Karitsanpotkat sitrus-tomaattikastikkeessaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsanpotkat sitrus-tomaattikastikkeessa

Karitsanpotkat muhivat meheviksi sitruksilla ja rosmariinilla maustetussa tomaattikastikkeessa. N. 6,15€/annos*.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 2 kg)karitsanpotkaa (tuore tai pakaste)
    • voita ja öljyä ruskistamiseen
    • 2sipulia
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1sitruuna
    • 1appelsiini
    • 2dlvalkoviiniä
    • 4rosmariininoksaa
    • 2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta karitsanpotkat huoneenlämpöön lämpenemään tuntia ennen ruoanvalmistusta. (Sulata pakastepotkia ensin jääkaapissa yön yli.)
  2. Ruskista potkien pinnat paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Nosta potkat pataan.
  3. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Pese sitrukset hyvin ja vuole niistä kuorilastuja pataan. Purista myös sitrusten mehut pataan.
  4. Lisää pataan myös tomaattimurska, valkoviini, rosmariininoksat ja suola.
  5. Hauduta potkia 150-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Tarjoa esimerkiksi polentan kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua