• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SitruunajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunajuustokakku

Raikas sitruunajuustokakku valmistuu ilman uunia. Näyttävästi koristeltu kakku hurmaa juhlapöydässä.

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 4dlPirkka vispikermaa
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1(n. 3 tl)sitruunan raastettu kuori
    • n. 4rklsitruunanmehua
    • 2tlvaniljasokeria
    • 1dlsokeria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
  5. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
  6. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja macaron-leivoksilla juuri ennen tarjoamista. Leikkaa osa mansikoista puoliksi tai kukiksi. Halkaise mustikat. Asettele osa macaroneista kyljelleen, osa pystyyn ja osa lappeelleen.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kauneimman lopputuloksen saat asettamalla koristeet rennosti ja epäsymmetrisesti kakun päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal923 kJ
  • Proteiinia2,49 g
  • Hiilihydraatteja16,1 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 101 arvostelua
  • Nina24.3.2018

    Kiitos! Ihana ohje ja mitä mitä maukkain kakku. Tykkäsimme koko perhe!

  • Miev13.6.2017

    Ihanan pehmeä täyte ja herkullinen makean ja happaman tasapaino. Paras ohje mitä olen tähän mennessä koittanut. Ennen en ole käyttänyt kermaviiliä täytteessä. Nam!

  • Päivi26.3.2016

    Todella hyvä ja helppo, teen usein tuoreitten mansikoitten aikaan. Kestää myös kuljetuksen mökille vuoassaan, saa ihanan juhannusjälkiruoan :)

  • Nimetön käyttäjä6.1.2016

    Aivan ihanaa kakkua tuli! :) Mukavan raikas! Suosittelen!