Nizzansalaatti
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Nizzansalaatti saa nimensä ranskalaisen kaupungin mukaan. Klassikkosalaatissa on täytteenä perunaa, kananmunia, tonnikalaa, vihreitä papuja ja oliiveja.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
5 annosta
1 ps (300 g) | tai |
6 (360 g) | kiinteää perunaa keitettynä tai |
4 | kananmunaa koviksi keitettyinä tai |
1/2 kerää | jäävuorisalaattia tai |
1/2 (150 g) | kurkkua tai |
2 tlk (à 185 g / 130 g) | tai |
8 | anjovisfileetä tai |
1–2 rkl | tai |
3 (250 g) 1 rs (250 g) | tomaattia tai Pirkka kirsikkatomaatteja tai |
1/2 dl | tai |
1/2–1 ruukkua | ruohosipulia tai |
Kastike | |
---|---|
n. 1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 343 kJ / 82 kcal |
Rasva | 4 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
Proteiini | 6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Keitä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös munat ja halkaise ne. Revi salaatti ja levitä laakealle vadille. Suikaloi kurkku.
Lado salaatin päälle pavut, perunat ja kurkut. Lisää valutettu tonnikala ja munat. Asettele anjovisfileet rullalle ja ripottele salaatille kapriksia.
Valuta salaatin päälle kastiketta. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Koristele tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa maalaispatongin kanssa.
Vinkki! Jos käytät tuoreita papuja, puhdista ne, keitä kypsiksi noin 10 minuuttia ja valuta. Tonnikalan tilalla voit käyttää graavilohta, paista viipaleet halutessasi nopeasti pannulla ja nosta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min5,0(5 arviota)
- 30 - 60 min2,4(5 arviota)
- 30 - 60 min3,6(7 arviota)
- 30 - 60 min4,0(6 arviota)
- 30 - 60 min4,1(66 arviota)
- 30 - 60 min3,0(7 arviota)
- 30 - 60 min3,9(22 arviota)
- yli 60 min4,4(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (46 arviota)
- Kaukana ollaan klasdikosta1 vuosi sittenSorry, mutta tämä ei ole nizzalainen salaatti: peruna, vihreä papu kaprikset, jäävuorisalaatti, kurkku, anjovis eivät kuulu klassiseen nizzalaiseen salaattiin eikä vinaigrette vaan pelkkä oliiviöljy. Tämä sinänsä hyvä salaatti on, no hyvä suomalainen salaatti. Ja kaiken kukkuraksi kalamata oliiveja....
- SaladLover4 vuotta sittenHerkullisista herkullisin salaatti pitkästä aikaan. Anjovisfile täydentää kokonaisuuden ihanasti!