Arkiston aarre
Kirjolohta ja avokadosalsaa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kirjolohta ja avokadosalsaa syntyy kirjolohifileestä ja ensin valmistettavasta avokadosalsasta. Tarjoa lohen ja avokadosalsan lisäksi keitettyä riisiä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- n. 600 g kirjolohifileetä
- 1–2 rkl limetinmehua
- 3/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Avokadosalsa
- 1 iso (n. 300 g) avokado
- 2–3 (n. 250 g) tomaattia
- 1 pieni punasipuli
- 1 Pirkka mieto punainen chili
- 1 limetti
- 1–2 rkl öljyä
- 1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia486 kJ / 116 kcal
- Rasva8 g
- josta tyydyttynyttä1,3 g
- Hiilihydraatit2,5 g
- josta sokereita2,3 g
- Proteiini7,7 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Valmista ensin salsa. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
- Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sekoita öljy, limetinkuoriraaste ja -mehu, hunaja sekä suola keskenään.
- Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna salsan maustua kylmässä sillä aikaa, kun kypsennät kalan.
- Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Mausta kirjolohifilee limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Vedä nahka pois. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,9(14 arviota)
- 30 - 60 min4,2(70 arviota)
- 30 - 60 min4,1(68 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min
- alle 30 min3,9(8 arviota)
- alle 15 min4,3(18 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,7(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (5 arviota)
- Kalan ystävä9 vuotta sittenMiksinpäin lohi paistetaan uunissa "väärinpäin"? Pannulla tuon ymmärrän. Ohjeen mukaan tehtynä kala ei näytä kovinkaan herkulliselta kun kyljen tumma osa on päällimmäisenä.