Sahramirisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Klassinen sahramilla maustettu risotto, risotto milanese, sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai Osso bucon kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
5 (120 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
4 dl | tai |
1 ps (0,5 g) | sahramia tai |
2 dl | valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl sitruunanmehua) tai |
1 l | vettä tai |
2 | tai |
1 1/2 dl | tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 569 kJ / 135 kcal |
Rasva | 4,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 20,7 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sahrami ja anna kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Kiehauta vesi kasvislientä varten toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu 20–25 minuuttia.
Lisää parmesaaniraaste ja mausta risotto suolalla sekä pippurilla. Jaa risotto lautasille ja koristele esimerkiksi tuoreella timjamilla. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Meira sahrami 0,5g pussi mausteHinta 3,95/kpl
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,59/kpl4,54/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Santa Maria Sahrami 0,5gHinta 3,79/kpl3790,00/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75lHinta 7,45/kpl9,80/l
- Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klpHinta 5,09/kpl13,31/l
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka kanafondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl
- Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 gHinta 2,15/kpl24,43/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(113 arviota)
- 30 - 60 min4,1(44 arviota)
- 30 - 60 min4,1(73 arviota)
- 30 - 60 min4,7(55 arviota)
- 30 - 60 min4,1(100 arviota)
- 30 - 60 min4,0(105 arviota)
- 30 - 60 min4,0(186 arviota)
- 30 - 60 min4,1(141 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (77 arviota)
- tj10 kuukautta sittenTämä on erinomainen resepti, itse lisään vielä voita ennen parmesania