Kirjolohta ja avokadosalsaa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohta ja avokadosalsaa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kirjolohta ja avokadosalsaa syntyy kirjolohifileestä ja ensin valmistettavasta avokadosalsasta. Tarjoa lohen ja avokadosalsan lisäksi keitettyä riisiä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
kirjolohifileetä
tai
1–2 rkl
 
limetinmehua
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Avokadosalsa

1 iso (n. 300 g)
 
avokado
tai
2–3 (n. 250 g)
 
tomaattia
tai
1 pieni
 
punasipuli
tai
1
 
tai
1
 
limetti
tai
1–2 rkl
 
öljyä
tai
1 rkl
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
486 kJ / 116 kcal
Rasva
8 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
2,5 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
7,7 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Valmista ensin salsa. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.

Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sekoita öljy, limetinkuoriraaste ja -mehu, hunaja sekä suola keskenään.

Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna salsan maustua kylmässä sillä aikaa, kun kypsennät kalan.

Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Mausta kirjolohifilee limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Vedä nahka pois. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Lime
    Hinta n. 0,36/kpl
    4,49/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Hinta n. 1,70/kpl
    8,49/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    31,80/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 29,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Tomaatti Suomi
    Hinta n. 0,22/kpl
    2,49/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Hinta 4,69/kpl
    9,38/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 5,09/kpl
    14,54/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (5 arviota)

  • Kalan ystävä
    7 vuotta sitten
    Miksinpäin lohi paistetaan uunissa "väärinpäin"? Pannulla tuon ymmärrän. Ohjeen mukaan tehtynä kala ei näytä kovinkaan herkulliselta kun kyljen tumma osa on päällimmäisenä.