Appelsiiniuunilohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunissa kypsennettävä lohifilee saa kauniin pinnan inkiväärillä terävöitetystä appelsiiniglaseerauksesta Tarjoa appelsiiniuunilohi riisin tai uunijuuresten kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 700 g | lohifileetä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | tai |
Appelsiiniglaseeraus | |
---|---|
1 1/2 (450 g) | appelsiinia tai |
4 cm:n | pala inkivääriä tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3 rkl | tai |
1/2 tl | tai |
Pinnalle | |
1/2 (150 g) | appelsiini tai |
1/4 ruukkua | korianteria hienonnettuna tai persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
30 - 60 min
Pyyhi lohifilee kuivaksi ja hiero suola fileen pintaan. Laita lohifilee uunivuokaan.
Pese appelsiinit ja raasta yhden appelsiinin oranssi kuoriosa. Purista 1 1/2 appelsiinista mehua, noin 1 1/2 dl. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita ainekset pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja chilirouhe.
Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
Viipaloi appelsiinin puolikas kuorineen. Leikkaa viipaleet vielä puoliksi.
Levitä appelsiinikastike tasaisesti kalan pinnalle ja lisää appelsiiniviipaleet fileen pitkille sivuille. Ripottele pinnalle chilirouhetta.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen. Ripottele korianteri kypsän kalan pinnalle.
Voit korvata chilirouheen teelusikallisella Sriracha-kastiketta tai makealla chilikastikkeella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(28 arviota)
- 30 - 60 min3,6(29 arviota)
- 30 - 60 min4,1(70 arviota)
- 30 - 60 min3,9(30 arviota)
- 30 - 60 min4,9(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(61 arviota)
- yli 60 min4,0(56 arviota)
- yli 60 min3,1(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (37 arviota)
- Johanna10 kuukautta sittenLisäsin aika reilusti hunajaa ja tuorechiliä, niin tuli erinomaista!
- Kotikokki10 kuukautta sittenTässä reseptissä oli kova vaiva lopputulokseen nähden! Lohi maistui valitettavan kitkerältä eikä siinä maistunut kunnolla mitkään käytetyt raaka-aineet. Ei jatkoon
- Samurai1 vuosi sittenOlen huonoakin huonompi kokki. Tunnin taapertamisen ja neuvojen jälkeen löysin jopa inkiväärin kaupasta. Ryhdyin valmistukseen. Unohdin toki hunajan. Hunajan hakureissun jälkeen olin nälkäinen kuin orava 30 asteen pakkasessa ja sain kun sainkin tyttäreni kanssa sörsselin tehtyä. Kuoret raastettu ja appelsiinin siivuja kalan kyljet täyteen. 15-18 minuuttia uunissa ja vot. Syödessäni liukasta märkää lohta ymmärsin, että se oli varsin raakaa. Kysyin ammattilaiselta joka kertoi että yleensä lohi vaatii reilusti pidemmän kypsennysajan kuin 15-18 minuuttia. Tästä en tiedä enkä muustakaan kokkailusta, mutta kannataisiko tämä nimetä :raaka-appelsiinilohi?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHei Samurai! Ikävä kuulla, että kala jäi raa'aksi. Appelsiinilohessa paksu lohifilee voi vaatia pidemmän kypsennysajan, jotta kala kypsyy tarpeeksi myös keskeltä. Tarkoitus on jättää lohi meheväksi. Jos pitää enemmän kypsemmästä lohesta niin kannattaa jatkaa kypsennystä vielä muutamien minuuttien ajan tai kunnes kypsyys on mieleinen. Jokatapauksessa kannattaa tarkkailla kypsyyttää paistamisen loppuvaiheessa. Olemme lisänneet reseptille huomion: "Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kypsyys on mieleinen kalan paksuudesta riippuen." Aurinkoista päivän jatkoa!
- Jenni1 vuosi sittenGlaseerauksesta jäi litkua ohjeen mukaan tehtynä. Lisäksi sitä oli niin paljon, että kala olisi uinut, jos kaiken olisi laittanut. Maku hyvä, mutta en jaksa nähdä toiste vaivaa keitellä tätä.