Hyppää sisältöön
Karitsanpotkat sitrus-tomaattikastikkeessaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsanpotkat sitrus-tomaattikastikkeessa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Karitsanpotkat muhivat meheviksi sitruksilla ja rosmariinilla maustetussa tomaattikastikkeessa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 4 (n. 2 kg) karitsanpotkaa (tuore tai pakaste)
  • voita ja öljyä ruskistamiseen
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 1 tlk (500 g) Pirkka tomaattimurskaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 rosmariininoksaa
  • 2 tl suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    1 549 kJ / 370 kcal
  • Rasva
    27,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    11,6 g
  • Hiilihydraatit
    4,5 g
  • josta sokereita
    3,7 g
  • Proteiini
    24 g
  • Suola
    1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta karitsanpotkat huoneenlämpöön lämpenemään tuntia ennen ruoanvalmistusta. (Sulata pakastepotkia ensin jääkaapissa yön yli.)
  2. Ruskista potkien pinnat paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Nosta potkat pataan.
  3. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Pese sitrukset hyvin ja vuole niistä kuorilastuja pataan. Purista myös sitrusten mehut pataan.
  4. Lisää pataan myös tomaattimurska, valkoviini, rosmariininoksat ja suola.
  5. Hauduta potkia 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Tarjoa esimerkiksi polentan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (57 arviota)