• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aprikoosi-bruschetat

Aprikoosi-bruschetat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 18-20 kpl
  • yli 60 min
  • 113 kcal / annos (50g)

Ainekset

18-20 kpl
    • 2patonkia
    • 1/2dloliiviöljyä

Aprikoosisalsa

Valkosipulimajoneesi

    • 1 1/2dlmajoneesia
    • 1rklsinappia
    • 1tlomenaviinietikkaa
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa

Koristeeksi

    • 1pkt(170 g)Amerikan pekonia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa patongit vinoiksi ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä. Paista viipaleita 250-asteisen uunin ylätasolla noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
  2. Valuta ja viipaloi aprikoosin puolikkaat. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita salsan aineet keskenään sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  3. Sekoita valkosipulimajoneesin aineet sekaisin keskenään. Nosta jääkaappiin maustumaan. Ruskista pekonit kuumalla pannulla. Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan.
  4. Levitä paahdettujen patonkiviipaleiden päälle aprikoosisalsaa. Nosta pinnalle valkosipulimajoneesinokare. Koristele bruschetat rapealla pekonilla.
  5. Voit valmistaa salsan ja majoneesin, paahtaa patonkiviipaleet ja ruskistaa pekonit hyvissä ajoin ennen juhlia. Kokoa bruschetat ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 113 kcal472 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille