• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu avokadosalaatti ja tomaatticoncasseReseptin teki kumppani

Grillattu avokadosalaatti ja tomaatticoncasse

Avokadosalaatissa ja tomaatticoncassessa maistuvat grillin aromit, makea tomaatti, rapea salaatti ja raikas appelsiinivinaigrette.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2(400 g)avokadoa
    • 2(200 g)endiiviä
    • 2rkloliiviöljyä

Tomaatticoncasse (maustetut tomaattikuutiot)

    • 4(400 g)tomaattia
    • 1(30 g)banaanisalottisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1dloliiviöljyä
    • 4timjaminoksaa
    • 1/4dlsamppanjaviinietikkaa
    • tai
    • valkoviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsokeria

Appelsiinivinaigrette

    • 1(1 dl ja 2 tl)luomuappelsiinin mehu ja kuori raastettuna
    • 1rklhunajaa
    • 1 1/2dlrypsiöljyä
    • 1/2dlsoijaa
    • 2rklseesaminsiemenöljyä
    • 1tlmiriniä
    • 1/2dlriisiviinietikkaa
    • 1ruukkuruohosipulia hienonnettuna
    • 1ruukkukorianteria hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan. Tee tomaattien kantaosan päälle ristiviilto. Laita tomaatit kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Nosta tomaatit reikäkauhalla kattilasta suoraan kylmään veteen jäähtymään. Poista jäähtyneistä tomaateista kuori. Leikkaa tomaatit 4 lohkoon, poista kannat ja siemenet, kuutioi pieneksi.
  2. Hienonna banaanisalottisipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi kuutioksi.
  3. Laita kattilaan ½ dl oliiviöljyä. Lisää sipulit ja timjaminoksat, kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää samppanjaviinietikka ja kiehauta nopeasti. Lisää tomaattikuutiot. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna hautua 2 minuuttia. Nosta levyltä, lisää ½ dl oliiviöljyä ja anna maustua huoneenlämmössä tunti.
  4. Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin kuoresta oranssi osa ja purista sen mehu.
  5. Sekoita appelsiinin kuori ja mehu, hunaja, rypsiöljy, soija, seesaminsiemenöljy, mirin ja riisiviinietikka. Sekoita hyvin. Lisää ruohosipuli ja korianteri. Anna maustua kylmässä hetki ja säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
  6. Halkaise avokadot pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet ja kuori. Halkaise endiivit pituussuunnassa puoliksi. Jätä kanta. Sivele avokadojen ja endiivien leikkuupinnoille ohuesti oliiviöljyä.
  7. Grillaa kuumalla leikkuupinta alaspäin kunnes avokadossa ja endiivissä on hyvä väri (avokadon kypsyydestä riippuen enintään 1 minuutti, endiivi noin 2 minuuttia).
  8. Irrota kanta endiivistä ja erottele lehdet. Mausta lehdet runsaassa appelsiinivinaigrettessä. Kaada loput vinaigrettesta avokadojen siemenkotaan. Kokoa annos ja ripottele tomaatticoncasse annoksen päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua