• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Piperrada eli baskilainen munakas

Tämäkin resepti vain n. 3,05€/annos*.
Piperrada eli baskilainen munakas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 609 kcal / annos (350g)

Ainekset

3 annosta
    • 1(n. 100 g)salaattisipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1iso (200 g)punainen paprika
    • 1iso (200 g)keltainen paprika
    • 2-3(250 g)Pirkka tomaattia
    • 1/2tlsuolaa
    • tippatabascoa

Munakas

    • 4-5kananmunaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1/4tlmustapippuria
    • hienonnettua persiljaa

Tarjolle

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi, kuori ja viipaloi valkosipulit. Suikaloi paprikat. Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa patonki vinoiksi viipaleiksi ja voitele leikkauspinnat oliiviöljyllä. Lado patonkiviipaleet pellille leivinpaperin päälle paahtamista varten.
  2. Kuumenna oliiviöljy suuressa pinnoitetussa pannussa. Lisää sipulirenkaat ja valkosipuli, kuullota pari minuuttia. Lisää paprikat ja anna niiden pehmetä hetki sekoitellen. Lisää tomaattilohkot ja sekoittele varovasti kunnes ne kuumenevat. Peitä kannella ja anna vihannesten kypsyä pehmeiksi miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta vihannessekoitus suolalla ja tabascolla.
  3. Riko munat kulhoon ja lisää suola. Sekoita vain sen verran, että keltuaiset rikkoutuvat. Työntele vihannekset pannun reunoille ja lisää keskelle öljyä.
  4. Nosta lämpöä ja kaada pannulle munaseos. Kuumenna ja työntele munaseosta lastalla pohjasta niin että se hyytyy tasaisesti. Sammuta levy, kun muna on vielä kosteaa. Ripottele ainesten päälle reilusti mustapippuria ja hienonnettua persiljaa.
  5. Paahda leivät uunissa grillivastuksen alla molemmin puolin kauniin värisiksi. Laskosta kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele ne sekä paahdetut leivät pannun reunoille. Tarjoa piperrada eli baskilainen munakas heti vihreän salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos joudut käyttämään pientä pannua, siirrä kypsennetyt vihannekset pois pannulta ja pidä ne lämpiminä munakkaan paistamisen ajan. Lisää vihannekset takaisin pannuun, kun muna on hyytynyt. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain. Tämäkin resepti vain n. 0,00€/annos*.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 609 kcal2 540 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja56 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille