• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuurimousse

Punajuurimousse
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 71 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 700gtuoreita punajuuria
    • 400gPirkka porkkanoita
    • vettä + 1 tl suolaa (juuresten keitttämiseen)
    • 1(n.50 g)sipuli

Kastike

    • 200gcrème fraîchea (ranskankerma)
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1rklsokeria
    • 1rklpiparjuuritahnaa putkilosta
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta

Koristeeksi

    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese punajuuret ja porkkanat. Keitä juurekset kypsiksi omissa kattiloissaan, suolalla maustetussa vedessä. Punajuuret kypsyvät koosta riippuen noin 40 minuutissa ja porkkanat n. 20 minuutissa. Juurekset saavat jäädä hieman koviksi.
  2. Kuori kypsät juurekset ja raasta raastinraudan karkeimmalla terällä. Sekoita raasteet keskenään. Jätä hieman porkkanaa koristelua varten. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja lisää raasteen joukkoon.
  3. Sekoita ranskankerma, omenaviinietikka, sokeri, piparjuuritahna, suola ja mustapippurirouhetta. Sekoita kastike raasteen joukkoon ja anna moussen tekeytyä yön yli. Tarjoa kauniista astiasta, porkkanaraasteraidoilla ja persiljalla koristeltuna.

Ravintosisältö per 100 g

  • 71 kcal297 kJ
  • Proteiinia1,05 g
  • Hiilihydraatteja6,79 g
  • Rasvaa4,27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille