AppelsiiniuunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiiniuunilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Uunissa kypsennettävä lohifilee saa kauniin pinnan inkiväärillä terävöitetystä appelsiiniglaseerauksesta Tarjoa appelsiiniuunilohi riisin tai uunijuuresten kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 700 g
 
lohifileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
tai

Appelsiiniglaseeraus

1 1/2 (450 g)
 
appelsiinia
tai
4 cm:n
 
pala inkivääriä
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
3 rkl
 
tai
1/2 tl
 
tai

Pinnalle

1/2 (150 g)
 
appelsiini
tai
1/4 ruukkua
 
 
korianteria hienonnettuna
tai
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
902 kJ / 215 kcal
Rasva
11,4 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
11,4 g
josta sokereita
10,9 g
Proteiini
16,1 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pyyhi lohifilee kuivaksi ja hiero suola fileen pintaan. Laita lohifilee uunivuokaan.

Pese appelsiinit ja raasta yhden appelsiinin oranssi kuoriosa. Purista 1 1/2 appelsiinista mehua, noin 1 1/2 dl. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita ainekset pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja chilirouhe.

Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

Viipaloi appelsiinin puolikas kuorineen. Leikkaa viipaleet vielä puoliksi.

Levitä appelsiinikastike tasaisesti kalan pinnalle ja lisää appelsiiniviipaleet fileen pitkille sivuille. Ripottele pinnalle chilirouhetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen. Ripottele korianteri kypsän kalan pinnalle.

Voit korvata chilirouheen teelusikallisella Sriracha-kastiketta tai makealla chilikastikkeella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka chilirouhe 17g
    Hinta 0,85/kpl
    50,00/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (48 arviota)

  • SM
    1 kuukausi sitten
    Aivan upeita reseptejä! Kiitos! Hyää pääsiäistä!
  • Emäntä
    1 vuosi sitten
    Vähensin chilin,inkiväärin sekä hiukan raastetun appelsiini kuoren määrää. Annoin olla uunissa yhteensä noin 40min. Lohi oli onnistunut ja maukas sekä todellakin kypsä. Voin kokeilla ohjetta myöhemminkin
  • Johanna
    2 vuotta sitten
    Lisäsin aika reilusti hunajaa ja tuorechiliä, niin tuli erinomaista!
  • Kotikokki
    2 vuotta sitten
    Tässä reseptissä oli kova vaiva lopputulokseen nähden! Lohi maistui valitettavan kitkerältä eikä siinä maistunut kunnolla mitkään käytetyt raaka-aineet. Ei jatkoon
  • Samurai
    2 vuotta sitten
    Olen huonoakin huonompi kokki. Tunnin taapertamisen ja neuvojen jälkeen löysin jopa inkiväärin kaupasta. Ryhdyin valmistukseen. Unohdin toki hunajan. Hunajan hakureissun jälkeen olin nälkäinen kuin orava 30 asteen pakkasessa ja sain kun sainkin tyttäreni kanssa sörsselin tehtyä. Kuoret raastettu ja appelsiinin siivuja kalan kyljet täyteen. 15-18 minuuttia uunissa ja vot. Syödessäni liukasta märkää lohta ymmärsin, että se oli varsin raakaa. Kysyin ammattilaiselta joka kertoi että yleensä lohi vaatii reilusti pidemmän kypsennysajan kuin 15-18 minuuttia. Tästä en tiedä enkä muustakaan kokkailusta, mutta kannataisiko tämä nimetä :raaka-appelsiinilohi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Hei Samurai! Ikävä kuulla, että kala jäi raa'aksi. Appelsiinilohessa paksu lohifilee voi vaatia pidemmän kypsennysajan, jotta kala kypsyy tarpeeksi myös keskeltä. Tarkoitus on jättää lohi meheväksi. Jos pitää enemmän kypsemmästä lohesta niin kannattaa jatkaa kypsennystä vielä muutamien minuuttien ajan tai kunnes kypsyys on mieleinen. Jokatapauksessa kannattaa tarkkailla kypsyyttää paistamisen loppuvaiheessa. Olemme lisänneet reseptille huomion: "Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen." Aurinkoista päivän jatkoa!
  • Jenni
    2 vuotta sitten
    Glaseerauksesta jäi litkua ohjeen mukaan tehtynä. Lisäksi sitä oli niin paljon, että kala olisi uinut, jos kaiken olisi laittanut. Maku hyvä, mutta en jaksa nähdä toiste vaivaa keitellä tätä.