• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinihomejuustolohi

Uunilohi on helppo kuorruttaa sinihomejuustolla, kun leikkaat fileeseen viiltoja, jotka täytetään juustoviipaleilla.
Sinihomejuustolohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Kermaviilikastike

    • 1tlk(200 g)kermaviiliä
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsokeria
    • 1/4tlsuolaa
    • 3rkltillisilppua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi filee kostutetulla talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot. Viillä fileeseen pyrstöstä lähtien parin sentin välein taaksepäin kulkevia vinoja taskuja, jotka ulottuvat nahkaan asti. Voitele filee ja taskut sitruunanmehulla.
  2. Leikkaa sinihomejuusto ohuiksi viipaleiksi ja työnnä jokaiseen taskuun 1-2 viipaletta. Nosta filee voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  3. Mausta kermaviili sitruunanmehulla, suolalla ja sokerilla ja sekoita joukkoon tillisilppu. Anna maustua hetki kylmässä. Tarjoa lisäksi perunoita.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 522 kcal2 190 kJ
  • Proteiinia35,6 g
  • Hiilihydraatteja3,6 g
  • Rasvaa33,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3