• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirjolohta ja avokadosalsaa

Kirjolohta ja avokadosalsaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 142 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Avokadosalsa

    • 1iso (n. 300 g)avokado
    • 2-3(n. 250 g)tomaattia
    • 1pienipunasipuli
    • 1limetti
    • 1-2rklöljyä
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • suolaa
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin salsa. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
  2. Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sekoita öljy, limetinkuoriraaste ja -mehu, hunaja sekä suola keskenään.
  3. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna salsan maustua kylmässä sillä aikaa, kun kypsennät kalan.
  4. Mausta kirjolohifilee limetinmehulla ja mustapippurilla. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Vedä nahka pois. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 142 kcal595 kJ
  • Proteiinia11,1 g
  • Hiilihydraatteja2,4 g
  • Rasvaa9,89 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2
  • Kalan ystävä12.2.2016

    Miksinpäin lohi paistetaan uunissa "väärinpäin"? Pannulla tuon ymmärrän. Ohjeen mukaan tehtynä kala ei näytä kovinkaan herkulliselta kun kyljen tumma osa on päällimmäisenä.