Uunilohi ja aasialainen pesto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunilohi on kestosuosikki, johon kaipaa välillä uusia makuja. Levitä uunilohen pintaan ihana aasialaistyylinen pesto ja tarjoa loppu pesto leivän kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- n. 750 g kirjolohifileetä
- n. 3/4 tl suolaa
- tuoretta korianteria
Aasialainen pesto
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 25 g inkivääriä
- 1/2 Pirkka mieto punainen chili
- 1 ruukku thai-basilikaa tai korianteria
- 100 g Pirkka suolapähkinöitä
- 2 rkl limetinmehua
- 1/2 dl öljyä
- ripaus suolaa
Ravintosisältö
- Energia1 033 kJ / 248 kcal
- Rasva18,5 g
- josta tyydyttynyttä2,5 g
- Hiilihydraatit2,7 g
- josta sokereita1,3 g
- Proteiini17,1 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori ja paloittele salottisipulit, valkosipulinkynsi sekä inkivääri. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Mittaa kaikki peston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekottimella tasaiseksi. Maista ja lisää halutessasi suolaa tai chiliä, sillä chilin tulisuus vaihtelee. (Pestoa tulee noin 2 1/2 dl).
- Pyyhi kalan pinta ja ripottele pinnalle suola. Levitä noin 1 3/4 dl pestoa kalan pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lohi esimerkiksi perunasoseen kanssa. Tarjoa loppu pesto erikseen levitteenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,5(6 arviota)
- 30 - 60 min4,2(70 arviota)
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min4,0(84 arviota)
- 30 - 60 min4,1(68 arviota)
- yli 60 min4,0(63 arviota)
- alle 15 min4,1(35 arviota)
- alle 30 min3,7(35 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (36 arviota)
- Joulutonttu1 vuosi sittenAllergiantähden pähkinän tilalle laitoin suolamamntelia todella oli hyvää
- B5 vuotta sittenNaah, ei ollu hääppöstä
- N6 vuotta sittenIhan ok