Uunilohi ja sitrussalsa
Sitrussalsa tuo raikasta makua perinteiseen uuniloheen. Voit kokeilla myös muita sitrushedelmiä, kuten limettiä tai veriappelsiinia. Tämäkin resepti vain n. 3,55€/annos*.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 72,4 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 600 g)Pirkka Parhaat Benella -kirjolohifilee
- n. 3/4tlsuolaa
Sitrussalsa
- 2appelsiinia
- 1greippi
- 1sitruuna
- n. 125gPirkka kirsikkatomaatteja
- 1punasipuli
- 1-2rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1/2tlsuolaa
- 2-3rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä kalaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Kuori sitrushedelmät terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa yksi hedelmälohko kerrallaan irti kalvoja pitkin. Paloittele hedelmälihat ja ota talteen hedelmistä irtoava mehu.
- Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu punasipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta hunajalla, suolalla sekä hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.
- Ota kypsä kirjolohi uunista. Vedä nahka pois ja levitä sitrussalsa kalan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 72,4 kcal303 kJ
- Proteiinia 5,66 g
- Hiilihydraatteja4,13 g
- Rasvaa3,62 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
No en paistaisi lohta noin kovalla lämmöllä 175 astetta C riittää 20 min kirjolohelle riittää
Vitsit ku on hyvä resepti!