Appelsiiniuunilohi
Uunissa kypsennettävä lohifilee saa kauniin pinnan inkiväärillä terävöitetystä appelsiiniglaseerauksesta Tarjoa appelsiiniuunilohi riisin tai uunijuuresten kanssa. Noin 3,70€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 700glohifileetä
- 1tlsuolaa
- 1/4tlPirkka chilirouhetta
Appelsiiniglaseeraus
- 1 1/2(450 g)appelsiinia
- 4cm:npala inkivääriä
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2tlPirkka chilirouhetta
Pinnalle
- 1/2(150 g)appelsiini
- 1/4ruukkuakorianteria hienonnettuna tai
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi lohifilee kuivaksi ja hiero suola fileen pintaan. Laita lohifilee uunivuokaan.
- Pese appelsiinit ja raasta yhden appelsiinin oranssi kuoriosa. Purista 1 1/2 appelsiinista mehua, noin 1 1/2 dl. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita ainekset pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja chilirouhe.
- Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Viipaloi appelsiinin puolikas kuorineen. Leikkaa viipaleet vielä puoliksi.
- Levitä appelsiinikastike tasaisesti kalan pinnalle ja lisää appelsiiniviipaleet fileen pitkille sivuille. Ripottele pinnalle chilirouhetta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen. Ripottele korianteri kypsän kalan pinnalle.
Tiesitkö että...
Voit korvata chilirouheen teelusikallisella Sriracha-kastiketta tai makealla chilikastikkeella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Lisäsin aika reilusti hunajaa ja tuorechiliä, niin tuli erinomaista!
Tässä reseptissä oli kova vaiva lopputulokseen nähden! Lohi maistui valitettavan kitkerältä eikä siinä maistunut kunnolla mitkään käytetyt raaka-aineet. Ei jatkoon
Olen huonoakin huonompi kokki. Tunnin taapertamisen ja neuvojen jälkeen löysin jopa inkiväärin kaupasta. Ryhdyin valmistukseen. Unohdin toki hunajan. Hunajan hakureissun jälkeen olin nälkäinen kuin orava 30 asteen pakkasessa ja sain kun sainkin tyttäreni kanssa sörsselin tehtyä. Kuoret raastettu ja appelsiinin siivuja kalan kyljet täyteen. 15-18 minuuttia uunissa ja vot. Syödessäni liukasta märkää lohta ymmärsin, että se oli varsin raakaa. Kysyin ammattilaiselta joka kertoi että yleensä lohi vaatii reilusti pidemmän kypsennysajan kuin 15-18 minuuttia. Tästä en tiedä enkä muustakaan kokkailusta, mutta kannataisiko tämä nimetä :raaka-appelsiinilohi?
Hei Samurai! Ikävä kuulla, että kala jäi raa'aksi. Appelsiinilohessa paksu lohifilee voi vaatia pidemmän kypsennysajan, jotta kala kypsyy tarpeeksi myös keskeltä. Tarkoitus on jättää lohi meheväksi. Jos pitää enemmän kypsemmästä lohesta niin kannattaa jatkaa kypsennystä vielä muutamien minuuttien ajan tai kunnes kypsyys on mieleinen. Jokatapauksessa kannattaa tarkkailla kypsyyttää paistamisen loppuvaiheessa. Olemme lisänneet reseptille huomion: "Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen." Aurinkoista päivän jatkoa!
Glaseerauksesta jäi litkua ohjeen mukaan tehtynä. Lisäksi sitä oli niin paljon, että kala olisi uinut, jos kaiken olisi laittanut. Maku hyvä, mutta en jaksa nähdä toiste vaivaa keitellä tätä.