Englantilainen hedelmäkakku
- Annosmäärän. 20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen englantilainen hedelmäkakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta kakku ehtii kunnolla maustua. Leivo kakku joulupöytään tai vie lahjaksi.
Ainekset
n. 20 palaa
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1/2 ps (à 125 g) | tai |
200 g | tai |
2 dl | fariinisokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
3 1/2 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | neilikkaa tai |
1/2 tl | inkivääriä tai |
1 dl | Pirkka rusinoita tai |
1 dl | Pirkka appelsiinitäysmehua tai |
Kostutus | |
---|---|
1 dl | appelsiinitäysmehua tai |
1/2 dl | fariinisokeria tai |
1/2 dl | konjakkia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 716 kJ / 410 kcal |
Rasva | 20,5 g |
josta tyydyttynyttä | 10,6 g |
Hiilihydraatit | 45,6 g |
josta sokereita | 30,7 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Paloittele aprikoosit ja taatelit. Rouhi pähkinät.
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, kuivahedelmät ja pähkinät keskenään.
Lisää jauhoseos ja mehu taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1,8 l). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka.
Mittaa mehu ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri liukenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon konjakki.
Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma appelsiinimehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kakun saat helposti irti vuoasta napakasti kumoamalla tai kastamalla vuoan ulkopinnan nopeasti kuumaan veteen.
Vinkki! Konjakin tilalla voit käyttää appelsiinitäysmehua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka pehmeät taatelit 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,65/kpl29,20/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Pirkka jumborusina 150gHinta 1,59/kpl10,60/kg
- God Morgon täysmehu 250ml appelsiiniHinta 1,69/kpl6,76/l
- Urtekram luomu Makea aprikoosi 150gHinta 4,45/kpl29,67/kg
- Sallinen Aprikoosi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Pirkka Luomu pehmeä taateli 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Sallinen Kivettömiä taateleita 250gHinta 1,25/kpl5,00/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,55/kpl62,00/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,85/kpl61,67/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- InkivääriEtuhinta n. 0,89/kpl5,95/kgnorm. n. 1,19/kpl (7,95/kg)
- Pirkka Luomu rusina 150gHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Sun-Maid rusinat 200g luomuHinta 3,59/kpl17,95/kg
- Innocent appelsiinimehu ilman hedelmälihaa 250mlHinta 1,89/kpl7,16/l
- Tropicana appelsiinimehu hedelmälihalla 0,25lHinta 1,85/kpl7,40/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(27 arviota)
- yli 60 min4,7(58 arviota)
- yli 60 min4,1(24 arviota)
- yli 60 min4,0(334 arviota)
- yli 60 min4,1(192 arviota)
- yli 60 min4,1(60 arviota)
- yli 60 min4,0(171 arviota)
- yli 60 min4,0(150 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (108 arviota)
- Sannuli454 vuotta sittenVoiko alkoholin jättää pois tai korvata jollain
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSannuli45, konjakin voi jättää toki pois halutessaan. Kostutuksen voi hyvin tehdä kokonaan appelsiinimehulla, määrää voi hieman lisätä tuosta 1 dl, mutta koko puolikasta desiä tuskin tarvitaan lisää.Konjakki on lähinnä makua tuomassa, appelsiinimehu hoitaa kostutuksen.
- Mira4 vuotta sittenHei, kiitos reseptistä. Taidan kokeilla tätä, mutta ennen sitä, kysymys. Aina olen tosiaan kuullut, niin kuin tekin tuossa ohjeistatte, että perinteinen englantilainen hedelmäkakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtii kostua ja mehevöityä. Kuinka pitkä aika voisi olla? Tarkoitan, että enemmän kuin tuo mainittu muutama päivä. Voisiko olla esim. 2 viikkoa? Tai meneekö kakku jo sitten huonoksi? Entä jos säilyttää ulkona viileässä tai jääkaapissa? Tämähän voisikin olla hauska lahjaidea, mutta jotta ne ehtii tehdä ja viedä ja sitten vielä lahjan saaja syödä, niin siinä jo menee hyvän aikaa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMira, kakku säilyy huoneenlämmössä tiiviisti suojattuna muutaman päivän. Jääkaapissa säilyvyyttä voi pidentää jopa viikkoon. Halutessaan kahvikakun voi pakastaa. Tällöin kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja käyttää muutaman päivän sisällä sulatuksesta. Lahjaksi annettaessa on hyvä ottaa huomioon myös lahjansaajalle jäävä aika käyttää kakku.
- English fruit cake.5 vuotta sittenMuuten hyvä. Isompi kakku saisi olla.
- Leipuritonttu6 vuotta sittenJos kakun pakastaa niin kannattaako kakku kostuttaa vasta sulatuksen jälkeen vai voiko kostuttaa jo ennen pakastusta?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeipuritonttu, kakku kannattaa kostuttaa ennen pakastusta.
- Keliaakikolle lahjaksi6 vuotta sittenToimiiko tämä resepti vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen? Pysyisiköhän nätisti viipaleet kasassa :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKeliaakikolle lahjaksi, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana, mutta todennäköisesti resepti onnistuu myös gluteenittomalla jauhoseoksella ja halutessasi voit tätä yrittää. Tässä tapauksessa kannattaa antaa kakun vetäytyä jääkaapissa 1-2 päivää ennen leikkaamista.
- leipurinpuolikas9 vuotta sittenPilkkomisessa on hommansa, mutta aivan mahtava kakku. Kannattaa antaa maustua muutaman päivän niin alkoholin maku tasoittuu ja pyöritys.