• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunilohi ja sitrussalsa

Sitrussalsa tuo raikasta makua perinteiseen uuniloheen. Voit kokeilla myös muita sitrushedelmiä, kuten limettiä tai veriappelsiinia. Tämäkin resepti vain n. 3,55€/annos*.
Uunilohi ja sitrussalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 72,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis. 1 % suolaa)

Sitrussalsa

    • 2appelsiinia
    • 1greippi
    • 1sitruuna
    • n. 125gPirkka kirsikkatomaatteja
    • 1punasipuli
    • 1-2rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 2-3rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Kuori sitrushedelmät terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa yksi hedelmälohko kerrallaan irti kalvoja pitkin. Paloittele hedelmälihat ja ota talteen hedelmistä irtoava mehu.
  3. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu punasipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta hunajalla, suolalla sekä hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.
  5. Ota kypsä kirjolohi uunista. Vedä nahka pois ja levitä sitrussalsa kalan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 72,4 kcal303 kJ
  • Proteiinia5,66 g
  • Hiilihydraatteja4,13 g
  • Rasvaa3,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15