Hyppää sisältöön
Grillattu avokadosalaatti ja tomaatticoncasseReseptin takana kumppani

Grillattu avokadosalaatti ja tomaatticoncasse

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Avokadosalaatissa ja tomaatticoncassessa maistuvat grillin aromit, makea tomaatti, rapea salaatti ja raikas appelsiinivinaigrette.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 2 (400 g) avokadoa
  • 2 (200 g) endiiviä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tomaatticoncasse (maustetut tomaattikuutiot)

  • 4 (400 g) tomaattia
  • 1 (30 g) banaanisalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4 timjaminoksaa
  • 1/4 dl samppanjaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria

Appelsiinivinaigrette

  • 1 (1 dl ja 2 tl) Pirkka Luomu appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl miriniä
  • 1/2 dl riisiviinietikkaa
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna

Ravintosisältö

  • Energia
    1 125 kJ / 269 kcal
  • Rasva
    26,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,8 g
  • Hiilihydraatit
    5,6 g
  • josta sokereita
    4,8 g
  • Proteiini
    1,6 g
  • Suola
    3,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan. Tee tomaattien kantaosan päälle ristiviilto. Laita tomaatit kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Nosta tomaatit reikäkauhalla kattilasta suoraan kylmään veteen jäähtymään. Poista jäähtyneistä tomaateista kuori. Leikkaa tomaatit 4 lohkoon, poista kannat ja siemenet, kuutioi pieneksi.
  2. Hienonna banaanisalottisipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi kuutioksi.
  3. Laita kattilaan ½ dl oliiviöljyä. Lisää sipulit ja timjaminoksat, kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää samppanjaviinietikka ja kiehauta nopeasti. Lisää tomaattikuutiot. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna hautua 2 minuuttia. Nosta levyltä, lisää ½ dl oliiviöljyä ja anna maustua huoneenlämmössä tunti.
  4. Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin kuoresta oranssi osa ja purista sen mehu.
  5. Sekoita appelsiinin kuori ja mehu, hunaja, rypsiöljy, soija, seesaminsiemenöljy, mirin ja riisiviinietikka. Sekoita hyvin. Lisää ruohosipuli ja korianteri. Anna maustua kylmässä hetki ja säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
  6. Halkaise avokadot pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Halkaise endiivit pituussuunnassa puoliksi. Jätä kanta. Sivele avokadojen ja endiivien leikkuupinnoille ohuesti oliiviöljyä.
  7. Grillaa kuumalla leikkuupinta alaspäin kunnes avokadossa ja endiivissä on hyvä väri (avokadon kypsyydestä riippuen enintään 1 minuutti, endiivi noin 2 minuuttia).
  8. Irrota kanta endiivistä ja erottele lehdet. Mausta lehdet runsaassa appelsiinivinaigrettessä. Kaada loput vinaigrettesta avokadojen siemenkotaan. Kokoa annos ja ripottele tomaatticoncasse annoksen päälle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (6 arviota)