Sallattia eli syysjuuressalaattia ja savulammasta
Savuinen lammaspaisti maistuu syysjuuressalaatin kanssa. Kastike saa vaaleanpunaisen värinsä punajuurten keitinliemestä.
6 annostayli 60 min120 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- n. 500gsavulammaspaistia
Sallatti
- 500gkeskikokoisia punajuuria
- 500gkeskikokoisia porkkanoita
- 1 1/2dl(100 g)maustekurkkuviipaleita
- 1pieni (50 g)sipuli
- 1tlsuolaa
Päälle
- 2kananmunaa
Kermakastike
- punajuurten keitinlientä
- 3-4tlväkiviinaetikkaa
- 2-3tlsokeria
- ripaussuolaa
- ripausvalkopippuria
Valmistus
yli 60 min- Valitse sallattia varten keskenään samankokoisia punajuuria ja porkkanoita, jolloin ne kypsyvät yhtä aikaa.
- Keitä porkkanat suolalla maustetussa vedessä napakoiksi, 15-20 minuuttia. Keitä punajuuria saman verran kuin vastaavankokoista perunaa, 20-30 minuuttia. Kaada vedet pois, mutta säästä punajuuren keitilientä hiukan kermakastikkeen värjäämiseen. Anna juuresten jäähtyä.
- Keitä kananmunat koviksi eli noin 8 minuuttia.
- Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös kurkku ja sipuli. Kuori munat ja erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Hienonna molemmat aivan pieniksi.
- Sekoita sallatti vasta vähän ennen tarjoilua, jotta punajuuri ei ehdi värjätä muita aineksia. Koristele salaatin pinta valkuais- ja keltuaisraidoilla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja värjää punaiseksi punajuuren keitinliemellä ja mausta etikalla, suolalla ja sokerilla. Tarjoa kastike erikseen.
- Viipaloi savulammaspaisti ja asetteele viipaleet tarjoiluvadille. Tarjoa sallatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 120 kcal503 kJ
- Proteiinia 6,12 g
- Hiilihydraatteja4,54 g
- Rasvaa6,97 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi