• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiininen lohi-perunasalaatti

Appelsiininen lohi-perunasalaatti sopii ateriaksi tuoreen leivän kanssa.
Appelsiininen lohi-perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 254 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • n. 700gPirkka perunoita (vihreä pussi) tai uuden sadon
    • perunoita
    • n. 1dlPirkka appelsiinista salaattikastiketta
    • n. 3/4tlsuolaa
    • 4kananmunaa
    • 2-3(200 g)tomaattia
    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 1(60 g)punasipuli
    • 1ruukkujääsalaattia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja kuutioi (lämpimät) perunat kulhoon. Sekoita joukkoon salaattikastike ja mausta suolalla. Anna marinoitua vähintään 10 minuuttia.
  2. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko ne.
  3. Lohko tomaatit, suikaloi kurkku ja kuorittu sipuli. Paloittele lohi.
  4. Revi salaatti laakealle vadille. Levitä salaatin päälle marinoidut perunat, munat, tomaatit, kurkku, sipuli, ja lohi sekä kaprikset. Tarjoa leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Hyödynnä salaattiin tähteeksi jääneet keitetyt perunat.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 254 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia12,8 g
  • Hiilihydraatteja21,5 g
  • Rasvaa12,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille