SitruunajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raikas sitruunajuustokakku valmistuu ilman uunia. Näyttävästi koristeltu kakku hurmaa juhlapöydässä.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    150 g (12 kpl)
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    4 dl
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1 (n. 3 tl)
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    n. 4 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Pinnalle

    4–6
     
    tai
     
    vadelmia
    tai
     
    tai
     
    pensasmustikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 056 kJ / 254 kcal
    Rasva
    19,1 g
    josta tyydyttynyttä
    11,2 g
    Hiilihydraatit
    16,6 g
    josta sokereita
    11,7 g
    Proteiini
    3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20–24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

    Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.

    Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.

    Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

    Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.

    Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja macaron-leivoksilla juuri ennen tarjoamista. Leikkaa osa mansikoista puoliksi tai kukiksi. Halkaise mustikat. Asettele osa macaroneista kyljelleen, osa pystyyn ja osa lappeelleen.

    Vinkki! Kauneimman lopputuloksen saat asettamalla koristeet rennosti ja epäsymmetrisesti kakun päälle.

    Sitruunajuustokakku

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,20/4 kpl
      2,75/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,62/kpl
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka Parhaat macaron 6kpl/72g gluteeniton RFA pakaste
      Hinta 4,29/kpl
      59,58/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Pirkka pensasmustikka 125g
      Hinta 3,29/kpl
      26,32/kg
    • Pirkka pensasmustikka 500g
      Hinta 13,29/kpl
      26,58/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • K-Menu Digestive keksi 400g
      Hinta 1,39/kpl
      3,47/kg
    • LU Digestive Classic keksi 400g
      Hinta 2,59/kpl
      6,48/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/l
    • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Juustoportti kermaviili 10% 200g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      4,95/kg
    • Juustoportti pehmeä kermaviili 10% 350g laktoositon
      Hinta 1,65/kpl
      4,71/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,45/kpl
      28,82/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa Nauha
      Hinta 4,49/kpl
      17,96/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (328 arviota)

    • Leipuri
      1 kuukausi sitten
      Haluaisin tehdä kakun 27-28cm irtopohjavuokaan. Missä suhteessa pohja ja täyte kannattaa tehdä? Tuplata vai 1,5 kertaisena?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 kuukausi sitten
      Leipuri, reseptiä ei ole kokeiltu valmistaa isommassa vuoassa. Täyte ja pohja kannattaa tehdä ainakin 1,5-kertaisena.
    • Inka
      4 kuukautta sitten
      Super hyvää! Kerää kerta toisensa jälkeen kehuja kahvipöydässä.
    • Ämmä
      9 kuukautta sitten
      Ohjeessa mainitaan kermaviili. Ainesluettelossa sitä ei kuitenkaan ole?! Hyvä tuli kuitenkin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      9 kuukautta sitten
      Kiitos palautteesta, korjaamme virheellisen merkinnän. Mukavaa kuulla, että kakku onnistui!
    • Tintti
      1 vuosi sitten
      Herkullinen ja kivan helppo ohje! Laitettiin itse tuorejuustoksi sitruunatuorejuusto maustamattoman sijasta ja pohjaan osittain kaurakeksejä (sillä Digestivet oli hävinneet parempiin suihin) ja tuli kyllä ihanan raikas kakku 🤩
    • Tintti
      1 vuosi sitten
      Todella herkullinen juustokakku. Reilusti tuoreita marjoja päälle macaronsien lomaan, kruunasi maun.
    • :D
      2 vuotta sitten
      Ajattelin tänää kokeilla Toivottavasti onnistuu!
    • Peliseikkailut
      3 vuotta sitten
      Siis aivan parasta Juustokakun ystävälle ❤
    • Jenna
      3 vuotta sitten
      Mainio resepti! Kannattaa maistella sitruunan makua taikinasta ja tarpeen mukaan lisätä jos haluaa enemmän makua, itse tykkään siitä että sitruuna maistuu kunnolla ja yleensä lisään vielä vähän. Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä ja huomenna aion tehdä kolmannen kerran. Mieheni ei yleensä tykkää kakuista mutta tätä rakastaa. Ekalla kerralla koristelin pienillä sokerikuorrutteisilla pääsiäismunilla, toisella kertaa passionhedelmäpulpilla, sitruunalakun palasilla ja ananaskirsikoilla (+pakolliset vihreät basilikasta). Huomiseen versioon kokeilen limeä sitruunan sijaan.
    • Kokeilija
      3 vuotta sitten
      Tulipa väkevän makuista, lähes karvasta. Kermaviili ja sitruuna ei sovi yhdessä torttuun, mutta kokeiltua tuli.
    • Hyvää
      3 vuotta sitten
      Todella hyvää
    • Herkkusuu 🤤
      3 vuotta sitten
      Kivoja reseptejä K-sivuilla :) Kovin ovat aina vaan rasvaisia :( Itse suosittelen ja suosin kakuissa kevyitä tuorejuustoja ja mini-lättaa murupohjaan :) Näin herkku pysyy kevyempänä ja vältytään turhalta rasvalta :D
    • Kysyjä
      3 vuotta sitten
      Voikohan tähän tehdä lakritsta ja kermavaahdosta lakuvaahdon päälle? Sopiiko kakun makuun, käykö tekstuurit yhteen? Tai voiko lakritsaa lisätä muulla tavoin täytteeseen??
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kysyjä, lakritsivaahto sopii varmasti hyvin makunsa puolesta sitruunajuustokakun kanssa! Lakuja voi hyvin myös käyttää kakun koristeluun.
    • Maisa
      4 vuotta sitten
      Kestääkö tämä kakku pakastuksen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Maisa, sitruunajuustokakun voi halutessaan pakastaa. Vinkkejä kakkujen pakastukseen löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .
    • Siru
      4 vuotta sitten
      Tämä on erittäin hyvä juustokakku! Ihanan keveä ja samettinen koostumus. Voiko tätä reseptiä muuttaa niin että lisää sitruunan sijaan appelsiinia/jotain muuta makua? Hyytyykö samalla tavalla kuin sitruunan kanssa tehtynä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Siru, voit hyvin käyttää juustokakkuun appelsiinia sitruunan sijaan.
    • Nina
      5 vuotta sitten
      Kiitos! Ihana ohje ja mitä mitä maukkain kakku. Tykkäsimme koko perhe!
    • Miev
      6 vuotta sitten
      Ihanan pehmeä täyte ja herkullinen makean ja happaman tasapaino. Paras ohje mitä olen tähän mennessä koittanut. Ennen en ole käyttänyt kermaviiliä täytteessä. Nam!
    • Päivi
      7 vuotta sitten
      Todella hyvä ja helppo, teen usein tuoreitten mansikoitten aikaan. Kestää myös kuljetuksen mökille vuoassaan, saa ihanan juhannusjälkiruoan :)
    • Nimetön käyttäjä
      7 vuotta sitten
      Aivan ihanaa kakkua tuli! :) Mukavan raikas! Suosittelen!