Appelsiiniuunilohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunissa kypsennettävä lohifilee saa kauniin pinnan inkiväärillä terävöitetystä appelsiiniglaseerauksesta Tarjoa appelsiiniuunilohi riisin tai uunijuuresten kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 700 g | lohifileetä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | tai |
Appelsiiniglaseeraus | |
---|---|
1 1/2 (450 g) | appelsiinia tai |
4 cm:n | pala inkivääriä tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3 rkl | tai |
1/2 tl | tai |
Pinnalle | |
1/2 (150 g) | appelsiini tai |
1/4 ruukkua | korianteria hienonnettuna tai persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 902 kJ / 215 kcal |
Rasva | 11,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 11,4 g |
josta sokereita | 10,9 g |
Proteiini | 16,1 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pyyhi lohifilee kuivaksi ja hiero suola fileen pintaan. Laita lohifilee uunivuokaan.
Pese appelsiinit ja raasta yhden appelsiinin oranssi kuoriosa. Purista 1 1/2 appelsiinista mehua, noin 1 1/2 dl. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita ainekset pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja chilirouhe.
Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
Viipaloi appelsiinin puolikas kuorineen. Leikkaa viipaleet vielä puoliksi.
Levitä appelsiinikastike tasaisesti kalan pinnalle ja lisää appelsiiniviipaleet fileen pitkille sivuille. Ripottele pinnalle chilirouhetta.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen. Ripottele korianteri kypsän kalan pinnalle.
Voit korvata chilirouheen teelusikallisella Sriracha-kastiketta tai makealla chilikastikkeella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka chilirouhe 17gHinta 0,85/kpl50,00/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira Chilirouhe tulinen 22g tlkHinta 1,55/kpl70,45/kg
- Meira tulinen chilimauste 45g mylly suolaton maustesekoitusHinta 4,45/kpl98,89/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,97/kpl3,59/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,64/kpl10,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,89/kpl
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(32 arviota)
- 30 - 60 min3,5(97 arviota)
- 30 - 60 min3,9(35 arviota)
- 30 - 60 min4,0(66 arviota)
- 30 - 60 min3,9(299 arviota)
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- alle 15 min3,6(44 arviota)
- 30 - 60 min3,1(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (49 arviota)
- SM8 kuukautta sittenAivan upeita reseptejä! Kiitos! Hyää pääsiäistä!
- Emäntä1 vuosi sittenVähensin chilin,inkiväärin sekä hiukan raastetun appelsiini kuoren määrää. Annoin olla uunissa yhteensä noin 40min. Lohi oli onnistunut ja maukas sekä todellakin kypsä. Voin kokeilla ohjetta myöhemminkin
- Johanna2 vuotta sittenLisäsin aika reilusti hunajaa ja tuorechiliä, niin tuli erinomaista!
- Kotikokki2 vuotta sittenTässä reseptissä oli kova vaiva lopputulokseen nähden! Lohi maistui valitettavan kitkerältä eikä siinä maistunut kunnolla mitkään käytetyt raaka-aineet. Ei jatkoon
- Samurai2 vuotta sittenOlen huonoakin huonompi kokki. Tunnin taapertamisen ja neuvojen jälkeen löysin jopa inkiväärin kaupasta. Ryhdyin valmistukseen. Unohdin toki hunajan. Hunajan hakureissun jälkeen olin nälkäinen kuin orava 30 asteen pakkasessa ja sain kun sainkin tyttäreni kanssa sörsselin tehtyä. Kuoret raastettu ja appelsiinin siivuja kalan kyljet täyteen. 15-18 minuuttia uunissa ja vot. Syödessäni liukasta märkää lohta ymmärsin, että se oli varsin raakaa. Kysyin ammattilaiselta joka kertoi että yleensä lohi vaatii reilusti pidemmän kypsennysajan kuin 15-18 minuuttia. Tästä en tiedä enkä muustakaan kokkailusta, mutta kannataisiko tämä nimetä :raaka-appelsiinilohi?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHei Samurai! Ikävä kuulla, että kala jäi raa'aksi. Appelsiinilohessa paksu lohifilee voi vaatia pidemmän kypsennysajan, jotta kala kypsyy tarpeeksi myös keskeltä. Tarkoitus on jättää lohi meheväksi. Jos pitää enemmän kypsemmästä lohesta niin kannattaa jatkaa kypsennystä vielä muutamien minuuttien ajan tai kunnes kypsyys on mieleinen. Jokatapauksessa kannattaa tarkkailla kypsyyttää paistamisen loppuvaiheessa. Olemme lisänneet reseptille huomion: "Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen." Aurinkoista päivän jatkoa!
- Jenni2 vuotta sittenGlaseerauksesta jäi litkua ohjeen mukaan tehtynä. Lisäksi sitä oli niin paljon, että kala olisi uinut, jos kaiken olisi laittanut. Maku hyvä, mutta en jaksa nähdä toiste vaivaa keitellä tätä.