Sinihomejuustolohi
Uunilohi on helppo kuorruttaa sinihomejuustolla, kun leikkaat fileeseen viiltoja, jotka täytetään juustoviipaleilla.
4 annosta30 - 60 min522 kcal / annos (200g)
Ainekset
4 annosta
- 600-700gnahallista kirjolohifileetä
- 1rklsitruunanmehua
- 1pkt(125 g)Pirkka sinihomejuustoa
- mustapippuria
Kermaviilikastike
- 1tlk(200 g)kermaviiliä
- 1 1/2rklsitruunanmehua
- 1/2tlsokeria
- 1/4tlsuolaa
- 3rkltilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi filee kostutetulla talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot. Viillä fileeseen pyrstöstä lähtien parin sentin välein taaksepäin kulkevia vinoja taskuja, jotka ulottuvat nahkaan asti. Voitele filee ja taskut sitruunanmehulla.
- Leikkaa sinihomejuusto ohuiksi viipaleiksi ja työnnä jokaiseen taskuun 1-2 viipaletta. Nosta filee voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- Mausta kermaviili sitruunanmehulla, suolalla ja sokerilla ja sekoita joukkoon tillisilppu. Anna maustua hetki kylmässä. Tarjoa lisäksi perunoita.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 522 kcal2 190 kJ
- Proteiinia 35,6 g
- Hiilihydraatteja3,6 g
- Rasvaa33,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella hyvää. Kiitos😃