Aprikoosi-bruschetat
Voit valmistella aprikoosi-bruschetat hyvissä ajoin ennen juhlia ja koota ne juuri ennen tarjoamista. Hauskat pikkupalat viimeistellään rapealla pekonilla.
18-20 kplyli 60 min113 kcal / annos (50g)
Ainekset
18-20 kpl
- 2patonkia
- 1/2dloliiviöljyä
Aprikoosisalsa
- 1tlk(410 g)Pirkka aprikooseja mehussa
- 2salottisipulia
- 1/2punainen chili
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
- 2rklomenaviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valkosipulimajoneesi
- 1 1/2dlmajoneesia
- 1rklsinappia
- 1tlomenaviinietikkaa
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
Koristeeksi
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa patongit vinoiksi ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä. Paista viipaleita 250-asteisen uunin ylätasolla noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Valuta ja viipaloi aprikoosin puolikkaat. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita salsan aineet keskenään sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
- Sekoita valkosipulimajoneesin aineet sekaisin keskenään. Nosta jääkaappiin maustumaan. Ruskista pekonit kuumalla pannulla. Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan.
- Levitä paahdettujen patonkiviipaleiden päälle aprikoosisalsaa. Nosta pinnalle valkosipulimajoneesinokare. Koristele bruschetat rapealla pekonilla.
- Voit valmistaa salsan ja majoneesin, paahtaa patonkiviipaleet ja ruskistaa pekonit hyvissä ajoin ennen juhlia. Kokoa bruschetat ennen tarjoilua.
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 113 kcal472 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi