• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinilohi

Lime ja sitruuna ovat tuttuja mausteita kalalle. Kokeile tällä kertaa maustaa uunilohi appelsiinilla. Appelsiinilohi kypsyy meheväksi paistopussissa.
Appelsiinilohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 123 kcal / 100 g

Ainekset

3-4 annosta
    • 1pkt(580 g)Pirkka kirjolohifileetä (sis. suolaa 1 %)
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/4dltilliä

Kastike

    • 1dlpaistolientä + vettä
    • 1rklmaissitärkkelysjauhoja
    • 1/2dlkermaa
    • 1rkltilliä

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mausta kala pippurilla. Ripottele pinnalle tilliä. Pane kala Pirkka paistopussiin ja nosta pussi uunipannulle tai laakeaan uunivuokaan.
  2. Purista appelsiinista mehu (noin 1/2 dl) ja kaada se kalan päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko. Nosta kala uuniin ja varmista, että pussi ei kosketa uunin seinämiä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  3. Mittaa paistoliemi ja lisää vettä niin paljon, että lientä on yhteensä 1 dl. Kaada liemi kattilaan. Lisää joukkoon appelsiinista puristettu mehu ja maissitärkkelysjauhot. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta hienonnetulla tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä ja salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 123 kcal515 kJ
  • Proteiinia10,5 g
  • Hiilihydraatteja3,07 g
  • Rasvaa7,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4