• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vuohenjuustokuorrutteiset sinisimpukat

Sinisimpukat maistuvat herkkusuille! Kokeile kuorruttaa simpukat vuohenjuustolla ja yrteillä.
Vuohenjuustokuorrutteiset sinisimpukat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 96,1 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1kgsinisimpukoita
    • 2salottisipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 3dlkuivaa valkoviiniä
    • timjamin varsia
    • 1tlmerisuolaa

Juustotahna

    • 150gSainte Maure -vuohenjuustoa
    • 2rklruokakermaa
    • 1rklsinappia
    • 4aurinkokuivattua tomaattia
    • 2rklkorianteria
    • 2rklpersiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita juustotahnan valmistuksesta. Hienonna vuohenjuusto haarukalla kulhossa. Lisää kerma, sinappi, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit. Sekoita.
  2. Harjaa simpukat huolellisesti esimerkiksi juuresharjalla. Kopauta avautuneita simpukoita. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.
  3. Kuullota laakeassa kattilassa kuoritut ja hienonnetut salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää sinisimpukat, valkoviini, vesi, suola ja muutama timjamin oksa. Anna kiehahtaa. Keitä kannen alla noin 8 minuuttia, kunnes simpukan kuoret avautuvat. Heitä pois avautumattomat simpukat.
  4. Nosta simpukat liemestä tarjoiluvadille. Nosta lusikallinen juustotahnaa simpukan lihan päälle. Tarjoile lisäksi vaaleaa leipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 96,1 kcal402 kJ
  • Proteiinia3,62 g
  • Hiilihydraatteja1,91 g
  • Rasvaa6,98 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1