Ankanrinta ja appelsiinikastike
Ankanrinnat sopivat mainiosti myös joulupöytään. Paista niihin pannulla kaunis väri ja jatka paistamista hetki uunissa. Tarjoa appelsiinikastikkeen kanssa.
2 annostayli 60 min
Ainekset
2 annosta
- 2(à 300 g)ankanrintaa
- suolaa
- mustapippuria
Appelsiinikastike
- 4dlkanalientä
- 2dlappelsiineista puristettua mehua
- 1kanelitanko
- 2neilikkaa
- 1/4tlinkivääriä
- nokare voita
- suolaa
- mustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Ota ankanrinnat huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Pyyhi ankan pinnat kuiviksi talouspaperilla ja leikkaa terävällä veitsellä rasvapuolelle viiltoja ristikkokuvioon. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
- Aseta ankat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja kuumenna. Paista, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja saanut kauniin värin. Käännä rinnat ja paista toiseltakin puolelta parin minuutin ajan.
- Nosta ankanrinnat 200-asteiseen uuniin paistumaan vielä 4-8 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Kääri ne sitten folioon ja anna levätä kymmenisen minuuttia.
- Mittaa kanaliemi ja appelsiinimehu kattilaan mausteiden kanssa ja keitä kasaan (n. 30 min). Lisää appelsiinimarmeladi. Sekoita tasaiseksi ja siivilöi halutessasi. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Sekoita nokare voita kastikkeen joukkoon ennen tarjoilua.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ohjeessa 2* 300 g ankarintapa kahteen annokseen. Aika hurja lihamäärä. Yksi 300 g ankarinta riittää hyvin kahdelle.
Ylikypsää ja sitkeetä tulee tällä ohjeella ja kaikkea muuta kun rapeaa nahkaa...valitettavasti..
erittäin hyvää