Karitsanpotkat sitrus-tomaattikastikkeessa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Karitsanpotkat muhivat meheviksi sitruksilla ja rosmariinilla maustetussa tomaattikastikkeessa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 4 (n. 2 kg) karitsanpotkaa (tuore tai pakaste)
- voita ja öljyä ruskistamiseen
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 1 appelsiini
- 1 tlk (500 g) Pirkka tomaattimurskaa
- 2 dl valkoviiniä
- 4 rosmariininoksaa
- 2 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia1 549 kJ / 370 kcal
- Rasva27,3 g
- josta tyydyttynyttä11,6 g
- Hiilihydraatit4,5 g
- josta sokereita3,7 g
- Proteiini24 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Nosta karitsanpotkat huoneenlämpöön lämpenemään tuntia ennen ruoanvalmistusta. (Sulata pakastepotkia ensin jääkaapissa yön yli.)
- Ruskista potkien pinnat paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Nosta potkat pataan.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Pese sitrukset hyvin ja vuole niistä kuorilastuja pataan. Purista myös sitrusten mehut pataan.
- Lisää pataan myös tomaattimurska, valkoviini, rosmariininoksat ja suola.
- Hauduta potkia 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Tarjoa esimerkiksi polentan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(69 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min3,3(115 arviota)
- yli 60 min4,5(34 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min3,8(125 arviota)
- yli 60 min3,6(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (57 arviota)