Nizzansalaatti
Nizzansalaatti saa nimensä ranskalaisen kaupungin mukaan. Klassikkosalaatissa on täytteenä perunaa, kananmunia, tonnikalaa, vihreitä papuja ja oliiveja.
5 annosta30 - 60 min73,8 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 1ps(300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 6(360 g)kiinteää perunaa keitettynä
- 4kananmunaa koviksi keitettyinä
- 1/2kerääjäävuorisalaattia
- 1/2(150 g)kurkkua
- 2tlk(à 185 g / 130 g)Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
- 8anjovisfileetä
- 1-2rklPirkka kapriksia
- 3(250 g)tomaattia tai
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2-1ruukkuaruohosipulia
Kastike
- n. 1dlsitruuna-vinaigrettesalaattikastiketta
Valmistus
30 - 60 min- Keitä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös munat ja halkaise ne. Revi salaatti ja levitä laakealle vadille. Suikaloi kurkku.
- Lado salaatin päälle pavut, perunat ja kurkut. Lisää valutettu tonnikala ja munat. Asettele anjovisfileet rullalle ja ripottele salaatille kapriksia.
- Valuta salaatin päälle kastiketta. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
- Koristele tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa maalaispatongin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät tuoreita papuja, puhdista ne, keitä kypsiksi noin 10 minuuttia ja valuta. Tonnikalan tilalla voit käyttää graavilohta, paista viipaleet halutessasi nopeasti pannulla ja nosta salaatin päälle juuri ennen tarjoiluaKategoriat
Sesongit Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 73,8 kcal309 kJ
- Proteiinia 5,26 g
- Hiilihydraatteja5,09 g
- Rasvaa3,38 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Herkullisista herkullisin salaatti pitkästä aikaan. Anjovisfile täydentää kokonaisuuden ihanasti!