Sitruunajuustokakku
Raikas sitruunajuustokakku valmistuu ilman uunia. Näyttävästi koristeltu kakku hurmaa juhlapöydässä.
12 annostayli 60 min220 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 150g(12 kpl)Pirkka digestivekeksejä
- 75gvoita
Täyte
- 4liivatelehteä
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(200 g)Pirkka kevytkermaviiliä
- 1(n. 3 tl)sitruunan raastettu kuori
- n. 4rklsitruunanmehua
- 1dlsokeria
Pinnalle
- vadelmia
- pensasmustikoita
Valmistus
yli 60 min- Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
- Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja macaron-leivoksilla juuri ennen tarjoamista. Leikkaa osa mansikoista puoliksi tai kukiksi. Halkaise mustikat. Asettele osa macaroneista kyljelleen, osa pystyyn ja osa lappeelleen.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kauneimman lopputuloksen saat asettamalla koristeet rennosti ja epäsymmetrisesti kakun päälle.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 220 kcal923 kJ
- Proteiinia 2,49 g
- Hiilihydraatteja16,1 g
- Rasvaa16,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Herkullinen ja kivan helppo ohje! Laitettiin itse tuorejuustoksi sitruunatuorejuusto maustamattoman sijasta ja pohjaan osittain kaurakeksejä (sillä Digestivet oli hävinneet parempiin suihin) ja tuli kyllä ihanan raikas kakku 🤩
Todella herkullinen juustokakku. Reilusti tuoreita marjoja päälle macaronsien lomaan, kruunasi maun.
Ajattelin tänää kokeilla Toivottavasti onnistuu!
Siis aivan parasta Juustokakun ystävälle ❤
Mainio resepti! Kannattaa maistella sitruunan makua taikinasta ja tarpeen mukaan lisätä jos haluaa enemmän makua, itse tykkään siitä että sitruuna maistuu kunnolla ja yleensä lisään vielä vähän. Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä ja huomenna aion tehdä kolmannen kerran. Mieheni ei yleensä tykkää kakuista mutta tätä rakastaa. Ekalla kerralla koristelin pienillä sokerikuorrutteisilla pääsiäismunilla, toisella kertaa passionhedelmäpulpilla, sitruunalakun palasilla ja ananaskirsikoilla (+pakolliset vihreät basilikasta). Huomiseen versioon kokeilen limeä sitruunan sijaan.
Tulipa väkevän makuista, lähes karvasta. Kermaviili ja sitruuna ei sovi yhdessä torttuun, mutta kokeiltua tuli.
Todella hyvää
Kivoja reseptejä K-sivuilla :) Kovin ovat aina vaan rasvaisia :( Itse suosittelen ja suosin kakuissa kevyitä tuorejuustoja ja mini-lättaa murupohjaan :) Näin herkku pysyy kevyempänä ja vältytään turhalta rasvalta :D
Voikohan tähän tehdä lakritsta ja kermavaahdosta lakuvaahdon päälle? Sopiiko kakun makuun, käykö tekstuurit yhteen? Tai voiko lakritsaa lisätä muulla tavoin täytteeseen??
Kysyjä, lakritsivaahto sopii varmasti hyvin makunsa puolesta sitruunajuustokakun kanssa! Lakuja voi hyvin myös käyttää kakun koristeluun.
Kestääkö tämä kakku pakastuksen?
Maisa, sitruunajuustokakun voi halutessaan pakastaa. Vinkkejä kakkujen pakastukseen löytyy osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen .
Tämä on erittäin hyvä juustokakku! Ihanan keveä ja samettinen koostumus. Voiko tätä reseptiä muuttaa niin että lisää sitruunan sijaan appelsiinia/jotain muuta makua? Hyytyykö samalla tavalla kuin sitruunan kanssa tehtynä?
Siru, voit hyvin käyttää juustokakkuun appelsiinia sitruunan sijaan.
Kiitos! Ihana ohje ja mitä mitä maukkain kakku. Tykkäsimme koko perhe!
Ihanan pehmeä täyte ja herkullinen makean ja happaman tasapaino. Paras ohje mitä olen tähän mennessä koittanut. Ennen en ole käyttänyt kermaviiliä täytteessä. Nam!
Todella hyvä ja helppo, teen usein tuoreitten mansikoitten aikaan. Kestää myös kuljetuksen mökille vuoassaan, saa ihanan juhannusjälkiruoan :)
Aivan ihanaa kakkua tuli! :) Mukavan raikas! Suosittelen!