• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uunikirjolohi

Helppo uunilohi valmistuu perunapedillä, joten koko ruoka on kerralla valmis.
Uunikirjolohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • yli 60 min
  • 130 kcal / 100 g (235g)

Ainekset

3-4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis. suolaa 1 %)
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1ps(500 g)Pirkka peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
    • 1dlkermaa tai kalalientä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1nipputilliä

Koristeeksi

    • sitruunalohkoja
    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mausta kirjolohifilee sitruunanmehulla ja pippurilla.
  2. Kaada voideltuun laakeaan uunivuokaan peruna-sipuliseos ja kerma tai kalaliemi. Mausta suolalla ja ripottele päälle hienonnettua tilliä.
  3. Nosta kalafilee perunapedille nahkapuoli ylöspäin. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  4. Poista kalasta nahka. Koristele sitruunanlohkoilla ja tillillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 130 kcal545 kJ
  • Proteiinia10,2 g
  • Hiilihydraatteja5,58 g
  • Rasvaa7,46 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua