Nizzansalaatti
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Nizzansalaatti saa nimensä ranskalaisen kaupungin mukaan. Klassikkosalaatissa on täytteenä perunaa, kananmunia, tonnikalaa, vihreitä papuja ja oliiveja.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
5 annosta
- 1 ps (300 g) Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 6 (360 g) kiinteää perunaa keitettynä
- 4 kananmunaa koviksi keitettyinä
- 1/2 kerää jäävuorisalaattia
- 1/2 (150 g) kurkkua
- 2 tlk (à 185 g / 130 g) Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
- 8 anjovisfileetä
- 1–2 rkl Pirkka kapriksia
- 3 (250 g) tomaattia tai 1 rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2 dl Pirkka Parhaat kalamataoliiveja
- 1/2–1 ruukkua ruohosipulia
Kastike
Ravintosisältö
- Energia400 kJ / 96 kcal
- Rasva5,3 g
- josta tyydyttynyttä0,7 g
- Hiilihydraatit5 g
- josta sokereita1,7 g
- Proteiini6,2 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Keitä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös munat ja halkaise ne. Revi salaatti ja levitä laakealle vadille. Suikaloi kurkku.
- Lado salaatin päälle pavut, perunat ja kurkut. Lisää valutettu tonnikala ja munat. Asettele anjovisfileet rullalle ja ripottele salaatille kapriksia.
- Valuta salaatin päälle kastiketta. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
- Koristele tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa maalaispatongin kanssa.
Vinkki! Jos käytät tuoreita papuja, puhdista ne, keitä kypsiksi noin 10 minuuttia ja valuta. Tonnikalan tilalla voit käyttää graavilohta, paista viipaleet halutessasi nopeasti pannulla ja nosta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka vihreä ohut papu 300 g pakasteHinta 0,85/kpl2,83/kg
- Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka tonnikalapalat öljyssä 200g/150g MSCPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl11,67/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Abba anjovisfileitä 125/79gHinta 3,65/kpl46,20/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
- Pirkka Parhaat kivelliset kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/200gHinta 2,89/kpl14,45/kg
- Ruohosipuli ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
- Hellmann's sitruunavinegretti 1lHinta 13,99/kpl13,99/l
- Pirkka vihreä pitkä papu 250gHinta 3,19/kpl12,76/kg
- Apetit vihreitä papuja paloina 200g pakasteHinta 1,25/kpl6,25/kg
- Peruna kiinteä pesty/mullattu SuomiHinta 1,39/kg
- Pirkka suomalainen pesty Siikli ruokaperuna 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka jäävuorisalaatti ulkomainen 1lkHinta n. 3,99/kpl3,99/kg
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Kurkku pakattu Suomi 2 lk kgHinta n. 1,19/kpl3,95/kg
- Pirkka tonnikalapalat öljyssä 3x95g/75g MSCHinta 3,59/kpl15,96/kg
- K-Menu hienojakoinen tonnikala öljyssä 185g/140gHinta 1,00/kpl7,14/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Pirkka Parhaat RAF tomaatti 300g Espanja 1lkHinta 3,59/kpl11,97/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,39/kpl4,29/kg
- Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 3,59/kpl14,36/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 5,89/kpl23,56/kg
- Gaea Kalamata oliivi kivellinen 300g/175gHinta 3,85/kpl22,00/kg
- Filos Deluxe Kivellinen Kalamata-oliivi 405g/225gHinta 3,99/kpl17,73/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku SuomiHinta 1,79/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,4(12 arviota)
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- 30 - 60 min4,8(74 arviota)
- 30 - 60 min3,0(7 arviota)
- 30 - 60 min3,5(8 arviota)
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
- 30 - 60 min4,7(3 arviota)
- 30 - 60 min3,2(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (79 arviota)
- Katri9 kuukautta sittenRuokaisa resepti, joka helposti myös muunneltavissa mieltymysten mukaan.
- Hra Nenpäätteinen1 vuosi sittenKyllä tämä melko lähellä on nizzalaista salaattia, mitä söimme 4 eri paikassa Provençessa. Peruna on oltava ehdottomasti uutta perunaa. Peruna pois ja ison sämpylän väliin, niin meillä on helppo pan bagnat.
- SaladLover5 vuotta sittenHerkullisista herkullisin salaatti pitkästä aikaan. Anjovisfile täydentää kokonaisuuden ihanasti!