Bulgogimarinoidut kasslerpihvit ja paahdetut kasviksetReseptin teki kumppani

Bulgogimarinoidut kasslerpihvit ja paahdetut kasvikset

Bulgogi on eteläkorealainen ruoka, jonka nimi tulee sanoista tuli ja liha. Marinadi tekee mehevästä kasslerista vieläkin mureamman.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(à 200 g)porsaan kasslerpihviä

Marinadi

    • 1/2dlsoijakastiketta
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 1rklseesamiöljyä
    • 1rklsokeria
    • 1rklhunajaa
    • 1tlinkivääriä raastettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1hapan omena
    • 1kesäsipulia varsineen
    • tai
    • 3kevätsipulia
    • 2valkosipulinkynttä

Paahdetut kasvikset

    • 1-2paprikaa
    • 2-3kevät- tai kesäsipulia
    • 1kesäkurpitsa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin nesteet ja kuivat aineet keskenään. Raasta joukkoon omena. Hienonna sipulit ja sekoita marinadiin. Nosta pihvit kulhoon ja kaada marinadi päälle. Kääntele lihoja, kunnes marinadi on levittynyt tasaisesti. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.
  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat, sipulit ja kesäkurpitsa suupaloiksi.
  3. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Pyyhi pihvien pinnoilta ylimääräinen marinadi pois. Grillaa lihoja kuumassa grillissä, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä, noin 4 minuuttia per puoli. Nosta lihat grillin epäsuoralle lämmölle ja peitä foliolla kasvisten grillauksen ajaksi.
  4. Grillaa kasviksia ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat saaneet väriä. Tarjoa kasvikset mehevien kasslerpihvien kanssa.

Tiesitkö että...

Mehevässä kasslerissa on enemmän rasvaa kuin fileissä. Grillaa kassler aina läpikypsäksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua