Sitruunajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Jos haluat tehdä kakun joka maistuu koko juhlaväelle, kokeile tätä ikisuosikkia.
Sitruunajuustokakku on helppo koristella marjoilla ja macaron-leivoksilla.
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 150 g (12 kpl) Pirkka digestivekeksejä
- 75 g voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 4 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 1 (n. 3 tl) sitruunan raastettu kuori
- n. 4 rkl sitruunanmehua
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
Pinnalle
- 4–6 Pirkka Parhaat macaron-leivosta
- Pirkka vadelmia
- Pirkka mansikoita
- Pirkka pensasmustikoita
Ravintosisältö
- Energia1 060 kJ / 254 kcal
- Rasva19,2 g
- josta tyydyttynyttä10,8 g
- Hiilihydraatit16,7 g
- josta sokereita11,9 g
- Proteiini2,9 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20–24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
- Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
- Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja macaron-leivoksilla juuri ennen tarjoamista. Leikkaa osa mansikoista puoliksi tai kukiksi. Halkaise mustikat. Asettele osa macaroneista kyljelleen, osa pystyyn ja osa lappeelleen.
Kauneimman lopputuloksen saat asettamalla koristeet rennosti ja epäsymmetrisesti kakun päälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(145 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(26 arviota)
- Videoyli 60 min4,5(179 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,2(355 arviota)
- yli 60 min3,8(150 arviota)
- yli 60 min4,4(327 arviota)
- yli 60 min4,0(58 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (386 arviota)
- (Jousimies)3 tuntia sittenResepti kuulostaa hyvältä🙂
- 11v kokki26 päivää sittenOn hyvää jos osaa tehä hyvin
- epävarma leipuri3 kuukautta sittenHelppo tehdä
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenJuustokakku, kyllä, juustokakkumassan voi halutessaan värjätä elintarvikevärillä.
- Juustokakku3 kuukautta sittenVoiko tuohon laittaa hieman keltaista väriainetta, jotta saa värikkäämmän kakun?
- Maikkuu4 kuukautta sittenTäykky
- Elviira7 kuukautta sittenMahtava kakku ja ihanan makuinen minä tein kakun appelsiini tuorejuustolla niin tuli ihana maku
- iippu8 kuukautta sittenTäytteessä käytin sitruuna-tuorejuustoa ja sitruuna-rahkaa, kuohukermaa laitoin vain 2,5dl. Muuten täysin ohjeen mukaan. Täytteestä tuli ihanan raikas, kinuskiset keksit pohjassa sopivat tähän paremmin kuin hyvin!!!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHeppula, Juustokakun voi tehdä valmiiksi päivää tai paria ennen juhlapäivää. Jos sen haluaa tehdä valmiiksi jo reilusti aiemmin, voi kakun pakastaa ja sulattaa ennen juhlia. Juustokakku kannattaa hyydyttää ensin normaalisti jääkaapissa ja pakastaa sitten hyvin peiteltynä ilman kiilleettä tai koristeita. Juustokakku kannattaa nostaa sulamaan jääkaappiin vähintään vuorokautta ennen juhlapäivää ja koristella vasta ennen tarjoilua.
- Heppula1 vuosi sittenVakio juustokakun resepti jo vuosikausien ajan. Nyt mietin tulevia juhlia ja sitä montako päivää kakku säilyy eli voino tehdä sen jo esim. torstaina jos juhlat ovat lauantaina?
- Elmeri1 vuosi sittenOli todella hyvää, raikasta ja kuohkeaa. Suosittelen. Pikkasen tuunasin itse. Digestive-keksit laitoin pohjalle kevyesti, jotta helppo leikata ja maku niistä mielestäni tulee näin paremmin. Päälle laitoin ohuen kerroksen Valion sitruunakreemiä ja koristeeksi ohuet lohkot veriappelsiinia, ananaskirsikoita ja granattiomenan siemeniä.
- Elsa1 vuosi sittenOhje on helppo ja kakusta tulee kuohkea. Sitruunan suurena ystävänä laitan enemmän mehua💛 Ihanan raikkaan kirpeä kakku❤️ Tämä kakku kerää joka kerta kehuja.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri, reseptiä ei ole kokeiltu valmistaa isommassa vuoassa. Täyte ja pohja kannattaa tehdä ainakin 1,5-kertaisena.
- Leipuri1 vuosi sittenHaluaisin tehdä kakun 27-28cm irtopohjavuokaan. Missä suhteessa pohja ja täyte kannattaa tehdä? Tuplata vai 1,5 kertaisena?
- Inka2 vuotta sittenSuper hyvää! Kerää kerta toisensa jälkeen kehuja kahvipöydässä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKiitos palautteesta, korjaamme virheellisen merkinnän. Mukavaa kuulla, että kakku onnistui!
- Tintti3 vuotta sittenHerkullinen ja kivan helppo ohje! Laitettiin itse tuorejuustoksi sitruunatuorejuusto maustamattoman sijasta ja pohjaan osittain kaurakeksejä (sillä Digestivet oli hävinneet parempiin suihin) ja tuli kyllä ihanan raikas kakku 🤩
- Tintti3 vuotta sittenTodella herkullinen juustokakku. Reilusti tuoreita marjoja päälle macaronsien lomaan, kruunasi maun.
- :D4 vuotta sittenAjattelin tänää kokeilla Toivottavasti onnistuu!
- Peliseikkailut4 vuotta sittenSiis aivan parasta Juustokakun ystävälle ❤
- Jenna5 vuotta sittenMainio resepti! Kannattaa maistella sitruunan makua taikinasta ja tarpeen mukaan lisätä jos haluaa enemmän makua, itse tykkään siitä että sitruuna maistuu kunnolla ja yleensä lisään vielä vähän. Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä ja huomenna aion tehdä kolmannen kerran. Mieheni ei yleensä tykkää kakuista mutta tätä rakastaa. Ekalla kerralla koristelin pienillä sokerikuorrutteisilla pääsiäismunilla, toisella kertaa passionhedelmäpulpilla, sitruunalakun palasilla ja ananaskirsikoilla (+pakolliset vihreät basilikasta). Huomiseen versioon kokeilen limeä sitruunan sijaan.
- Kokeilija5 vuotta sittenTulipa väkevän makuista, lähes karvasta. Kermaviili ja sitruuna ei sovi yhdessä torttuun, mutta kokeiltua tuli.
- Hyvää5 vuotta sittenTodella hyvää
- Herkkusuu 🤤5 vuotta sittenKivoja reseptejä K-sivuilla :) Kovin ovat aina vaan rasvaisia :( Itse suosittelen ja suosin kakuissa kevyitä tuorejuustoja ja mini-lättaa murupohjaan :) Näin herkku pysyy kevyempänä ja vältytään turhalta rasvalta :D
- Kysyjä5 vuotta sittenVoikohan tähän tehdä lakritsta ja kermavaahdosta lakuvaahdon päälle? Sopiiko kakun makuun, käykö tekstuurit yhteen? Tai voiko lakritsaa lisätä muulla tavoin täytteeseen??
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKysyjä, lakritsivaahto sopii varmasti hyvin makunsa puolesta sitruunajuustokakun kanssa! Lakuja voi hyvin myös käyttää kakun koristeluun.
- Maisa6 vuotta sittenKestääkö tämä kakku pakastuksen?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMaisa, sitruunajuustokakun voi halutessaan pakastaa. Vinkkejä kakkujen pakastukseen löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSiru, voit hyvin käyttää juustokakkuun appelsiinia sitruunan sijaan.
- Siru6 vuotta sittenTämä on erittäin hyvä juustokakku! Ihanan keveä ja samettinen koostumus. Voiko tätä reseptiä muuttaa niin että lisää sitruunan sijaan appelsiinia/jotain muuta makua? Hyytyykö samalla tavalla kuin sitruunan kanssa tehtynä?