • basmatiriisiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota broilerivuoka huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoaksi valmistamista. Poista muovikelmu vuoan ympäriltä. Kypsennä broilerin rintaleikkeitä vuoassa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
  2. Kuori appelsiinit ja sitruuna terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa yksi hedelmälohko kerrallaan irti kalvoja pitkin. Paloittele hedelmälohkot ja ota talteen hedelmistä irtoava mehu.
  3. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta hunajalla, suolalla ja persiljalla. Anna maustua kylmässä.
  4. Ota kypsät broilerit uunista. Tarjoa lisäksi salsaa ja basmatiriisiä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 480 kcal2 010 kJ
  • Proteiinia49 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille