Lehtikaali-kylmäsavulohirisotto
Risotto sopii täydellisesti arkeen ja juhlaan. Lehtikaali ja kylmäsavulohi ovat kiinnostava makupari, ja niistä paistetaan risottoon myös rapeat koristeet. Noin 2,95€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohiviipaleita
- 100glehtikaalia
- 1(60 g)salottisipuli
- 1lvettä
- 4rkloliiviöljyä
- 2dl(alkoholitonta) valkoviiniä
- 2rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 2rklvoita
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele kylmäsavulohi. Poista pestyjen lehtikaalien lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon fondi.
- Kuumenna öljy (2 rkl) pannulla ja kuullota sipuleita. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Kaada viini pannulle ja kuumenna, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen ja anna nesteen haihtua ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Aikaa kuluu 20-25 minuuttia.
- Risoton kypsyessä valmista koristeet. Kuumenna öljy (2 rkl) toisella pannulla ja paista puolet lehtikaalista rapeaksi välillä sekoitellen. Paista rapeaksi myös puolet kylmäsavulohesta. Säästä koristeeksi.
- Kun riisi on lähes kypsää, lisää jäljelle jäänyt lehtikaali ja kylmäsavulohi risoton joukkoon. Lisää lopuksi sitruunanmehu ja -kuori, voi sekä parmesaani (1 dl). Lisää tarvittaessa hieman vettä. Risotto saa jäädä valuvaksi.
- Jaa risotto annoslautasille, koristele rapealla lehtikaalilla ja kylmäsavulohella. Viimeistele parmesaanilla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Voit valmistaa kasvisliemen myös liemikuutiosta. Huomaathan, että kylmäsavulohi ja kasvisliemi ovat yleensä melko suolaisia, joten ylimääräistä suolaa ei välttämättä tarvita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi