• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunilohi Välimeren tapaan

Uunilohi Välimeren tapaan on helppo valmistaa. Sitrukset ja tomaatit raikastavat kalan makua.
Uunilohi Välimeren tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 211 kcal / annos (220g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
    • ripausmustapippuria
    • 2-3pientä klementiiniä, satsumaa tai
    • 1pieniappelsiini
    • 3(250 g)tomaattia
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1rklöljyä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta pippurilla. Leikkaa hyvin pestyt pikkusitrukset tai appelsiini ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet fileen päälle.
  2. Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne keskenään. Lisää basilika, öljy, suola ja pippuri. Lusikoi seos kalan päälle.
  3. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.
  4. Tarjoa uunilohen kanssa perunoita ja salaattia.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 211 kcal881 kJ
  • Proteiinia16,6 g
  • Hiilihydraatteja6,67 g
  • Rasvaa12,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille32