Hyppää sisältöön
Kirjolohta ja avokadosalsaa Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Kirjolohta ja avokadosalsaa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kirjolohta ja avokadosalsaa syntyy kirjolohifileestä ja ensin valmistettavasta avokadosalsasta. Tarjoa lohen ja avokadosalsan lisäksi keitettyä riisiä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • n. 600 g kirjolohifileetä
  • 1–2 rkl limetinmehua
  • 3/4 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Avokadosalsa

Ravintosisältö

  • Energia
    486 kJ / 116 kcal
  • Rasva
    8 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,3 g
  • Hiilihydraatit
    2,5 g
  • josta sokereita
    2,3 g
  • Proteiini
    7,7 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin salsa. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
  2. Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sekoita öljy, limetinkuoriraaste ja -mehu, hunaja sekä suola keskenään.
  3. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna salsan maustua kylmässä sillä aikaa, kun kypsennät kalan.
  4. Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Mausta kirjolohifilee limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Vedä nahka pois. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (5 arviota)

  • Kalan ystävä
    9 vuotta sitten
    Miksinpäin lohi paistetaan uunissa "väärinpäin"? Pannulla tuon ymmärrän. Ohjeen mukaan tehtynä kala ei näytä kovinkaan herkulliselta kun kyljen tumma osa on päällimmäisenä.