K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
AppelsiiniuunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiiniuunilohi

Uunissa kypsennettävä lohifilee saa kauniin pinnan inkiväärillä terävöitetystä appelsiiniglaseerauksesta Tarjoa appelsiiniuunilohi riisin tai uunijuuresten kanssa. Noin 3,70€/annos.*

Ainekset

4 annosta

Appelsiiniglaseeraus

Pinnalle

    • 1/2(150 g)appelsiini
    • 1/4ruukkuakorianteria hienonnettuna
    • tai
    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja hiero suola fileen pintaan. Laita lohifilee uunivuokaan.
  2. Pese appelsiinit ja raasta yhden appelsiinin oranssi kuoriosa. Purista 1 1/2 appelsiinista mehua, noin 1 1/2 dl. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita ainekset pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja chilirouhe.
  3. Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
  4. Viipaloi appelsiinin puolikas kuorineen. Leikkaa viipaleet vielä puoliksi.
  5. Levitä appelsiinikastike tasaisesti kalan pinnalle ja lisää appelsiiniviipaleet fileen pitkille sivuille. Ripottele pinnalle chilirouhetta.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen. Ripottele korianteri kypsän kalan pinnalle.

Tiesitkö että...

Voit korvata chilirouheen teelusikallisella Sriracha-kastiketta tai makealla chilikastikkeella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY (säilyvyys seuraavaan päivään)
    Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY (säilyvyys seuraavaan päivään)
    39,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka chilirouhe 17g
    Pirkka chilirouhe 17g
    0,79/kpl
    46,47/kg
  • Meira Chilirouhe tulinen 22g tlk
    Meira Chilirouhe tulinen 22g tlk
    1,35/kpl
    61,36/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,38/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,46/kpl
    1,69/kg
  • Inkivääri
    Inkivääri
    1,04/kpl
    6,95/kg
  • Inkivääri luomu
    Inkivääri luomu
    1,20/kpl
    7,99/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    5,19/kpl
    10,38/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    4,59/kpl
    13,11/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Järvikylä korianteri rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille33 arvostelua
  • Johanna8.5.2022

    Lisäsin aika reilusti hunajaa ja tuorechiliä, niin tuli erinomaista!

  • Kotikokki8.5.2022

    Tässä reseptissä oli kova vaiva lopputulokseen nähden! Lohi maistui valitettavan kitkerältä eikä siinä maistunut kunnolla mitkään käytetyt raaka-aineet. Ei jatkoon

  • Samurai9.2.2022

    Olen huonoakin huonompi kokki. Tunnin taapertamisen ja neuvojen jälkeen löysin jopa inkiväärin kaupasta. Ryhdyin valmistukseen. Unohdin toki hunajan. Hunajan hakureissun jälkeen olin nälkäinen kuin orava 30 asteen pakkasessa ja sain kun sainkin tyttäreni kanssa sörsselin tehtyä. Kuoret raastettu ja appelsiinin siivuja kalan kyljet täyteen. 15-18 minuuttia uunissa ja vot. Syödessäni liukasta märkää lohta ymmärsin, että se oli varsin raakaa. Kysyin ammattilaiselta joka kertoi että yleensä lohi vaatii reilusti pidemmän kypsennysajan kuin 15-18 minuuttia. Tästä en tiedä enkä muustakaan kokkailusta, mutta kannataisiko tämä nimetä :raaka-appelsiinilohi?

  • K-Kuluttajapalvelu9.2.2022

    Hei Samurai! Ikävä kuulla, että kala jäi raa'aksi. Appelsiinilohessa paksu lohifilee voi vaatia pidemmän kypsennysajan, jotta kala kypsyy tarpeeksi myös keskeltä. Tarkoitus on jättää lohi meheväksi. Jos pitää enemmän kypsemmästä lohesta niin kannattaa jatkaa kypsennystä vielä muutamien minuuttien ajan tai kunnes kypsyys on mieleinen. Jokatapauksessa kannattaa tarkkailla kypsyyttää paistamisen loppuvaiheessa. Olemme lisänneet reseptille huomion: "Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen." Aurinkoista päivän jatkoa!

  • Jenni4.2.2022

    Glaseerauksesta jäi litkua ohjeen mukaan tehtynä. Lisäksi sitä oli niin paljon, että kala olisi uinut, jos kaiken olisi laittanut. Maku hyvä, mutta en jaksa nähdä toiste vaivaa keitellä tätä.