Hyppää sisältöön
SitruunajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jos haluat tehdä kakun joka maistuu koko juhlaväelle, kokeile tätä ikisuosikkia. Sitruunajuustokakku on helppo koristella marjoilla ja macaron-leivoksilla.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    Täyte

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 060 kJ / 254 kcal
    • Rasva
      19,2 g
    • josta tyydyttynyttä
      10,8 g
    • Hiilihydraatit
      16,7 g
    • josta sokereita
      11,9 g
    • Proteiini
      2,9 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
    2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20–24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
    3. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
    4. Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
    5. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
    6. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
    7. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja macaron-leivoksilla juuri ennen tarjoamista. Leikkaa osa mansikoista puoliksi tai kukiksi. Halkaise mustikat. Asettele osa macaroneista kyljelleen, osa pystyyn ja osa lappeelleen.
    Kauneimman lopputuloksen saat asettamalla koristeet rennosti ja epäsymmetrisesti kakun päälle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (386 arviota)

    • (Jousimies)
      3 tuntia sitten
      Resepti kuulostaa hyvältä🙂
    • 11v kokki
      26 päivää sitten
      On hyvää jos osaa tehä hyvin
    • epävarma leipuri
      3 kuukautta sitten
      Helppo tehdä
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 kuukautta sitten
      Juustokakku, kyllä, juustokakkumassan voi halutessaan värjätä elintarvikevärillä.
    • Juustokakku
      3 kuukautta sitten
      Voiko tuohon laittaa hieman keltaista väriainetta, jotta saa värikkäämmän kakun?
    • Maikkuu
      4 kuukautta sitten
      Täykky
    • Elviira
      7 kuukautta sitten
      Mahtava kakku ja ihanan makuinen minä tein kakun appelsiini tuorejuustolla niin tuli ihana maku
    • iippu
      8 kuukautta sitten
      Täytteessä käytin sitruuna-tuorejuustoa ja sitruuna-rahkaa, kuohukermaa laitoin vain 2,5dl. Muuten täysin ohjeen mukaan. Täytteestä tuli ihanan raikas, kinuskiset keksit pohjassa sopivat tähän paremmin kuin hyvin!!!
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Heppula, Juustokakun voi tehdä valmiiksi päivää tai paria ennen juhlapäivää. Jos sen haluaa tehdä valmiiksi jo reilusti aiemmin, voi kakun pakastaa ja sulattaa ennen juhlia. Juustokakku kannattaa hyydyttää ensin normaalisti jääkaapissa ja pakastaa sitten hyvin peiteltynä ilman kiilleettä tai koristeita. Juustokakku kannattaa nostaa sulamaan jääkaappiin vähintään vuorokautta ennen juhlapäivää ja koristella vasta ennen tarjoilua.
    • Heppula
      1 vuosi sitten
      Vakio juustokakun resepti jo vuosikausien ajan. Nyt mietin tulevia juhlia ja sitä montako päivää kakku säilyy eli voino tehdä sen jo esim. torstaina jos juhlat ovat lauantaina?
    • Elmeri
      1 vuosi sitten
      Oli todella hyvää, raikasta ja kuohkeaa. Suosittelen. Pikkasen tuunasin itse. Digestive-keksit laitoin pohjalle kevyesti, jotta helppo leikata ja maku niistä mielestäni tulee näin paremmin. Päälle laitoin ohuen kerroksen Valion sitruunakreemiä ja koristeeksi ohuet lohkot veriappelsiinia, ananaskirsikoita ja granattiomenan siemeniä.
    • Elsa
      1 vuosi sitten
      Ohje on helppo ja kakusta tulee kuohkea. Sitruunan suurena ystävänä laitan enemmän mehua💛 Ihanan raikkaan kirpeä kakku❤️ Tämä kakku kerää joka kerta kehuja.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Leipuri, reseptiä ei ole kokeiltu valmistaa isommassa vuoassa. Täyte ja pohja kannattaa tehdä ainakin 1,5-kertaisena.
