• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Waldorfin leivät

Waldorfin salaatista tutut maut hurmaavat cocktailpaloissa.
Waldorfin leivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 kpl
  • alle 30 min
  • 114 kcal / annos (50g)

Ainekset

16 kpl
    • 2patonkia
    • öljyä
    • 1valkosipulinkynsi

Täyte

    • 1/2dlcrème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dlmajoneesia
    • 2lehtisellerin vartta
    • 3/4dlsuolapähkinöitä
    • 1/2hapahkoa omenaa
    • 1rklpersiljaa
    • 2tlsinappia
    • 1tlsitruunanmehua
    • ripaussokeria

Koristeeksi

    • paahdettua sipulia
    • herneenversoja

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi patonki viistoiksi viipaleiksi. Voitele öljyllä. Halkaise valkosipulin kynsi ja hiero sitä patonkiviipaleille mausteeksi. Paahda leipäpaloja 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri. Kuutioi varret. Rouhi suolapähkinät.
  3. Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, sitruunanmehu, hienonnettu persilja ja sinappi. Mausta ripauksella sokeria. Lisää lehtisellerit ja suolapähkinät. Kuutioi joukkoon puolikas pesty omena.
  4. Lusikoi patonkiviipaleille täytettä. Koristele herneenversoilla ja paahdetulla sipulilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 114 kcal477 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua