Piperrada eli baskilainen munakas Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Piperrada eli baskilainen munakas

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Tässä värikkäässä munakkaassa on reilusti paprikaa. Sopii niin aamupalaksi kuin kevyeksi lounaaksi.

    Ainekset

    3 annosta
    2 rkl
     
    tai
    1 (n. 100 g)
     
    salaattisipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 iso (200 g)
     
    punainen paprika
    tai
    1 iso (200 g)
     
    keltainen paprika
    tai
    2–3 (250 g)
     
    Pirkka tomaattia
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    tippa
     
    tabascoa
    tai

    Munakas

    4–5
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 rkl
     
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Tarjolle

    1/2 pkt (à 200 g)
     
    tai
    1
     
    patonki
    tai
    2 rkl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    869 kJ / 209 kcal
    Rasva
    10,1 g
    josta tyydyttynyttä
    1,8 g
    Hiilihydraatit
    20,5 g
    josta sokereita
    4,1 g
    Proteiini
    7,6 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi, kuori ja viipaloi valkosipulit. Suikaloi paprikat. Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa patonki vinoiksi viipaleiksi ja voitele leikkauspinnat oliiviöljyllä. Lado patonkiviipaleet pellille leivinpaperin päälle paahtamista varten.

    Kuumenna oliiviöljy suuressa pinnoitetussa pannussa. Lisää sipulirenkaat ja valkosipuli, kuullota pari minuuttia. Lisää paprikat ja anna niiden pehmetä hetki sekoitellen. Lisää tomaattilohkot ja sekoittele varovasti kunnes ne kuumenevat. Peitä kannella ja anna vihannesten kypsyä pehmeiksi miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Mausta vihannessekoitus suolalla ja tabascolla.

    Riko munat kulhoon ja lisää suola. Sekoita vain sen verran, että keltuaiset rikkoutuvat. Työntele vihannekset pannun reunoille ja lisää keskelle öljyä.

    Nosta lämpöä ja kaada pannulle munaseos. Kuumenna ja työntele munaseosta lastalla pohjasta niin että se hyytyy tasaisesti. Sammuta levy, kun muna on vielä kosteaa. Ripottele ainesten päälle reilusti mustapippuria ja hienonnettua persiljaa.

    Paahda leivät uunissa grillivastuksen alla molemmin puolin kauniin värisiksi. Laskosta kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele ne sekä paahdetut leivät pannun reunoille. Tarjoa piperrada eli baskilainen munakas heti vihreän salaatin kanssa.

    Vinkki! Jos joudut käyttämään pientä pannua, siirrä kypsennetyt vihannekset pois pannulta ja pidä ne lämpiminä munakkaan paistamisen ajan. Lisää vihannekset takaisin pannuun, kun muna on hyytynyt.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
      Hinta 10,35/kpl
      20,70/l
    • Tabasco pippurikastike 150ml punainen
      Hinta 7,99/kpl
      53,27/l
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (9 arviota)