Uunilohi ja sitrussalsa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Sitrussalsa tuo raikasta makua perinteiseen uuniloheen. Voit kokeilla myös muita sitrushedelmiä, kuten limettiä tai veriappelsiinia.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (n. 600 g) | kirjolohifilee tai |
n. 3/4 tl | suolaa tai |
Sitrussalsa | |
---|---|
2 | appelsiinia tai |
1 | greippi tai |
1 | sitruuna tai |
n. 125 g | Pirkka kirsikkatomaatteja tai |
1 | punasipuli tai |
1 | tai |
1–2 rkl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2–3 rkl | korianteria tai persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 288 kJ / 69 kcal |
Rasva | 3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 4,1 g |
josta sokereita | 4 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä kalaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuori sitrushedelmät terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa yksi hedelmälohko kerrallaan irti kalvoja pitkin. Paloittele hedelmälihat ja ota talteen hedelmistä irtoava mehu.
Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu punasipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta hunajalla, suolalla sekä hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.
Ota kypsä kirjolohi uunista. Vedä nahka pois ja levitä sitrussalsa kalan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk Roosa nauhaHinta 1,69/kpl33,80/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä korianteri rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,9(12 arviota)
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- 30 - 60 min3,9(31 arviota)
- 30 - 60 min3,6(38 arviota)
- 30 - 60 min4,3(63 arviota)
- alle 30 min4,5(35 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,0 (64 arviota)
- Susanne2 kuukautta sittenHyvä ja raikas . Salsa kiva😊
- Eveliina2 vuotta sittenTodella hyvä ja raikas!
- Marjamusti5 vuotta sittenNo en paistaisi lohta noin kovalla lämmöllä 175 astetta C riittää 20 min kirjolohelle riittää
- ER5 vuotta sittenVitsit ku on hyvä resepti!