Suklaa-kirsikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-kirsikkakakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kirsikoilla koristeltu suklaakakku on oikea retro helmi!

    Ainekset

    20 annosta
    150 g
     
    leivontamargariinia tai voita
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    4 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    kaakaojauhetta
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 dl
     
    appelsiinitäysmehua
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    appelsiinitäysmehua
    tai
    2 rkl
     
    rommia, konjakkia tai appelsiinitäysmehua
    tai

    Täyte ja kuorrutus

    300 g
     
    kirsikka- tai vadelmahilloa
    tai
    100 g
     
    tai
    1 tlk (2 1/2 dl)
     
    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    tai

    Koristeeksi

    1 ps (70 g)
     
    tai
    1 tlk (130 g/70 g)
     
    Pirkka punaisia kirsikoita sokeriliemessä
    tai
    1/2 dl
     
    mantelilastuja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 452 kJ / 347 kcal
    Rasva
    12,9 g
    josta tyydyttynyttä
    5,8 g
    Hiilihydraatit
    50,3 g
    josta sokereita
    36,9 g
    Proteiini
    4,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen mehun kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

    Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon juokseva suklaa. Huom! Älä anna suklaan jäähtyä liikaa, jotta se sekoittuu tasaiseksi moussemaiseksi seokseksi vaniljakastikkeen kanssa.

    Kostuta pohjalevy ja levitä päälle puolet hillosta ja kolmasosa täytteestä. Nosta toinen pohjalevy päälle ja kostuta myös se. Täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päälle, kostuta se ja levitä kakun reunoille ja päälle loput täytteestä. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku hienonnetuilla kirsikoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Fazer taloussuklaalevy 200g
      Hinta 3,69/kpl
      18,45/kg
    • Plussa-etu −13 %
      Pirkka makea kirsikka 100g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      22,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,59/kpl (25,90/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (7 arviota)