Lehtikaali-kylmäsavulohirisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 pkt (150 g) | tai |
100 g | lehtikaalia tai |
1 (60 g) | salottisipuli tai |
1 l | vettä tai |
2 rkl | tai |
4 rkl | oliiviöljyä tai |
3 dl | tai |
2 dl | (alkoholitonta) valkoviiniä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
2 rkl | voita tai |
2 dl (60 g) | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 826 kJ / 197 kcal |
Rasva | 10,3 g |
josta tyydyttynyttä | 3,4 g |
Hiilihydraatit | 19,2 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Paloittele kylmäsavulohi. Poista pestyjen lehtikaalien lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli.
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon fondi.
Kuumenna öljy (2 rkl) pannulla ja kuullota sipuleita. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Kaada viini pannulle ja kuumenna, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen ja anna nesteen haihtua ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Aikaa kuluu 20–25 minuuttia.
Risoton kypsyessä valmista koristeet. Kuumenna öljy (2 rkl) toisella pannulla ja paista puolet lehtikaalista rapeaksi välillä sekoitellen. Paista rapeaksi myös puolet kylmäsavulohesta. Säästä koristeeksi.
Kun riisi on lähes kypsää, lisää jäljelle jäänyt lehtikaali ja kylmäsavulohi risoton joukkoon. Lisää lopuksi sitruunanmehu ja -kuori, voi sekä parmesaani (1 dl). Lisää tarvittaessa hieman vettä. Risotto saa jäädä valuvaksi.
Jaa risotto annoslautasille, koristele rapealla lehtikaalilla ja kylmäsavulohella. Viimeistele parmesaanilla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.
Voit valmistaa kasvisliemen myös liemikuutiosta. Huomaathan, että kylmäsavulohi ja kasvisliemi ovat yleensä melko suolaisia, joten ylimääräistä suolaa ei välttämättä tarvita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloituHinta 4,99/kpl33,27/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Salottisipuli ulkomainenHinta n. 0,25/kpl4,95/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75lHinta 7,45/kpl9,80/l
- Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klpHinta 5,09/kpl13,31/l
- Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 400gEtuhinta 11,95/kpl29,87/kgnorm. 13,95/kpl
- Kalaneuvos kylmäsavukirjolohisiivu 150gHinta 7,99/kpl53,27/kg
- Maggi Kasvisliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,59/kpl7,18/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(160 arviota)
- 30 - 60 min4,0(81 arviota)
- 30 - 60 min4,1(141 arviota)
- 30 - 60 min4,7(55 arviota)
- 30 - 60 min4,2(34 arviota)
- 30 - 60 min4,1(44 arviota)
- yli 60 min3,4(9 arviota)
- 30 - 60 min4,1(73 arviota)
Arvostele resepti
- Bängeri-Pete6 kuukautta sittenBängeri
- Mimosa8 kuukautta sittenAivan loistava risotto. Nousi koko perheen suosikiksi. Myös normaalisti kalaa välttelevän teinin.
- Nam10 kuukautta sittenAivan taivaallista!!
- Revohka Gaming YT1 vuosi sittenHuomatkaa, että ei pidä tasan tarkkalleen ohjeellisesti tehdä, jos jokin ohjeessa ei maistu. Sen voi suosiolla jättää pois ja soveltaa sellaisella jokin maistuu itselle ja muillekin. Turha pahoittaa toisten mieltä jos on epäonnistunut kokkina.
- Milla1 vuosi sittenMeidän perheessä ei kyllä tätä pystytä enää tekemään. Jäi syömättä.