Sokerisuolattu lohi
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Sushiannoksista tuttu pintapaahdettu lohi valmistetaan nyt sokerilla ja suolalla maustetusta lohesta. Näyttävä alkupala syntyy helposti myös kotona.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
500 g | lohifileetä (keskiosaa) tai |
100 g | sokeria tai |
100 g | suolaa tai |
Piparjuurikastike | |
---|---|
1 prk (150 g) | tai |
1 rkl | piparjuuritahnaa (esim. Felix) tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 102 kJ / 264 kcal |
Rasva | 15,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 16,5 g |
josta sokereita | 16,3 g |
Proteiini | 15,1 g |
Suola | 15,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pyyhi lohifilee kuivaksi ja poista nahka. Laita filee lautaselle tai matalaan vuokaan. Sekoita suola ja sokeri keskenään. Kaada seos lohifileen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Painele suolaa myös kalafileen sivuille. Peitä astia muovikelmulla ja anna kalan maustua jääkaapissa viisi tuntia.
Kaavi sokeri-suolaseos pois fileen pinnalta ja huuhtele kala. Kuivaa pinta. Laita kala kuumuutta kestävään, mielellään reunalliseen astiaan.
Paahda lohen pintaa kaasupolttimella, kunnes se on kauniin värinen.
Sekoita ranskankerman joukkoon piparjuuritahna.
Leikkaa kala viipaleiksi ja tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.
Kun käytät kaasupoltinta, varmista, että astian vieressä ei mitään helposti syttyvää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Felix 45g piparjuuritahnaHinta 2,09/kpl46,44/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Deliciest Villen Hren Piparjuuritahna 180gHinta 2,45/kpl13,61/kg
- Euro-east piparjuuritahna 200gHinta 2,79/kpl13,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(32 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,6(110 arviota)
- yli 60 min4,9(20 arviota)
- 30 - 60 min3,7(85 arviota)
- yli 60 min1,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (36 arviota)
- Tapio Ruhanen1 vuosi sittenitse suolaan lohta siten että kaadan suolausastiaan taloussokeria reilun kerroksen ja tiputtelen siihen negrita rommia pisaroina jolloin rommi imeytyy sokeriin. Tässä rommi-sokeri hyhmässä pyörittelen nahattomat lohi palat ja sen jälkeen ripottelen päälle hienoa merisuolaa. Pyörittelen lohipalat suolassa ja siirrän kulhoon painon alle. Laitan jääkaappiin. Kaasupolttimella paahtamista en ole kokeillut mutta nytpä senkin teen, kiitos vinkistä ... :-)
- Matroona4 vuotta sittenHei, kiitos kivasta ohjeesta, aion tehdä jouluna. Valittajalle ohjeeksi: laita lohi uuninkestävään vuokaan, mukaan normaalit tykötarpeet ja paista ihan niinkuin olet ennenkin paistanut. Älä murehdi joutavia. Minä paahdan omani kaasupolttimella. Lisäsin siihen äsken Zipposta hönkää. Hyvää joulun odotusta kaikille!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTietämätön, sokerisuolatun lohen pintaa ei ole välttämätöntä paahtaa kaasupolttimella, jos sellaista ei ole käytössä. Tällöin fileen voi leikata viipaleiksi ja laittaa tarjolle pinnan huuhtelun ja kuivaamisen jälkeen.
- Tuetämätön4 vuotta sittenMiksi ette kerro miten toimitaan jos ei tohotinta
- Valittajalle4 vuotta sittenKyllä kaasupolttimia saa ostettua useista ruoka- ja rautakaupoista. Ei se vaikeaa ole...