Englantilainen hedelmäkakku
- Annosmäärän. 20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen englantilainen hedelmäkakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtii kostua ja mehevöityä. Tämä joulukakku sopii hyvin myös lahjaksi.
Ainekset
n. 20 palaa
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1/2 ps (à 125 g) | tai |
200 g | tai |
2 dl | fariinisokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
3 1/2 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | neilikkaa tai |
1/2 tl | inkivääriä tai |
1 dl | Pirkka rusinoita tai |
1 dl | Pirkka appelsiinitäysmehua tai |
Kostutus | |
---|---|
1 dl | appelsiinitäysmehua tai |
1/2 dl | fariinisokeria tai |
1/2 dl | konjakkia tai |
Valmistus
yli 60 min
Paloittele aprikoosit ja taatelit. Rouhi pähkinät.
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, kuivahedelmät ja pähkinät keskenään. Lisää jauhoseos ja mehu taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1,8 l). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka.
Mittaa mehu ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri liukenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon konjakki. Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma appelsiinimehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kakun saat helposti irti vuoasta napakasti kumoamalla tai kastamalla vuoan ulkopinnan nopeasti kuumaan veteen.
Vinkki! Konjakin tilalla voit käyttää appelsiinitäysmehua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(286 arviota)
- yli 60 min4,7(23 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min4,0(23 arviota)
- yli 60 min4,1(168 arviota)
- yli 60 min4,0(102 arviota)
- 30 - 60 min4,1(124 arviota)
- yli 60 min4,7(56 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (93 arviota)
- Sannuli452 vuotta sittenVoiko alkoholin jättää pois tai korvata jollain
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSannuli45, konjakin voi jättää toki pois halutessaan. Kostutuksen voi hyvin tehdä kokonaan appelsiinimehulla, määrää voi hieman lisätä tuosta 1 dl, mutta koko puolikasta desiä tuskin tarvitaan lisää.Konjakki on lähinnä makua tuomassa, appelsiinimehu hoitaa kostutuksen.
- Mira2 vuotta sittenHei, kiitos reseptistä. Taidan kokeilla tätä, mutta ennen sitä, kysymys. Aina olen tosiaan kuullut, niin kuin tekin tuossa ohjeistatte, että perinteinen englantilainen hedelmäkakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtii kostua ja mehevöityä. Kuinka pitkä aika voisi olla? Tarkoitan, että enemmän kuin tuo mainittu muutama päivä. Voisiko olla esim. 2 viikkoa? Tai meneekö kakku jo sitten huonoksi? Entä jos säilyttää ulkona viileäss ä tai jääkaapissa? Tämähän voisikin olla hauska lahjaidea, mutta jotta ne ehtii tehdä ja viedä ja sitten vielä lahjan saaja syödä, niin siinä jo menee hyvän aikaa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMira, kakku säilyy huoneenlämmössä tiiviisti suojattuna muutaman päivän. Jääkaapissa säilyvyyttä voi pidentää jopa viikkoon. Halutessaan kahvikakun voi pakastaa. Tällöin kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja käyttää muutaman päivän sisällä sulatuksesta. Lahjaksi annettaessa on hyvä ottaa huomioon myös lahjansaajalle jäävä aika käyttää kakku.
- English fruit cake.3 vuotta sittenMuuten hyvä. Isompi kakku saisi olla.
- Leipuritonttu4 vuotta sittenJos kakun pakastaa niin kannattaako kakku kostuttaa vasta sulatuksen jälkeen vai voiko kostuttaa jo ennen pakastusta?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuritonttu, kakku kannattaa kostuttaa ennen pakastusta.
- Keliaakikolle lahjaksi4 vuotta sittenToimiiko tämä resepti vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen? Pysyisiköhän nätisti viipaleet kasassa :)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKeliaakikolle lahjaksi, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana, mutta todennäköisesti resepti onnistuu myös gluteenittomalla jauhoseoksella ja halutessasi voit tätä yrittää. Tässä tapauksessa kannattaa antaa kakun vetäytyä jääkaapissa 1-2 päivää ennen leikkaamista.
- leipurinpuolikas7 vuotta sittenPilkkomisessa on hommansa, mutta aivan mahtava kakku. Kannattaa antaa maustua muutaman päivän niin alkoholin maku tasoittuu ja pyöritys.