Lehtikaali-kylmäsavulohirisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaali-kylmäsavulohirisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Risotto sopii täydellisesti arkeen ja juhlaan. Lehtikaali ja kylmäsavulohi ovat kiinnostava makupari, ja niistä paistetaan risottoon myös rapeat koristeet.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (150 g)
 
tai
100 g
 
lehtikaalia
tai
1 (60 g)
 
salottisipuli
tai
1 l
 
vettä
tai
2 rkl
 
tai
4 rkl
 
oliiviöljyä
tai
3 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) valkoviiniä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
2 rkl
 
voita
tai
2 dl (60 g)
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
832 kJ / 199 kcal
Rasva
10,5 g
josta tyydyttynyttä
3,5 g
Hiilihydraatit
18,9 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
6,1 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Paloittele kylmäsavulohi. Poista pestyjen lehtikaalien lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli.

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon fondi.

Kuumenna öljy (2 rkl) pannulla ja kuullota sipuleita. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Kaada viini pannulle ja kuumenna, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen ja anna nesteen haihtua ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Aikaa kuluu 20–25 minuuttia.

Risoton kypsyessä valmista koristeet. Kuumenna öljy (2 rkl) toisella pannulla ja paista puolet lehtikaalista rapeaksi välillä sekoitellen. Paista rapeaksi myös puolet kylmäsavulohesta. Säästä koristeeksi.

Kun riisi on lähes kypsää, lisää jäljelle jäänyt lehtikaali ja kylmäsavulohi risoton joukkoon. Lisää lopuksi sitruunanmehu ja -kuori, voi sekä parmesaani (1 dl). Lisää tarvittaessa hieman vettä. Risotto saa jäädä valuvaksi.

Jaa risotto annoslautasille, koristele rapealla lehtikaalilla ja kylmäsavulohella. Viimeistele parmesaanilla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.

Voit valmistaa kasvisliemen myös liemikuutiosta. Huomaathan, että kylmäsavulohi ja kasvisliemi ovat yleensä melko suolaisia, joten ylimääräistä suolaa ei välttämättä tarvita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,49/kpl
    29,93/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,99/kpl (33,27/kg)
  • Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Hinta 3,09/kpl
    17,17/l
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Lehtikaali 200g luomu Espanja 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Jacobs Creek UnVined Riesling 0,5% 0,75l
    Hinta 7,79/kpl
    10,25/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (42 arviota)

  • Bängeri-Pete
    1 vuosi sitten
    Bängeri
  • Mimosa
    1 vuosi sitten
    Aivan loistava risotto. Nousi koko perheen suosikiksi. Myös normaalisti kalaa välttelevän teinin.
  • Nam
    1 vuosi sitten
    Aivan taivaallista!!
  • Revohka Gaming YT
    1 vuosi sitten
    Huomatkaa, että ei pidä tasan tarkkalleen ohjeellisesti tehdä, jos jokin ohjeessa ei maistu. Sen voi suosiolla jättää pois ja soveltaa sellaisella jokin maistuu itselle ja muillekin. Turha pahoittaa toisten mieltä jos on epäonnistunut kokkina.
  • Milla
    1 vuosi sitten
    Meidän perheessä ei kyllä tätä pystytä enää tekemään. Jäi syömättä.