Englantilainen hedelmäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Englantilainen hedelmäkakku

  • Annosmäärän. 20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen englantilainen hedelmäkakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtii kostua ja mehevöityä. Tämä joulukakku sopii hyvin myös lahjaksi.

    Ainekset

    n. 20 palaa
    1/2 ps (à 200 g)
     
    tai
    1/2 ps (à 200 g)
     
    tai
    1/2 ps (à 125 g)
     
    tai
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    3 1/2 dl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    neilikkaa
    tai
    1/2 tl
     
    inkivääriä
    tai
    1 dl
     
    Pirkka rusinoita
    tai
    1 dl
     
    Pirkka appelsiinitäysmehua
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    appelsiinitäysmehua
    tai
    1/2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1/2 dl
     
    konjakkia
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Paloittele aprikoosit ja taatelit. Rouhi pähkinät.
    Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
    Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, kuivahedelmät ja pähkinät keskenään. Lisää jauhoseos ja mehu taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1,8 l). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
    Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka.
    Mittaa mehu ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri liukenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon konjakki. Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma appelsiinimehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
    Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kakun saat helposti irti vuoasta napakasti kumoamalla tai kastamalla vuoan ulkopinnan nopeasti kuumaan veteen.
    Vinkki! Konjakin tilalla voit käyttää appelsiinitäysmehua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka pehmeä aprikoosi 200g
      Hinta 3,89/kpl
      19,45/kg
    • Pirkka pehmeät taatelit 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka pekaanipähkinä 125g
      Hinta 3,49/kpl
      27,92/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/l
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l sisältää hedelmälihaa
      Hinta 2,19/kpl
      2,19/l
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 2 dl
      Hinta 0,79/kpl
      3,95/l
    • Inkivääri
      Hinta n. 1,34/kpl
      8,95/kg
    • Inkivääri luomu
      Hinta n. 1,49/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 2,25/kpl
      3,88/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Hinta 3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 1,89/kpl
      3,26/kg
    • Meira kaneli jauhettu 85g
      Hinta 1,89/kpl
      22,24/kg
    • Meira kaneli 27g jauhettu pussi mauste
      Hinta 0,89/kpl
      32,96/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka neilikka 25g jauhettu
      Hinta 1,45/kpl
      58,00/kg
    • Meira Neilikka 30g jauh pussi maust
      Hinta 1,75/kpl
      58,33/kg
    • Salliselta Pekaanipähkinä 800g
      Hinta 24,95/kpl
      31,19/kg
    • Sallinen pekaanipähkinä 70g
      Hinta 2,69/kpl
      38,43/kg
    • Pirkka kalifornian kivetön rusina 6x42g
      Hinta 2,35/kpl
      9,33/kg
    • Pirkka kalifornialaiset rusinat 250g
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/kg
    • Pirkka Luomu rusina 150g
      Hinta 1,75/kpl
      11,67/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,85/kpl
      3,70/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,49/kpl
      15,56/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,35/kpl
      10,87/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (93 arviota)

    • Sannuli45
      2 vuotta sitten
      Voiko alkoholin jättää pois tai korvata jollain
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Sannuli45, konjakin voi jättää toki pois halutessaan. Kostutuksen voi hyvin tehdä kokonaan appelsiinimehulla, määrää voi hieman lisätä tuosta 1 dl, mutta koko puolikasta desiä tuskin tarvitaan lisää.Konjakki on lähinnä makua tuomassa, appelsiinimehu hoitaa kostutuksen.
    • Mira
      2 vuotta sitten
      Hei, kiitos reseptistä. Taidan kokeilla tätä, mutta ennen sitä, kysymys. Aina olen tosiaan kuullut, niin kuin tekin tuossa ohjeistatte, että perinteinen englantilainen hedelmäkakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtii kostua ja mehevöityä. Kuinka pitkä aika voisi olla? Tarkoitan, että enemmän kuin tuo mainittu muutama päivä. Voisiko olla esim. 2 viikkoa? Tai meneekö kakku jo sitten huonoksi? Entä jos säilyttää ulkona viileässä tai jääkaapissa? Tämähän voisikin olla hauska lahjaidea, mutta jotta ne ehtii tehdä ja viedä ja sitten vielä lahjan saaja syödä, niin siinä jo menee hyvän aikaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Mira, kakku säilyy huoneenlämmössä tiiviisti suojattuna muutaman päivän. Jääkaapissa säilyvyyttä voi pidentää jopa viikkoon. Halutessaan kahvikakun voi pakastaa. Tällöin kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja käyttää muutaman päivän sisällä sulatuksesta. Lahjaksi annettaessa on hyvä ottaa huomioon myös lahjansaajalle jäävä aika käyttää kakku.
    • English fruit cake.
      3 vuotta sitten
      Muuten hyvä. Isompi kakku saisi olla.
    • Leipuritonttu
      4 vuotta sitten
      Jos kakun pakastaa niin kannattaako kakku kostuttaa vasta sulatuksen jälkeen vai voiko kostuttaa jo ennen pakastusta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Leipuritonttu, kakku kannattaa kostuttaa ennen pakastusta.
    • Keliaakikolle lahjaksi
      4 vuotta sitten
      Toimiiko tämä resepti vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen? Pysyisiköhän nätisti viipaleet kasassa :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Keliaakikolle lahjaksi, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana, mutta todennäköisesti resepti onnistuu myös gluteenittomalla jauhoseoksella ja halutessasi voit tätä yrittää. Tässä tapauksessa kannattaa antaa kakun vetäytyä jääkaapissa 1-2 päivää ennen leikkaamista.
    • leipurinpuolikas
      7 vuotta sitten
      Pilkkomisessa on hommansa, mutta aivan mahtava kakku. Kannattaa antaa maustua muutaman päivän niin alkoholin maku tasoittuu ja pyöritys.