Pariloidut pihvit ja syysjuurespannu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pariloidut pihvit ja syysjuurespannu

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Syksyn juureksista hautuu maukas lisäke pariloiduille pihveille. Maustettu ranskankerma kruunaa kokonaisuuden.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
naudan ulkofileetä
tai
 
mustapippuria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
öljyä
tai

Juurespannu

250 g
 
tuoreita pienehköjä punajuuria
tai
300 g
 
pienehköjä perunoita
tai
250 g
 
pienehköjä nauriita
tai
200 g
 
pieniä sipuleita
tai
 
vettä ja suolaa
tai
2 rkl
 
voita
tai
2 rkl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai

Maustekerma

1/2 tlk (à 150 g)
 
crème fraîchea (ranskankerma)
tai
1 rkl
 
sipulia hienonnettuna
tai
1/2 rkl
 
1/2 tl
 
tuoretta rakuunaa hienonnettuna TAI
tai
kuivattua rakuunaa
tai
2 rkl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
1 tl
 
sinappia
tai
1 tl
 
omenaviinietikkaa
tai
1/4
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
559 kJ / 134 kcal
Rasva
7 g
josta tyydyttynyttä
2,9 g
Hiilihydraatit
6 g
josta sokereita
2,8 g
Proteiini
10,7 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa filee neljäksi noin 2 1/2–3 sentin paksuiseksi viipaleeksi pohjakalvoon asti ja irrota viipaleet kalvosta. Litistä pihvejä hiukan ja jätä huoneenlämpöön odottamaan paistamista. Voitele pihvit öljyllä.

Mittaa kaikki ainekset maustekermaa varten pieneen kulhoon ja sekoita keskenään. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Pese punajuuret, perunat ja nauriit hyvin harjalla. Pane punajuuret kantoineen ja juurineen kattilaan ja lisää vettä niin, että punajuuret peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja keitä hiljalleen kunnes punajuuret ovat rapeita, noin 20–30 minuuttia koosta riippuen.

Leikkaa perunat sentin paksuisiksi viipaleiksi kuorineen ja pane kiehumaan toiseen kattilaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Poista kanta ja juuret nauriista ja leikkaa sentin lohkoiksi. Keitä lohkot suolalla maustetussa vedessä rapeiksi, noin 7–10 minuuttia.

Kuori sipulit ja halkaise. Lisää puolikkaat peruna- tai nauriskasarin pinnalle hetkeksi pehmenemään. Kun juurekset ovat kypsiä kaada vedet pois ja höyrytä juurekset kuiviksi ja anna hiukan jäähtyä. Jäähdytä punajuuria kylmällä vedellä sen verran että saat kuorittua ne.

Leikkaa punajuuret laudalla sentin lohkoiksi. Sulata kookkaassa paistokasarissa voita ja nosta sipulinpuolikkaat hetkeksi pannulle saamaan väriä. Lisää sitten perunaviipaleet ja naurislohkot ja lopuksi punajuurilohkot. Sekoittele kunnes ainekset ovat hiukan paistuneet ja punajuuri on värjännyt muut juurekset. Mausta suolalla ja tuoreella timjamilla. Pidä kuumana.

Pyyhi kookas valurautapannu kiiltäväksi öljyllä ja kuumenna se kunnolla. Nosta öljytyt pihvit pannulle ja pariloi kunnes pinta pisaroi, eli noin 1 1/2 minuuttia. Käännä pihvit ja jatka kypsentämistä lämpöä hiukan laskien noin 1–1 1/2 minuuttia. Mausta ruskistunut pinta suolalla ja pippurilla. Kokeile pihvin kypsyyttä pinnalta sormella. Pihvi on parhaimmillaan kun se tuntuu pehmeältä mutta ei liukkaalta painettaessa. Kiinteä pihvi on jo aivan kypsä ja hiukan kuiva.

Annostele juurespannua lautasille ja nosta pihvit päälle. Lusikoi maustekermaa pihveille. Koristele timjamilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Naudan ulkofilee palana
    Etuhinta 18,95/kg
    norm. 19,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Peruna Annabelle kg
    Hinta 1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Järvikylä rakuuna rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka rakuuna 3g
    Hinta 0,49/kpl
    163,33/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Atria Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala n800
    Hinta n. 19,92/kpl
    24,90/kg
  • HK naudan ulkofilee n1,5kg
    Hinta n. 31,92/kpl
    19,95/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,95/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Meira Rakuuna 9g pussi mauste
    Hinta 1,29/kpl
    143,33/kg
  • Santa Maria Rakuuna, purkki 9g
    Hinta 2,19/kpl
    243,33/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Pirkka sinappi mieto 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Kotisinappi Väkevä sinappi 300g
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/kg
  • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
    Hinta 2,69/kpl
    8,97/l
  • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä