Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
AppelsiinilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiinilohi

Lime ja sitruuna ovat tuttuja mausteita kalalle. Kokeile tällä kertaa maustaa uunilohi appelsiinilla. Appelsiinilohi kypsyy meheväksi paistopussissa.

Ainekset

3–4 annosta

Kastike

    • 1dlpaistolientä + vettä
    • 1rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1/2dlkermaa
    • 1rkltilliä

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tilliä. Pane kala Pirkka paistopussiin ja nosta pussi uunipannulle tai laakeaan uunivuokaan.
  2. Purista appelsiinista mehu (noin 1/2 dl) ja kaada se kalan päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko. Nosta kala uuniin ja varmista, että pussi ei kosketa uunin seinämiä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  3. Mittaa paistoliemi ja lisää vettä niin paljon, että lientä on yhteensä 1 dl. Kaada liemi kattilaan. Lisää joukkoon appelsiinista puristettu mehu ja maissitärkkelysjauhot. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta hienonnetulla tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä ja salaattia.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille28 arvostelua