Punajuurimousse
Kauniin oranssit porkkanaraasteraidat koristavat tämän pinkin punajuurimoussen. Tarjoa kasvislisäke joulupöydässä!
10 annostayli 60 min71 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 700gtuoreita punajuuria
- 400gPirkka porkkanoita
- vettä + 1 tl suolaa (juuresten keitttämiseen)
- 1(n.50 g)sipuli
Kastike
- 200gcrème fraîchea (ranskankerma)
- 1rklomenaviinietikkaa
- 1rklsokeria
- 1rklpiparjuuritahnaa putkilosta
- 1/2tlsuolaa
- mustapippurirouhetta
Koristeeksi
- persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Pese punajuuret ja porkkanat. Keitä juurekset kypsiksi omissa kattiloissaan, suolalla maustetussa vedessä. Punajuuret kypsyvät koosta riippuen noin 40 minuutissa ja porkkanat n. 20 minuutissa. Juurekset saavat jäädä hieman koviksi.
- Kuori kypsät juurekset ja raasta raastinraudan karkeimmalla terällä. Sekoita raasteet keskenään. Jätä hieman porkkanaa koristelua varten. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja lisää raasteen joukkoon.
- Sekoita ranskankerma, omenaviinietikka, sokeri, piparjuuritahna, suola ja mustapippurirouhetta. Sekoita kastike raasteen joukkoon ja anna moussen tekeytyä yön yli. Tarjoa kauniista astiasta, porkkanaraasteraidoilla ja persiljalla koristeltuna.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 71 kcal297 kJ
- Proteiinia 1,05 g
- Hiilihydraatteja6,79 g
- Rasvaa4,27 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi