Sitruunajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
150 g (12 kpl) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
4 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 (n. 3 tl) | sitruunan raastettu kuori tai |
n. 4 rkl | sitruunanmehua tai |
2 tl | tai |
1 dl | sokeria tai |
Pinnalle | |
4–6 | tai |
vadelmia tai | |
tai | |
pensasmustikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 056 kJ / 254 kcal |
Rasva | 19,1 g |
josta tyydyttynyttä | 11,2 g |
Hiilihydraatit | 16,6 g |
josta sokereita | 11,7 g |
Proteiini | 3 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20–24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja macaron-leivoksilla juuri ennen tarjoamista. Leikkaa osa mansikoista puoliksi tai kukiksi. Halkaise mustikat. Asettele osa macaroneista kyljelleen, osa pystyyn ja osa lappeelleen.
Vinkki! Kauneimman lopputuloksen saat asettamalla koristeet rennosti ja epäsymmetrisesti kakun päälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka digestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/4 kpl2,75/kgIlman Plussa-korttia 0,62/kpl
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka Parhaat macaron 6kpl/72g gluteeniton RFA pakasteHinta 4,29/kpl59,58/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka pensasmustikka 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Pirkka pensasmustikka 500gHinta 13,29/kpl26,58/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 1,39/kpl3,47/kg
- LU Digestive Classic keksi 400gHinta 2,59/kpl6,48/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Juustoportti kermaviili 10% 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Juustoportti pehmeä kermaviili 10% 350g laktoositonHinta 1,65/kpl4,71/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,45/kpl28,82/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa NauhaHinta 4,49/kpl17,96/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(271 arviota)
- yli 60 min3,6(78 arviota)
- yli 60 min4,1(48 arviota)
- yli 60 min4,0(24 arviota)
- yli 60 min4,0(53 arviota)
- yli 60 min4,1(327 arviota)
- yli 60 min4,0(127 arviota)
- yli 60 min4,0(876 arviota)
Arvostele resepti
- Leipuri1 kuukausi sittenHaluaisin tehdä kakun 27-28cm irtopohjavuokaan. Missä suhteessa pohja ja täyte kannattaa tehdä? Tuplata vai 1,5 kertaisena?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenLeipuri, reseptiä ei ole kokeiltu valmistaa isommassa vuoassa. Täyte ja pohja kannattaa tehdä ainakin 1,5-kertaisena.
- Inka4 kuukautta sittenSuper hyvää! Kerää kerta toisensa jälkeen kehuja kahvipöydässä.
- Ämmä9 kuukautta sittenOhjeessa mainitaan kermaviili. Ainesluettelossa sitä ei kuitenkaan ole?! Hyvä tuli kuitenkin.
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenKiitos palautteesta, korjaamme virheellisen merkinnän. Mukavaa kuulla, että kakku onnistui!
- Tintti1 vuosi sittenHerkullinen ja kivan helppo ohje! Laitettiin itse tuorejuustoksi sitruunatuorejuusto maustamattoman sijasta ja pohjaan osittain kaurakeksejä (sillä Digestivet oli hävinneet parempiin suihin) ja tuli kyllä ihanan raikas kakku 🤩
- Tintti1 vuosi sittenTodella herkullinen juustokakku. Reilusti tuoreita marjoja päälle macaronsien lomaan, kruunasi maun.
- :D2 vuotta sittenAjattelin tänää kokeilla Toivottavasti onnistuu!
- Peliseikkailut3 vuotta sittenSiis aivan parasta Juustokakun ystävälle ❤
- Jenna3 vuotta sittenMainio resepti! Kannattaa maistella sitruunan makua taikinasta ja tarpeen mukaan lisätä jos haluaa enemmän makua, itse tykkään siitä että sitruuna maistuu kunnolla ja yleensä lisään vielä vähän. Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä ja huomenna aion tehdä kolmannen kerran. Mieheni ei yleensä tykkää kakuista mutta tätä rakastaa. Ekalla kerralla koristelin pienillä sokerikuorrutteisilla pääsiäismunilla, toisella kertaa passionhedelmäpulpilla, sitruunalakun palasilla ja ananaskirsikoilla (+pakolliset vihreät basilikasta). Huomiseen versioon kokeilen limeä sitruunan sijaan.
- Kokeilija3 vuotta sittenTulipa väkevän makuista, lähes karvasta. Kermaviili ja sitruuna ei sovi yhdessä torttuun, mutta kokeiltua tuli.
- Hyvää3 vuotta sittenTodella hyvää
- Herkkusuu 🤤3 vuotta sittenKivoja reseptejä K-sivuilla :) Kovin ovat aina vaan rasvaisia :( Itse suosittelen ja suosin kakuissa kevyitä tuorejuustoja ja mini-lättaa murupohjaan :) Näin herkku pysyy kevyempänä ja vältytään turhalta rasvalta :D
- Kysyjä3 vuotta sittenVoikohan tähän tehdä lakritsta ja kermavaahdosta lakuvaahdon päälle? Sopiiko kakun makuun, käykö tekstuurit yhteen? Tai voiko lakritsaa lisätä muulla tavoin täytteeseen??
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKysyjä, lakritsivaahto sopii varmasti hyvin makunsa puolesta sitruunajuustokakun kanssa! Lakuja voi hyvin myös käyttää kakun koristeluun.
- Maisa4 vuotta sittenKestääkö tämä kakku pakastuksen?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMaisa, sitruunajuustokakun voi halutessaan pakastaa. Vinkkejä kakkujen pakastukseen löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .
- Siru4 vuotta sittenTämä on erittäin hyvä juustokakku! Ihanan keveä ja samettinen koostumus. Voiko tätä reseptiä muuttaa niin että lisää sitruunan sijaan appelsiinia/jotain muuta makua? Hyytyykö samalla tavalla kuin sitruunan kanssa tehtynä?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSiru, voit hyvin käyttää juustokakkuun appelsiinia sitruunan sijaan.
- Nina5 vuotta sittenKiitos! Ihana ohje ja mitä mitä maukkain kakku. Tykkäsimme koko perhe!
- Miev6 vuotta sittenIhanan pehmeä täyte ja herkullinen makean ja happaman tasapaino. Paras ohje mitä olen tähän mennessä koittanut. Ennen en ole käyttänyt kermaviiliä täytteessä. Nam!
- Päivi7 vuotta sittenTodella hyvä ja helppo, teen usein tuoreitten mansikoitten aikaan. Kestää myös kuljetuksen mökille vuoassaan, saa ihanan juhannusjälkiruoan :)
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenAivan ihanaa kakkua tuli! :) Mukavan raikas! Suosittelen!