• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillatut jättikatkaravut ja timjami-appelsiinivoiReseptin teki kumppani

Grillatut jättikatkaravut ja timjami-appelsiinivoi

Nautiskelijat aloittavat kesäillallisen tai herkuttelevat yöpalana mehukkailla grillatuilla jättikatkaravuilla, jotka maustetaan timjami-voikastikkeella.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 20raakaa jättikatkarapua kuorineen
    • 1rklsuolaa

Appelsiini-timjamivoi

    • 1 1/2(1 ½ dl)appelsiinin mehu
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/2ruukkuatimjamia
    • 1/2ruukkuakirveliä
    • 1/2ruukkuaruohosipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 100gvoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Purista appelsiinin ja sitruunan mehut. Hienonna yrtit ja valkosipuli.
  2. Keitä appelsiinimehua kattilassa kunnes jäljellä on ½ dl. Sulata voi mehuun ja ota kattila pois liedeltä. Lisää kuumaan nesteeseen sitruunanmehu, yrtit ja valkosipuli. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.
  3. Leikkaa jättikatkaravut kuorineen ”perhosiksi”. Poista pää. Leikkaa kuoripäälliset jättikatkaravut selkäpuolelta pituussuunnassa halki niin, että liha leikkautuu puoliksi ja kuori jää paikoilleen. Poista selkäpuolelle jäävä tumma peräsuoli. Levitä leikattu jättikatkarapu selkäpuolelta auki perhoseksi ja mausta suolalla.
  4. Grillaa maksimiteholla 1-2 minuuttia avattu selkäpuoli alaspäin (kypsä liha muuttuu valkoiseksi). Nosta tarjoiluastialle lihapuoli ylöspäin. Mausta appelsiini-timjamivoilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • annelik1019.5.2018

    Olipa hyvä resepti! Tosin jouduin soveltamaan, kun ostin paikallisen Citymarketin valikoimista pakastettuja jättikatkarapuja. Tuoreita ei täältä pikkukaupungista löydy.

  • Kalastaja12.5.2018

    Kiitokset hyvästä ohjeesta, seuraavana päivänä käytettiin loppu kastike kun grillattiin ahventa, sopi siihenkin loistavasti.

  • Grillaaja australiasta:)11.5.2018

    Mistä saa nuo Osterit sekä Jättkatkaravut, kun ei marketista eikä teidän nettikaupasta löydy? Hyviä ja hauskoja reseptejä kun saisi vaan raaka-aineita muualta kun Australian rannikolta :) Grillattuna kyseiset raaka-aineet ovat parhaimmillaan, grillatun osterin päälle sopii kinkun lisäksi myös Mustaleima juustoraaste... :)

  • K-Kuluttajapalvelu11.5.2018

    Miisa ja Grillaaja, jättikatkarapuja ja ostereita löytyy parhaiten kaupan palvelutiskistä. Jos tuotteita ei löydy kaupasta, voi henkilökuntaa pyytää tilaamaan niitä.

  • Miisa11.5.2018

    Mistä tuollaisia jättikatkarapuja löytää? (:

  • A.J.P.19.4.2018

    Tämä se on herkkujen herkku.