Karitsanpotkat sitrus-tomaattikastikkeessa
Karitsanpotkat muhivat meheviksi sitruksilla ja rosmariinilla maustetussa tomaattikastikkeessa. N. 6,15€/annos*.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 2 kg)karitsanpotkaa (tuore tai pakaste)
- voita ja öljyä ruskistamiseen
- 2sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1sitruuna
- 1appelsiini
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 2dlvalkoviiniä
- 4rosmariininoksaa
- 2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Nosta karitsanpotkat huoneenlämpöön lämpenemään tuntia ennen ruoanvalmistusta. (Sulata pakastepotkia ensin jääkaapissa yön yli.)
- Ruskista potkien pinnat paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Nosta potkat pataan.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Pese sitrukset hyvin ja vuole niistä kuorilastuja pataan. Purista myös sitrusten mehut pataan.
- Lisää pataan myös tomaattimurska, valkoviini, rosmariininoksat ja suola.
- Hauduta potkia 150-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Tarjoa esimerkiksi polentan kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi