• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiinirisotto ja broileripalat

Resepti: Midi Vuorela
Appelsiinirisotto ja broileripalat
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1/2dlöljyä
    • 1sipuli silputtuna
    • 2 1/2dlrisottoriisiä
    • 6dlvettä
    • 1 1/2kanaliemikuutiota
    • 1appelsiinin mehu
    • 50gparmesaania raastettuna
    • 1dlkermaa
    • 2-3rklmargariinia tai voita

Broileri:

    • 4ohutta maustamatonta broilerinfileeleikettä
    • rouheaa maustesekoitusta
    • öljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita broilerista, leikkaa pihvit kolmeen neljään osaan ja mausta palat rouhealla maustesekoituksella. Anna maustua huoneenlämmössä risoton valmistuksen ajan.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kiehauta sipulikuutiot öljyssä. Lisää riisit, sekoita hyvin ja lisää kuuma kanaliemi kolmessa erässä. Lisää seuraava erä vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää appelsiinimehu, parmesaaniraaste, kerma ja rasva risottoon, sekoita, pane kansi päälle ja anna muhia broilerin paistamisen ajan.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista mausteiset broileripalat rapeiksi ja kypsiksi. Nauti risoton kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille