Sokerisuolattu lohi
Sushiannoksista tuttu pintapaahdettu lohi valmistetaan nyt sokerilla ja suolalla maustetusta lohesta. Näyttävä alkupala syntyy helposti myös kotona. Noin 1,40€/annos.*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 500glohifileetä (keskiosaa)
- 100gsokeria
- 100gsuolaa
Piparjuurikastike
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1rklpiparjuuritahnaa (esim. Felix)
- ripaus suolaa
Valmistus
yli 60 min- Pyyhi lohifilee kuivaksi ja poista nahka. Laita filee lautaselle tai matalaan vuokaan. Sekoita suola ja sokeri keskenään. Kaada seos lohifileen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Painele suolaa myös kalafileen sivuille. Peitä astia muovikelmulla ja anna kalan maustua jääkaapissa viisi tuntia.
- Kaavi sokeri-suolaseos pois fileen pinnalta ja huuhtele kala. Kuivaa pinta. Laita kala kuumuutta kestävään, mielellään reunalliseen astiaan.
- Paahda lohen pintaa kaasupolttimella, kunnes se on kauniin värinen.
- Sekoita ranskankerman joukkoon piparjuuritahna.
- Leikkaa kala viipaleiksi ja tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Kun käytät kaasupoltinta, varmista, että astian vieressä ei mitään helposti syttyvää. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hei, kiitos kivasta ohjeesta, aion tehdä jouluna. Valittajalle ohjeeksi: laita lohi uuninkestävään vuokaan, mukaan normaalit tykötarpeet ja paista ihan niinkuin olet ennenkin paistanut. Älä murehdi joutavia. Minä paahdan omani kaasupolttimella. Lisäsin siihen äsken Zipposta hönkää. Hyvää joulun odotusta kaikille!
Miksi k-ruoka ei vastaa kysymykseen.
Tietämätön, sokerisuolatun lohen pintaa ei ole välttämätöntä paahtaa kaasupolttimella, jos sellaista ei ole käytössä. Tällöin fileen voi leikata viipaleiksi ja laittaa tarjolle pinnan huuhtelun ja kuivaamisen jälkeen.
Miksi ette kerro miten toimitaan jos ei tohotinta
Kyllä kaasupolttimia saa ostettua useista ruoka- ja rautakaupoista. Ei se vaikeaa ole...