Kirjolohta ja avokadosalsaa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kirjolohta ja avokadosalsaa syntyy kirjolohifileestä ja ensin valmistettavasta avokadosalsasta. Tarjoa lohen ja avokadosalsan lisäksi keitettyä riisiä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | kirjolohifileetä tai |
1–2 rkl | limetinmehua tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Avokadosalsa | |
---|---|
1 iso (n. 300 g) | avokado tai |
2–3 (n. 250 g) | tomaattia tai |
1 pieni | punasipuli tai |
1 | tai |
1 | limetti tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1 rkl | tai |
ripaus | suolaa tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 486 kJ / 116 kcal |
Rasva | 8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 2,5 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Valmista ensin salsa. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sekoita öljy, limetinkuoriraaste ja -mehu, hunaja sekä suola keskenään.
Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna salsan maustua kylmässä sillä aikaa, kun kypsennät kalan.
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Mausta kirjolohifilee limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Vedä nahka pois. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- LimeHinta n. 0,40/kpl4,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Avokado 300g luomu PE/ KE 1lkHinta 3,89/kpl12,97/kg
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 3,59/kpl14,36/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk Roosa nauhaHinta 1,69/kpl33,80/kg
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Avokado syöntikypsä 2kpl/320g 1lkHinta 3,99/kpl12,47/kg
- Tomaatti San Marzano 350g Suomi 1lkHinta 4,49/kpl12,83/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Järvikylä persilja rkk FIEtuhinta 0,99/kplnorm. 1,59/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,9(14 arviota)
- 30 - 60 min4,2(69 arviota)
- 30 - 60 min4,0(66 arviota)
- 30 - 60 min3,9(35 arviota)
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- 30 - 60 min4,7(3 arviota)
- alle 15 min4,3(14 arviota)
- 30 - 60 min3,8(76 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (5 arviota)
- Kalan ystävä8 vuotta sittenMiksinpäin lohi paistetaan uunissa "väärinpäin"? Pannulla tuon ymmärrän. Ohjeen mukaan tehtynä kala ei näytä kovinkaan herkulliselta kun kyljen tumma osa on päällimmäisenä.