• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kanapata

Tomaattinen kanapata on lämmittävä talviruoka. Se saa makua sipuleista, pekonista ja sienistä.
Kanapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 275 kcal / annos (310g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2(200 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • 1tlk(400 g)Pirkka Luomu kuorittuja tomaatteja
    • 2laakerinlehteä
    • 1tloreganoa
    • 1/2-1tltimjamia
    • ripaussokeria
    • n. 1dlPirkka vihreitä kivettömiä kreikkalaisia oliiveja
    • tai kirsikkatomaatteja
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa broilerit reiluiksi paloiksi. Ruskista broilerit paistokasarissa. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle.
  2. Suikaloi pekoni ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Puolita tai lohko sienet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää valkosipulit ja sienet. Paista, kunnes sienistä enin neste on haihtunut. Kaada broilerit takaisin kasariin.
  3. Lisää tomaatit liemineen, laakerinlehdet, oregano, timjami ja sokeri. Sekoittele, jotta tomaatit hieman murskaantuvat. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää puolitetut oliivit tai kirsikkatomaatit. Koristele basilikalla. Tarjoa lisäksi riisiä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Herkkusienten tilalla voit käyttää metsäsieniä, kuten suppilovahveroita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua