• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiininen porkkanakeitto

Appelsiini ja tomaatti raikastavat porkkanasosekeittoa. Tarjoa keitto lämpimien voileipien tai pulled bread -nyhtöleivän kanssa.
Appelsiininen porkkanakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 4-6(350 g)Pirkka porkkanaa
    • 1sipuli
    • 1rklöljyä
    • 1kasvisliemikuutio
    • n. 7dlvettä
    • 1appelsiinin raastettu kuori ja mehu
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori porkkanat ja sipuli ja paloittele pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kiehauta kasvikset öljyssä kunnes sipuli hiukan pehmenee.
  2. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja noin puoli litraa vettä. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää loppu vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiinin raastettu kuori ja mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi lämpimiä voileipiä.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 108 kcal466 kJ
  • Proteiinia2,4 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa5,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6