Grillattu avokadosalaatti ja tomaatticoncasse
Avokadosalaatissa ja tomaatticoncassessa maistuvat grillin aromit, makea tomaatti, rapea salaatti ja raikas appelsiinivinaigrette.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2(400 g)avokadoa
- 2(200 g)endiiviä
- 2rkloliiviöljyä
Tomaatticoncasse (maustetut tomaattikuutiot)
- 4(400 g)tomaattia
- 1(30 g)banaanisalottisipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1dloliiviöljyä
- 4timjaminoksaa
- 1/4dlsamppanjaviinietikkaa tai
- valkoviinietikkaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2tlsokeria
Appelsiinivinaigrette
- 1(1 dl ja 2 tl)luomuappelsiinin mehu ja kuori raastettuna
- 1rklhunajaa
- 1 1/2dlrypsiöljyä
- 1/2dlsoijakastiketta
- 2rklseesaminsiemenöljyä
- 1tlmiriniä
- 1/2dlriisiviinietikkaa
- 1ruukkuruohosipulia hienonnettuna
- 1ruukkukorianteria hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan. Tee tomaattien kantaosan päälle ristiviilto. Laita tomaatit kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Nosta tomaatit reikäkauhalla kattilasta suoraan kylmään veteen jäähtymään. Poista jäähtyneistä tomaateista kuori. Leikkaa tomaatit 4 lohkoon, poista kannat ja siemenet, kuutioi pieneksi.
- Hienonna banaanisalottisipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi kuutioksi.
- Laita kattilaan ½ dl oliiviöljyä. Lisää sipulit ja timjaminoksat, kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää samppanjaviinietikka ja kiehauta nopeasti. Lisää tomaattikuutiot. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna hautua 2 minuuttia. Nosta levyltä, lisää ½ dl oliiviöljyä ja anna maustua huoneenlämmössä tunti.
- Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin kuoresta oranssi osa ja purista sen mehu.
- Sekoita appelsiinin kuori ja mehu, hunaja, rypsiöljy, soija, seesaminsiemenöljy, mirin ja riisiviinietikka. Sekoita hyvin. Lisää ruohosipuli ja korianteri. Anna maustua kylmässä hetki ja säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
- Halkaise avokadot pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Halkaise endiivit pituussuunnassa puoliksi. Jätä kanta. Sivele avokadojen ja endiivien leikkuupinnoille ohuesti oliiviöljyä.
- Grillaa kuumalla leikkuupinta alaspäin kunnes avokadossa ja endiivissä on hyvä väri (avokadon kypsyydestä riippuen enintään 1 minuutti, endiivi noin 2 minuuttia).
- Irrota kanta endiivistä ja erottele lehdet. Mausta lehdet runsaassa appelsiinivinaigrettessä. Kaada loput vinaigrettesta avokadojen siemenkotaan. Kokoa annos ja ripottele tomaatticoncasse annoksen päälle.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi