• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

    • 1lmansikoita tai muita marjoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan päälle muovikelmu. (halkaisija 24 cm.) Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman korkealle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunan kuori, vanilliinisokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
  5. Irrota torttu vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Peitä pinta haluamillasi marjoilla. Vinkki! Voit halutessasi tehdä juustokakun annoksina esimerkiksi silikonisiin muffinivuokiin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal923 kJ
  • Proteiinia2,49 g
  • Hiilihydraatteja16,1 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille43