Sinappiuunilohi
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Mausteinen sinappi on ihana makupari rasvaisen kalan kanssa. Kokeile siis kuorruta uunilohi vaihteeksi sinapilla!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
n. 800 g | lohifileetä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
4 rkl | Maille Dijon sinappia tai |
1 rkl | tai |
1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 917 kJ / 219 kcal |
Rasva | 14,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 3 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 19,3 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuivaa lohifilee ja laita se nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Mausta fileen pinta suolalla ja pippurilla. Sekoita hunaja ja sinappi keskenään ja levitä seos tasaisesti fileen pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Koristele lohi hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi kyssäkaaliranskalaisten ja jogurttikastikkeen kanssa.
Jos haluat uunilohesta miedomman sinappisen, voit korvata Dijon-sinapin Pirkka miedolla sinapilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,6(48 arviota)
- 30 - 60 min4,3(30 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- 30 - 60 min3,8(51 arviota)
- 30 - 60 min3,6(32 arviota)
- 30 - 60 min3,7(85 arviota)
- 30 - 60 min4,0(137 arviota)
- 30 - 60 min3,9(60 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (97 arviota)
- Lohert2 kuukautta sittenLohi kannattaa paistaa 150 asteessa, jotta se ei tule kuivaksi uunissa. Sopiva sisälämpötila 42-62 astetta riippuen miten kypsän haluaa.
- Masse-master1 vuosi sittenSimppeli resepti ja mukulat tykkäävät. Tulisuutta voi säädellä myös hunajalla.
- Lohileidi2 vuotta sittenYksi perheemme arkiruokasuosikeista. Helppo, maukas, toimiva.
- Marika4 vuotta sittenJestas kun oli hyvää🥰😋
- Timo4 vuotta sittenTäytyypä kokeilla tätä kaapista löytyvän rakuunasinapin kanssa.