• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pariloidut pihvit ja syysjuurespannu

Syksyn juureksista hautuu maukas lisäke pariloiduille pihveille. Maustettu ranskankerma kruunaa kokonaisuuden.
Pariloidut pihvit ja syysjuurespannu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 461 kcal / annos (360g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gnaudan ulkofileetä
    • mustapippuria rouhittuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklöljyä

Juurespannu

    • 250gtuoreita pienehköjä punajuuria
    • 300gpienehköjä perunoita
    • 250gpienehköjä nauriita
    • 200gpieniä sipuleita
    • vettä ja suolaa
    • 2rklvoita
    • 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna

Maustekerma

    • 1/2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1rklsipulia hienonnettuna
    • 1/2rklhienonnettua tuoretta rakuunaa TAI
    • 1/2tlkuivattua
    • 2rklpersiljasilppua
    • 1tlsinappia
    • 1tlomenaviinietikkaa
    • 1/4suolaa
    • ripausrouhittua mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa filee neljäksi noin 2 1/2-3 sentin paksuiseksi viipaleeksi pohjakalvoon asti ja irrota viipaleet kalvosta. Litistä pihvejä hiukan ja jätä huoneenlämpöön odottamaan paistamista. Voitele pihvit öljyllä.
  2. Mittaa kaikki ainekset maustekermaa varten pieneen kulhoon ja sekoita keskenään. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan.
  3. Pese punajuuret, perunat ja nauriit hyvin harjalla. Pane punajuuret kantoineen ja juurineen kattilaan ja lisää vettä niin, että punajuuret peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja keitä hiljalleen kunnes punajuuret ovat rapeita, noin 20-30 minuuttia koosta riippuen.
  4. Leikkaa perunat sentin paksuisiksi viipaleiksi kuorineen ja pane kiehumaan toiseen kattilaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Poista kanta ja juuret nauriista ja leikkaa sentin lohkoiksi. Keitä lohkot suolalla maustetussa vedessä rapeiksi, noin 7-10 minuuttia.
  5. Kuori sipulit ja halkaise. Lisää puolikkaat peruna- tai nauriskasarin pinnalle hetkeksi pehmenemään. Kun juurekset ovat kypsiä kaada vedet pois ja höyrytä juurekset kuiviksi ja anna hiukan jäähtyä. Jäähdytä punajuuria kylmällä vedellä sen verran että saat kuorittua ne.
  6. Leikkaa punajuuret laudalla sentin lohkoiksi. Sulata kookkaassa paistokasarissa voita ja nosta sipulinpuolikkaat hetkeksi pannulle saamaan väriä. Lisää sitten perunaviipaleet ja naurislohkot ja lopuksi punajuurilohkot. Sekoittele kunnes ainekset ovat hiukan paistuneet ja punajuuri on värjännyt muut juurekset. Mausta suolalla ja tuoreella timjamilla. Pidä kuumana.
  7. Pyyhi kookas valurautapannu kiiltäväksi öljyllä ja kuumenna se kunnolla. Nosta öljytyt pihvit pannulle ja pariloi kunnes pinta pisaroi, eli noin 1 1/2 minuuttia. Käännä pihvit ja jatka kypsentämistä lämpöä hiukan laskien noin 1-1 1/2 minuuttia. Mausta ruskistunut pinta suolalla ja pippurilla. Kokeile pihvin kypsyyttä pinnalta sormella. Pihvi on parhaimmillaan kun se tuntuu pehmeältä mutta ei liukkaalta painettaessa. Kiinteä pihvi on jo aivan kypsä ja hiukan kuiva.
  8. Annostele juurespannua lautasille ja nosta pihvit päälle. Lusikoi maustekermaa pihveille. Koristele timjamilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 461 kcal1 930 kJ
  • Proteiinia34,6 g
  • Hiilihydraatteja11,5 g
  • Rasvaa28,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille