Uunilohi ja sitrussalsa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Sitrussalsa tuo raikasta makua perinteiseen uuniloheen. Voit kokeilla myös muita sitrushedelmiä, kuten limettiä tai veriappelsiinia.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 (n. 600 g) kirjolohifilee
- n. 3/4 tl suolaa
Sitrussalsa
- 2 appelsiinia
- 1 greippi
- 1 sitruuna
- n. 125 g Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 Pirkka mieto punainen chili
- 1–2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 2–3 rkl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia288 kJ / 69 kcal
- Rasva3 g
- josta tyydyttynyttä0,6 g
- Hiilihydraatit4,1 g
- josta sokereita4 g
- Proteiini5,4 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä kalaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Kuori sitrushedelmät terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa yksi hedelmälohko kerrallaan irti kalvoja pitkin. Paloittele hedelmälihat ja ota talteen hedelmistä irtoava mehu.
- Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu punasipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta hunajalla, suolalla sekä hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.
- Ota kypsä kirjolohi uunista. Vedä nahka pois ja levitä sitrussalsa kalan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 1,00/kpl3,69/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,54/kpl1,99/kg
- Pirkka verigreippi luomu kgHinta n. 1,22/kpl3,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Nams Terttukirsikkatomaatti 180g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lkHinta 4,89/kpl24,45/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Deliverde korianteriruukku SuomiHinta 2,80/kpl
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- 30 - 60 min4,9(14 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,2(70 arviota)
- 30 - 60 min4,0(82 arviota)
- 30 - 60 min3,8(53 arviota)
- alle 30 min3,9(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (68 arviota)
- Susanne1 vuosi sittenHyvä ja raikas . Salsa kiva😊
- Eveliina3 vuotta sittenTodella hyvä ja raikas!
- Marjamusti7 vuotta sittenNo en paistaisi lohta noin kovalla lämmöllä 175 astetta C riittää 20 min kirjolohelle riittää
- ER7 vuotta sittenVitsit ku on hyvä resepti!