    • Leipuri
      1 vuosi sitten
      Haluaisin tehdä kakun 27-28cm irtopohjavuokaan. Missä suhteessa pohja ja täyte kannattaa tehdä? Tuplata vai 1,5 kertaisena?
    • Inka
      2 vuotta sitten
      Super hyvää! Kerää kerta toisensa jälkeen kehuja kahvipöydässä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Kiitos palautteesta, korjaamme virheellisen merkinnän. Mukavaa kuulla, että kakku onnistui!
    • Tintti
      3 vuotta sitten
      Herkullinen ja kivan helppo ohje! Laitettiin itse tuorejuustoksi sitruunatuorejuusto maustamattoman sijasta ja pohjaan osittain kaurakeksejä (sillä Digestivet oli hävinneet parempiin suihin) ja tuli kyllä ihanan raikas kakku 🤩
    • Tintti
      3 vuotta sitten
      Todella herkullinen juustokakku. Reilusti tuoreita marjoja päälle macaronsien lomaan, kruunasi maun.
    • :D
      4 vuotta sitten
      Ajattelin tänää kokeilla Toivottavasti onnistuu!
    • Peliseikkailut
      4 vuotta sitten
      Siis aivan parasta Juustokakun ystävälle ❤
    • Jenna
      5 vuotta sitten
      Mainio resepti! Kannattaa maistella sitruunan makua taikinasta ja tarpeen mukaan lisätä jos haluaa enemmän makua, itse tykkään siitä että sitruuna maistuu kunnolla ja yleensä lisään vielä vähän. Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä ja huomenna aion tehdä kolmannen kerran. Mieheni ei yleensä tykkää kakuista mutta tätä rakastaa. Ekalla kerralla koristelin pienillä sokerikuorrutteisilla pääsiäismunilla, toisella kertaa passionhedelmäpulpilla, sitruunalakun palasilla ja ananaskirsikoilla (+pakolliset vihreät basilikasta). Huomiseen versioon kokeilen limeä sitruunan sijaan.
    • Kokeilija
      5 vuotta sitten
      Tulipa väkevän makuista, lähes karvasta. Kermaviili ja sitruuna ei sovi yhdessä torttuun, mutta kokeiltua tuli.
    • Hyvää
      5 vuotta sitten
      Todella hyvää
    • Herkkusuu 🤤
      5 vuotta sitten
      Kivoja reseptejä K-sivuilla :) Kovin ovat aina vaan rasvaisia :( Itse suosittelen ja suosin kakuissa kevyitä tuorejuustoja ja mini-lättaa murupohjaan :) Näin herkku pysyy kevyempänä ja vältytään turhalta rasvalta :D
    • Kysyjä
      5 vuotta sitten
      Voikohan tähän tehdä lakritsta ja kermavaahdosta lakuvaahdon päälle? Sopiiko kakun makuun, käykö tekstuurit yhteen? Tai voiko lakritsaa lisätä muulla tavoin täytteeseen??
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kysyjä, lakritsivaahto sopii varmasti hyvin makunsa puolesta sitruunajuustokakun kanssa! Lakuja voi hyvin myös käyttää kakun koristeluun.
    • Maisa
      6 vuotta sitten
      Kestääkö tämä kakku pakastuksen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Maisa, sitruunajuustokakun voi halutessaan pakastaa. Vinkkejä kakkujen pakastukseen löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Siru, voit hyvin käyttää juustokakkuun appelsiinia sitruunan sijaan.
    • Siru
      6 vuotta sitten
      Tämä on erittäin hyvä juustokakku! Ihanan keveä ja samettinen koostumus. Voiko tätä reseptiä muuttaa niin että lisää sitruunan sijaan appelsiinia/jotain muuta makua? Hyytyykö samalla tavalla kuin sitruunan kanssa tehtynä?