Lehtikaali-kylmäsavulohirisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaali-kylmäsavulohirisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Risotto sopii täydellisesti arkeen ja juhlaan. Lehtikaali ja kylmäsavulohi ovat kiinnostava makupari, ja niistä paistetaan risottoon myös rapeat koristeet.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (150 g)
 
tai
100 g
 
lehtikaalia
tai
1 (60 g)
 
salottisipuli
tai
1 l
 
vettä
tai
2 rkl
 
tai
4 rkl
 
oliiviöljyä
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) valkoviiniä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
2 rkl
 
voita
tai
2 dl (60 g)
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
826 kJ / 197 kcal
Rasva
10,3 g
josta tyydyttynyttä
3,4 g
Hiilihydraatit
19,2 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
5,7 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Paloittele kylmäsavulohi. Poista pestyjen lehtikaalien lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli.

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon fondi.

Kuumenna öljy (2 rkl) pannulla ja kuullota sipuleita. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Kaada viini pannulle ja kuumenna, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen ja anna nesteen haihtua ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Aikaa kuluu 20–25 minuuttia.

Risoton kypsyessä valmista koristeet. Kuumenna öljy (2 rkl) toisella pannulla ja paista puolet lehtikaalista rapeaksi välillä sekoitellen. Paista rapeaksi myös puolet kylmäsavulohesta. Säästä koristeeksi.

Kun riisi on lähes kypsää, lisää jäljelle jäänyt lehtikaali ja kylmäsavulohi risoton joukkoon. Lisää lopuksi sitruunanmehu ja -kuori, voi sekä parmesaani (1 dl). Lisää tarvittaessa hieman vettä. Risotto saa jäädä valuvaksi.

Jaa risotto annoslautasille, koristele rapealla lehtikaalilla ja kylmäsavulohella. Viimeistele parmesaanilla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.

Voit valmistaa kasvisliemen myös liemikuutiosta. Huomaathan, että kylmäsavulohi ja kasvisliemi ovat yleensä melko suolaisia, joten ylimääräistä suolaa ei välttämättä tarvita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
    Hinta 4,99/kpl
    33,27/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,50/2 kpl
    15,28/l
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,25/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 14,35/kpl
    14,35/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 4,25/kpl
    17,00/l
  • Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75l
    Hinta 7,45/kpl
    9,80/l
  • Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klp
    Hinta 5,09/kpl
    13,31/l
  • Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 400g
    Etuhinta 11,95/kpl
    29,87/kg
    norm. 13,95/kpl
  • Kalaneuvos kylmäsavukirjolohisiivu 150g
    Hinta 7,99/kpl
    53,27/kg
  • Maggi Kasvisliemi 500ml by Puljonki
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Risella risottoriisi 1 kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (28 arviota)

  • Bängeri-Pete
    6 kuukautta sitten
    Bängeri
  • Mimosa
    8 kuukautta sitten
    Aivan loistava risotto. Nousi koko perheen suosikiksi. Myös normaalisti kalaa välttelevän teinin.
  • Nam
    10 kuukautta sitten
    Aivan taivaallista!!
  • Revohka Gaming YT
    1 vuosi sitten
    Huomatkaa, että ei pidä tasan tarkkalleen ohjeellisesti tehdä, jos jokin ohjeessa ei maistu. Sen voi suosiolla jättää pois ja soveltaa sellaisella jokin maistuu itselle ja muillekin. Turha pahoittaa toisten mieltä jos on epäonnistunut kokkina.
  • Milla
    1 vuosi sitten
    Meidän perheessä ei kyllä tätä pystytä enää tekemään. Jäi syömättä.