• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaa-kirsikkakakku

Suklaa-kirsikkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 280 kcal / annos (85g)

Ainekset

20 annosta
    • 150gleivontamargariinia tai voita
    • 3dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlkaakaojauhetta
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 2dlappelsiinitäysmehua

Kostutus

    • 1 1/2dlappelsiinitäysmehua
    • 2rklrommia, konjakkia tai appelsiinitäysmehua

Täyte ja kuorrutus

    • 300gkirsikka- tai vadelmahilloa
    • 100gtaloussuklaata
    • 1tlk(2 1/2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Koristeeksi

    • 1ps(70 g)kuivattuja kirsikoita
    • 1tlk(90 g)Pirkka punaisia kirsikoita sokeriliemessä
    • 1/2dlmantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen mehun kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
  3. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon juokseva suklaa. Huom! Älä anna suklaan jäähtyä liikaa, jotta se sekoittuu tasaiseksi moussemaiseksi seokseksi vaniljakastikkeen kanssa.
  4. Kostuta pohjalevy ja levitä päälle puolet hillosta ja kolmasosa täytteestä. Nosta toinen pohjalevy päälle ja kostuta myös se. Täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päälle, kostuta se ja levitä kakun reunoille ja päälle loput täytteestä. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku hienonnetuilla kirsikoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja42 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu